Sommer
Nest etter hegg og syrin så er det denne velduftende urten her, populært kalt for mjødurt, som er begrepet "sommer" for meg.
Kjedelig bilde egentlig, ikke mye som skjer her, men det er sommer for meg.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-07-27 19:30:30
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde32.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Annetingen teknikk, bare tatt et bilde...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Per Ove H.
Liker forgrunnen her med det gyldne lyset på mjødurten som er godt gjengitt. Vanligvis er dine landskapsbilder prege av stor dybdeskarphet, mens her lar du bebyggelse og landskap i bakgrunnen bli lettere uskarpt. For meg fungerer ikke det helt, men kanskje er det bare fordi jeg blir minnet om egen nærsynthet - kanskje i dobbel betydning?

Mvh
POH
Walter S.
Ja, jeg så det, dette med "manglende" dybdeskarphet, og det er vel ikke helt i min ånd heller. Jeg har gått tom for bilder - eller rettere sagt - tom for inspirasjon med å legge ut, og da blir jeg mindre kritisk til meg selv i prosessen. Foto.no er ikke det den en gang var. Jeg vet ikke akkurat HVA det er, men omgivelsene her virker uinspirerende på særlig aktivitet ut over å legge ut et bilde, for at det skal legge seg på portfolio'en.

Etter omleggingen vil jeg helst ikke være her for mye.Bildegalleriet er borte, og med det er også min glød for denne møteplassen falmet betraktelig. Det er jo også så dødt her for tiden.
Men du skal ha takk for at du kommenterer.
Mvh,
Walter
Eirik B.
Alle har sine ting som de forbinder med sommer. Både lukter, lyder og ting som vi ser.

Jeg synes du på en god måte har skildret denne sommerassosiasjonen (mjødurt) i et miljø der man gjerne ofte finner den- vilt voksende i veikanten. Det er ingen tvil om hva som er motivet og hvor det naturlig hører hjemme. Du har også fotografert den mens solen kommer fra en veldig gunstig retning i forhold til kameravinkelen. Sidebelysningen gir god dybde og kontur i motivet.

Du skriver selv at du synes bildet er litt kjedelig, og jeg skal innrømme at jeg fascineres en del mer av andre bilder du har tatt. Men jeg tror det har mer med motivet å gjøre en nmed komposisjon og fotografhåndtverk. Asfalt pleier vanligvis i seg selv ikke å fascinere meg særlig- og egentlig heller ikke disse urtenes utseende.
Frode L.
Hei.

Har en hel "skog" med disse plantene bak huset, skal si deg det er humle-liv der.

Budskapet ditt får du flott frem her, plantene er skarpe og detaljerte med flott lys og ditto farger.

Det er vel vanlig at det "dabber" av litt på sommeren, tror nok det vil ta seg opp igjen utover høsten.

Frode.
Avsluttet .
Så så, ikke vær så selvkritisk. Du har bare med å bli her på bildesiden på foto.no.
Joda, alle kan gå litt tomme. Og etter all omveltning var vi jo skikkelig lei oss med tapet av galleriet på gamledotten.
Husk, det er sommerferie. Du skal bare se når folk har kommet seg etter hete sommernetter vil de dukke opp igjen her på kritikken som burde hete bildegalleriet.
Ja jeg savner mange jeg også. Men føler jeg er på vei tilbake til det gamle gode.
Det som jeg nå savner aller mest, er i grunnen bildegalleriets førsteside. Det var liksom der vi begynte dagen. Se alle kjente fjes som hadde kommentert bilder, se det siste innlagte bilde, og det sist kommenterte bilde. Det var liksom "møteplassen", før vi gikk videre og dypere inn i materien:)

I grunnen et vanskelig bilde å kommentere, for jeg ser ikke deg her. Den vakre sommerduften mjødurt er heller ikke så skarp som det kunne ønsket at det skulle være.
Så her ville jeg nok heller hatt sola bak meg. Nå blir det så mye skygger, også på det som du vil vise frem av ugresset.
Bakgrunnen sier seg selv.

Når alt dette er sagt, blir det nok ikke så mye ros ifra meg idag.
Tror at både du og jeg ser motivet og dets potensiale, men lyset gir et dårlig utgangspunkt.

Lykke til videre, og du gleder deg nok til Tall Ships Race til helgen. Da får du sikkert nok å henge fingrene i:)
mvh arild
Walter S.
Hjertelig takk for innholdsrik kommentar, Eirik, Frode og Arild.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu