Erterblomst
Dette skal nå være en slags type erterblomst. Jeg vet ikke helt nøyaktig det riktige navnet. Den hadde nå fine fargenyanser.
Stort sett fornøyd.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • XF60mmF2.4 R Macro
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/3300s
  • Nei
  • AnnetJeg undereksponerte med 1.3 trinn. Dette for å unngå utbrente blader på blomsten. Spot ble brukt med hensyn til lyset, for å konsentrere det mot motivet. Bildet ble tatt i solskinn, det betydde høy lukker, noen skygger falt på bladene, men det synes nå jeg er bare ok.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009902} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ingrid Milly L.
Skarp og tydelig macro av blomsten mot mørk bakgrunn er delikate farger.
mvh. Ingrid Milly
Truls L.
Ok skarp, men litt kjedelig for min del.
Arild T.
Dette er en type blomster som av erfaring er vanskelig å få fram strukturer og kontraster i, men det har du mestret på en utmerket måte. Her har du nemlig fått fram fine, vare strukturer og fargemetning på en naturlig måte, nærmest autentisk. . Den svarte bakgrunnen gjorde seg meget godt. Dette var flott, Trygve!
Macroen til fujifilm leverer, ser jeg. Blir nok til at jeg bytter ut canon 100 mm macro med samme makrolinse som deg.

Hilsen Arild
Øyvind L.
Litt statisk tatt rett over og for stor kontast forskjell blomst /bakgrunn. Litt sånn øvelsespreg...på en måte.
:)
Kirsten H.
Jeg liker godt erteblomsten, og dette gir meg gode assosiasjoner. Jeg synes dette var et godt artsbilde.
mvh Kirsten
Trygve B.
Takk for kontstruktive kommentarer. Denne siden er nå best med hensyn til ærlige kommentarer. Jeg lærer mye av det. Det er viktig å få motforestillinger til eget arbeid. Jeg har sagt det før, en blir så lett blind på sitt eget. Jeg valgte en mørk bakgrunn på dette bildet for å fremheve motivet og å få frem strukturer i bladene. Noen synes det er kjedelig og statisk, det merker jeg meg. Jeg måtte jobbe en del for å få det til, så helt enkelt var det ikke.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg syns det er et godt artsbilde av blomsten og fin skarphet. På denne skjermen eg sitter ved (men vet det er så ulikt) ville eg kanskj ønsket mer kontrast.

Mvh
Inger Anne
Roar K.
Så får vi jo håpe at denne ikke erta fotografen alt for mye?
Fint lys med ditto skarphet gir gode farger og detaljer i kronbladene.
Bakgrunnen anser jeg for ikke helt ferdig da her fremstår små detaljer som antagelig ikke skulle vært der, men som du ikke har lagt merke til. Har samme erfaringen på bilder der jeg trodde jeg hadde sett at alt var kølsvart. Andre så det jeg ikke hadde sett. Kasta seinest i går en slik utprinta.
Det du kan gjøre i slike tilfeller for å sjekke er å gå til Levels og dra glidebryterne til tops hver for seg en av gangen og se på bildet for da vil slikt komme fram - og da er det påan igjen med fargebøtta.

Roar
Alf B.
Herlig bilde med flotte farger og lys ,
Skarpt med fine detaljer

Alf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu