Test på ny skjerm med fabrikkinnstilt kalibrering
Har fått ny PC og skjerm og foreløpig famler jeg i blinde når det gjelder farge- og kontrast-kalibrering. Er litt interessert i å få tilbakemelding om hvordan bildet oppfattes i forhold til mine tidligere?
Har satt farger til sRGB-Mode og ikke rørt kontrasten - og ellers godtatt fabrikkens innstiling.
Har her prøvd å lage bildet så "nøytral" som mulig.
Er interessert i om bildet stikker seg ut på noen måte. En spesiell retning når det gjelder valører: varm - kald (farger) eller sterk - lite kontrast? Mørk - lys?
Takk for hjelpen!
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-08-13 12:41:42
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • -
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1011746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
John O.
Det er et dejligt billede i fine farver og lys.
Synes både farver og kontrast er fin i Org.
Jeg bruger også SRGB farveprofil.
Mvh. John
John O.
Tillykke med ny PC og Skærm, hvilken skærm har du købt??
(Det var rart, om man kunne rette sin kommentar, her på siden!)
Walter S.
17" ASUS MX279H med IPS-panel
http://www.expert.no/skjermer/asusmx279h27monitor/p/9950/
Takk for kommentar, John.

Mvh,
Walter
johnny s.
Mulig det er litt kaldere enn du vanligvis bruker? Det er også litt magentastikk på min skjerm, men vet ikke om det er rett.
Noe annet som stikker seg ut fra det vanlige er at bildet heller mot høgre:-)
/j
Walter S.
Dæven døtte, Johnny - heller mot høyre, ja - riktig.
;o)
Da må jeg kjøpe en ny skjerm, gitt! Eller kanskje jeg kan legge under en fyrstikk, eller to under skjermfoten så det retter seg opp?
;o)
JK!

Javel. Hellingen har jeg faktisk ikke tenkt på, før du sier det nå. Er så opptatt med resten.
Magenta / blå (+) i skyggene kanskje? Ja, det kan stemme. Det ser jeg faktisk her også nå - når du sier det.

Takk for reaksjon, Johnny - setter pris på din tilbakemelding. Må nok låne svigersønnens Spyder 3 - han har kjøpt seg nye versjon, så jeg kan "arve" den gamle.

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Fine farger, flott lys og godt komponert som vanlig dette her Walter.
At det heller litt ned mot høyre er jo allerede kommentert, men det var vel heller ikke slike detaljer du ville ha tilbakemld på ang. dette bilde her vil jeg tro.

Når det gjelder dette bildet opp mot dine andre bilder så er det litt vanskelig å bedømme for det naturlige lyset er så forskjellig fra bilde til bilde, og fra situasjon til situasjon.

Nå sitter jeg på en kalibrert iMac 27"skjerm her, og jeg er enig med Johnny Sætre at det er et lite magentastikk i fargene her, spes oppe på steinene i forgrunnen og på fjellet i bakgrunnen er det ganske synlig på min skjerm. Jeg synes også at noen av de mørkeste partiene på steinene i bildets nedre kant er litt gjenngrodde, men da er jeg pirkete.

Har du en mulighet til å legge inn en ny versjon av et av bildene du har lagt ut tidligere, som du nå redigerer slik du synes bildet brude være etter den (farge)kalibreringen som er på din nye skjerm?
Da er det lettere å se forskjeller, og sammenligne den nye mot den gamle skjermen din.

Om du gjør det, så legg gjerne inn en link til hvilket bilde, du har lagt ut en ny versjon av, slik at vi kan se og sammenligne litt.

Mvh
Tom Egil.
John O.
Det ser ud til, at være en fin skærm!
Jeg bruger Eizo skærm- nok ikke meget forskel?
Walter S.
Hallo, Tom Egil!
:o)

Ja, det var en god idé du kommer med her. Godt tenkt! Skal lete etter et passe bilde (som ikke er tatt i den gyldne- eller den blå timen) med noenlunde neutrale farger. Trenger litt tid til dette fordi jeg må flytte filer med hjelp av minnepinner mellom den gamle (hvor rå-filene ligger) og den nye PC.
Skal også linke til den "gamle" bilde slik at det er enklere å sammenligne.

Takk for at du hjelper til her.

Takk også til John sin nye kommentar!
:o)

Mvh,
Walter
Ingrid Milly L.
Jeg liker lyset i dette bildet for det fremhever områder i bildet som ofte ligger i mørke og er lite interessante.Vakkert motiv i flott format.
mvh. Ingrid Milly
Harald G.
V2 ser ganske så bra ut på min skjerm. Syns ikke det avviker så mye fra dine tidligere bilder.
Harald N.
Eg synes det er vanskeleg å sjå kva som er forskjell på tidlegare bilete, her meiner eg v2 gir rektigaste resultat på min skjerm.
Mvh Harald
Walter S.
Takk til Ingrid Milly, Harald Gj. og Harald ; for kommentar.

@ Harald Naper: Nei, begge t versjonene er nye (redigert på den nye skjermen) så det er ikke mulig å se hva som er gammelt. Tenkte bare å høre om fargene mine er HELT utenfor, i forhold til tidligere?

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Som vanlig fra din side et velkomponert og godt gjennomført bilde, der du har tatt vare på alle tonene. Men så har du vel også gode kunnskaper om HDR i bilder.
Når en selv ikke har kallibrerte skjermer er det vanskelig å gi svar på kalibreringen på din skjerm, men originalen virker vel saturert etter min smak. Liker bedre de noe mer dempede fargene i versjon 2. Men dette er jo en smak sak, og det virker som mange liker intense farger.
Lykke til med den nye skjermen! Du får helt sikkert mye glede av den.

SES
Walter S.
Takk for dine tanker, Stein Erik. Jeg er nok den som "skrur på" litt ekstra, når det gjelder saturering av landskapsbilden. Det er slik jeg liker å ha dem, men jeg har forståelse for de som fortrekker den mere naturlige versjon.Derfor også 2 versjoner.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu