Norsk Hydro, Karmøy
Vanligvis så pleier slike industrianlegg ikke være noe "øyet", men i et tidlig morgenlys ble det ikke så verst. Til og med karftlinjer dannet et brukbart mønster. Jeg brukte en 200 mm, og bildet ble bare tatt på slump, men når jeg kom hjem ble jeg positivt overrasket.
Jeg ble i grunnen fornøyd. Jeg har beholdt det duse morgenlyset. Har derfor vært forsiktig med metning og sterke kontraster.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/280s
  • Nei
  • AnnetJeg måtte bruke ISO 500. Blender 7.1, og lukker 1/280. Brennvidden var 200. Ellers ikke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1011476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Agnar H.
Tidlig morgenlys er ofte bra. Den forsiktige fargebruken fungerer fint. En stemning av stillhet og ro, men når anlegget starter opp er det nok slutt på stillheten og roen...
Roar K.
Ja, selv bælstygg industri kan bli god foto.
Husker jeg fikk hua full av kjeft for et bilde jeg sendte til bladet Fotografi for mange år siden fordi det var luftledninger i bildet.
Nå har pipa fått en annen låt fordi det ofte er umulig å unngå ledningen og fordi ledningene jo kan skape linjer i bildet slik som her hvor de tre mastene nok blir blikkfanget.

Roar
Eirik B.
Helt enig med deg Trygve. Lyset gjør susen her. Gunstig med lav sol lysretning som ikke er identisk med kameravinkelen (du får lyset litt fra siden ser det ut som). Varme gode fargetoner som også setter en viss stemning.

Av forbedringsforslag spør jeg meg om speilingen av mastene kunne vært utnyttet bedre? Høyere horisont muligens?!
Arild T.
Det tidlige morgenlyset skaper et silkeaktig preg over bildet som du har tatt godt vare på. Du er dyktig til å gjenskape et visuelt inntrykk som somsvarer godt med virkeligheten! Ellers har bildet mange gode ledende linjer og diagonaler som skaper fin dybde og balanse i bildet. Meget bra.

Hilsen Arild
Jan G.
Først må jeg gi deg ros, Trygve, for de mange fine bildene du legger ut på Rogalandslokalen. Synd at det går så fort, de kunne stått litt lengre. I dette bildet er det først og fremst lyset som fenger. Ellers enig med dine egne vurderinger.
Mvh Jan
Astrid S.
Jau då, industri kan vera knallflott. Nett som dette bilete ditt. Bælstygg seier Rorar ;) - vakkert seier eg. Med eit forsiktig kutt i toppen (som Roar pla sei), så synest eg utsynet er lekkert! Sart og vakkert ljos!
Solvår B.
Enig med de enige. Dette ble flott. Nydelig lys.
: ) Solvår
Alf B.
Reklamebilde av Hydro på Karmøy, fantastikk lys du har greid å fange her
Flott fotoarbeid Trygve

Alf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu