Østfoldkysten en junikveld
Testbilde med mitt nyeste kamera - et Pentax K-50. Kameraet er kjøpt med tanke på regnværsdager siden det (sammen med 18-135mm) er såkalt "splashproof". M.a.o.det tåler å bli tatt med ut en regnværsdag.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • 18-135mm
  • Brennvidde40.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Annetstativ og fokusering med LiveView, noe som fungerer meget godt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Harald N.
Eg må beundre kvaliteten i dine landskapsbilete, skarpe og med vakre fargar. Pirk: her kunne eg mtenkt meg at du hadde med heile steinen i framgrunnen.

mvh Harald
Walter S.
Takk for kjapt kommentar, Harald.

Steinen - ja, måtte kutte brutalt her p.g.a. et stort 10" drensrør i sort plast som stakk ut her, gikk tvers over grusstranda og ut i sjøen. Drenering fra jordene innenfor. Jeg "ofret" litt av steinen i stedet...
;o)

Mvh,
Walter
John O.
Det er et meget flot billede af landskabet, i fine klare farver og lys.
Tillykke med det nye grej!
Mvh. John
karin s.
Gratulerer med pentax walter, det er jo trygt å vite det tåler en skur. For der henger ikke nikon med.....;)
Walter S.
Takk for kommentar, John og Karin!

@ Karin: Pentax har i hvert fall dette mmed værtetning aktiv med i reklamen og i beskrivelse, mens Nikon kun nevner "støv- og fukt-tetet" så det kan jo alltid bli diskusjone om hva de egentlig (Nikon) mener, men jeg HAR sette en D3s f.eks. stå ute i regnvær med en 50mm F1.4 på - den kombinasjon tåler visstnok mye. Men K-50 er såpass hendig og liten (lett) at den ble handel.

På den annen side så henger ikke Pentax med når det gjelder autofokus (omfang og hastighet) og fokuspunkter (kun 11 punkter på K-50) mens jeg har 51 på en gammel D300s....! Men K-50 har meget rask og sikker af i LiveView!!

Mvh,
Walter
Solvår B.
Du er super på å finne motiv og velge rett utsnitt. Dette er intet unntak.
På min skjerm er imidlertid steinene unaturlig oransje. Har du valgt dette, eller...?
: ) Solvår
Walter S.
Takk for kommentar, Solvår!
Ja, steinene, og for såvidt også trærne i bakgrunnen er "unaturlig" oransje (varme) p.g.a. solen som er i ferd med å gå ned - lavt på horisonten. Den gyldne timen sprer varmt og gyllent lys.

Det kan godt hende at det er litt FOR mye saturering på her. Famler litt i blinde for tiden, da jeg fikk kalibrert (Spider3) skjermen min på søndag.
:o/ ??

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Ja du vet, det er dere som har overtatt vestlandsværet for noen år nå.
Her har vært så tørt at jeg var redd for at mitt kamera skulle få Sahara-støv inn i finmekanikken.
Men, vi fikk noe regn nå de to siste nettene, og godt var det.
Igjen et nydelig bilde fra din hånd. Og nå med nytt kamera. Det er tydelig å se at du vet hva du bedriver. Kvalitet over hele linja. Du er god ute i felten, og jeg tror du har noen fine knep som du sikkert kan lære bort til oss i Elements. Jeg kjøpte forresten nettopp Elements 12. Har ikke fått brukt det så mye enda, så jeg kan ikke si om det er noe særlig mer enn det du har på 9'ern.
mvh arild
Walter S.
Hei Arild, og takk for hyggelig kommentar!

Ikke det at været ER så vått. For tiden har vi en hetebølge. Men, jeg skal være forberedt på helgens stor begivenhet her i Fredrikstad. TSR2014 (Tall Ships Race) kommer med over 70 av de største seilskutene, fullriggere, etc til Fredrikstad, og sist vi hadde dette i 2009 så pøsregnet det. Derfor Pentax'en.

Ad. Elements, så er jeg selvlært og kan egentlig ikke så mye. Kan fremdeles ikke dette med lag og masker. Var noe som fortalte meg at masker er noe av det viktigste i Elements (og Ps forøvrig). Men jeg har problemer med det. Burde faktisk gå på kurs for å lære litt.

Samme er det med RAW. Jeg kan fremdeles ikke RAW-behandling og fotograferer kun i direkte JPEG.

Akk ja - så mye å lære og så lite tid....!

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Jaha, vi hadde Tall Ships Race i Stavanger, husker det spesielt godt når kona var kreftsyk i 2004. Men tror det var et slik stevne i Stavanger for et par år siden også. Usikker. Reiser sjelden til Stavanger, vi har det vi trenger her på Bryne:)

Jeg har vært ihuga på RAW. Man kan gjøre mye i råkonverteren med både lys, skygger og farver. Hm, kanskje jeg skulle prøve å fotografere i beste jpg. Er også selvlært, og ja skal ikke se bort ifra at jeg får bedre bilder når jeg slipper å tukle i råkonverteren. Kanskje det er der feilen min ligger.

Ja tiden flyr, det er så mye enn skulle ha fått gjort. Og ekstra fort går tiden når man nærmer seg de 63:)

Lykke til videre, alltid gildt å se dine vakre bilder fra Fredrikstad og omegn.
mvh arild
SveinM M.
Vakkert, og nesten tredimensjonalt (ihverfall skikkelig bra dybde).. Liker kompen, og denne form for landskapsbilder med bra fargemetning...

PS!
Gratulerer med nyanskaffelsen (alltid greit å ha kamera som tåler fuktig vær)...

Walter S.
Takk for kommentaren, SveinM!
Joda, værtett kamera er kjekt å ha. Får nå se om jeg virkelig får bruk for'n (fordi som regel er det dårlig med lys når det regner...). Du har jo Olympus E3 har du ikke det? Eller var det E5...? Husker ikke helt.

Uansett, takk igjen.!
Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Godt og varmt kveldsbilde. Fin skarphet og vakkert landskap. Godt lys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu