Arbeidstog
Jerbaneverkets lokomotiv av Type Di 3 passerer Lørenskog stasjon. Denne lokomotivtypen gikk i mange år med region- og godstog på bl.a. Nordlandsbanen, da eid av NSB.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-08-09 01:51:44
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • Sony 18-55mm
  • Brennvidde30.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 200, ingen blits.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger52
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1011348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Walter S.
Slike jernbanemotiver er vanskelig å komponere, fordi man må ta hensyn til så mange objekter og meget sterke linjer som spiller inn.

Jeg liker dynamikken i farger og kontrast her. Det gir lokomotivet den plassen den fortjener. Perspektivet understreker kraften i diesel-lok'en.

Jeg kunne tenkt meg en versjon 2 hvor en del av forgrunnen kuttes, slik at ikke skinnen går rett ut i krysset nederst til venstre (hvis ikke jeg sier det, så kommer helt sikkert Roar til å påpeke det...!). Jeg ville tatt så mye som til bunnen av 1. gjerdestolpen. Mulig også et lite kutt øverst, men der er jeg mere usikker.

Uansett, er dynamisk bilde, full av kraft!

Mvh,
Waltre
Vidar Magnus J.
Mange takk Walter for kommentarer og forslag til bildebehandling. Jeg var noe usikker på beskjæring i bildet. Har nå lagt ut en ny versjon.
Walter S.
Ja, det ble mye strammere komposisjon og lokomotivet får mere oppmerksomhet. Spesielt kuttet oppe gjorde mye for at blikket faller rett på toget.Jeg liker det nye formatet.
:o)

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Mange takk, Walter. Synes selv jeg fikk et bedre resultat på bildet etter dtt forslag.
Arild T.
Flott bilde av "arbeidshesten" her. Skarpt med ditto farger og lys. Fine diagonale linjer som fører inn i bildet og skaper flott dyde og dynamikk.

Hilsen Arild
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode og hyggelige kommentarer, Arild.
Avsluttet .
Fint motiv her ...dejlige farver og masser af stemning vh Sus
Vidar Magnus J.
Mange takk for god kommetar, Susanne. Danske Statsbaner (DSB) hadde også noen versjoner av dette lokomotivet. Jeg vet de ble brukt på private toglinjer i Nordjylland på slutten av 1990-tallet av private aktører, men jeg hvet ikke om de brukes lenger i Danmark siden de opprinnelig er fra 1950-tallet og anses da for å være for gamle.
Roar K.
Jeg ser Walter allerede har sagt det jeg hadde kommet til å påpeke i i originalen her da linjer og elementer direkte ut i hjørner ofte dreper både perspektiv og spenning i bildet hvis det ikke er et symmetrisk bilde der hjørnene brukes bevisst.
Kan i den forbindelse nevne at når vi har med skinner å gjøre så gir en skinnestreng ut på kortside og en på langside beste spenning - samme når det gjelder veikanter og lignende
Ved å kutte som du gjorde i V2 her får du noe av den virkningen da skinna foran loket går ut på nedre ramme mens du har to skinnestrenger ut på kortsiden på andre siden av gjerdet.
Kuttet ga en mye bedre løsning oppe til venstre også der du i originalen har en luftledning som durer nesten rett ut i krysset mens V2 har en ut på venstre ramme og to på øvre.

Roar
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Roar. Jeg ser en god forskjell på bildet etter behandlingen.
Jostein S.
Hei
Noe traust over toget til Jernbaneverket
Ikke av nyeste dato akkurat ser det ut som
Jeg liker faktisk bestoriginalen
Jostein
Vidar Magnus J.
Mange takk for kommentarene, Jostein. Lokomotivet er gammelt, men hun holder alderen godt til tross for at hun er over 50 år gammel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu