Onsdags-seilas
Hver onsdag har de fleste seilklubber noe som kalles for "Onsdags-Seilaser" rundt omkring i hele Norge og går ut på uhøytidelig klubbseilas hver onsdags-kveld etter arbeidstid. Her i fra Skjærhalden på Hvaler, hvor det onsdag kveld var en 5-6 båter ute og seilte i sundet. Alle båtene seilte på "klasse" som det heter. Det var lite vind og heller dårlig med sol, så sent på kveld.
Et høyt utsiktspunkt ga ny-oppdaget perspektiv over småbåthavna der. Ikke noe spesielt med bildet, men jeg ga meg selv en utfordring denne kvelden.
Jeg skulle KUN bruke min gamle D300s med et eldgammelt og billig (kjøpt brukt for ca 700,- kr) FF kit-objektiv, et AF NIKKOR 28-85mm f/3.5-4.5) heeelt uten ED-glass eller VR, med bråkete fokus-motor (skrue-overføring) og roterende front-linse. Kjøpte dette for noen år siden etter å ha brukt mesteparten av sparepengene på en brukt D700 og det ikke var penger igjen til en 24-70mm f/2.8
Objektiv: AF NIKKOR 28-85mm f/3.5-4.5
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300S
  • AF NIKKOR 28-85mm f/3.5-4.5
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1012404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jon Tore J.
Et herlig uhøytidelig konkurransemotiv fra en klubbseilas i skjærgården, samt en flott dokumentar av en fin båthavn hvor moloen skjermer for vær og vind. Colorline i horisonten på vei mot ukjente mål er med på å bygge bildet ytterligere opp. Min gamle læremester hadde mange gullkorn om fotografi. Ett av dem var: "Det er ikke nødvendigvis utstyret det kommer an på, men øyet som ser" Du har motivsyn Walter. Ingen tvil om det. De gamle billige greiene gjorde dessuten jobben perfekt.
mvh
Jon Tore
Avsluttet .
Fint dokumentert!
Roar K.
Å ja, men snart er det tid for opplag unntatt for de fiskegale som holder på til isen setter en stopp og det bare er ferga der oppe til venstre som går.
Ikke lett å unngå litt rotete i et havne og/eller marinabilde.
Noenlunde brukbart dette. Jeg er litt inne på tanken av å kutte innenfor den hvite med blå kalesje nedrst i venstrekanten for da kommer du mellom og unngår mest mulig halve båter.
Fin kameravinkel som lar oss få litt av utsikten utenfor også og gir dybden i bildet..

Roar
SveinM M.
God komp som gir en fin dybdefølelse! Detaljer i fleng, artig det! :)
John O.
Det er et flot billede af skærgård, havne og bådemiljøet. Og færgen i baggrunden.
Fine klare farver og lys.
Det 'gamle' grej var skam godt!!
Mvh. John
Dag Tore ..
Hei! Walter!Perfekt landskapsbilde,som forteller mye fra et vakkeret båtmiljø med sjø.og holmer .Langt der ute ligger storhavet! God pressantert fra din gode fotohånd! God fotohelg!! / DAG
Dag Tore ..
Hei! Walter!Perfekt landskapsbilde,som forteller mye fra et vakkeret båtmiljø med sjø.og holmer .Langt der ute ligger storhavet! God pressantert fra din gode fotohånd! God fotohelg!! / DAG
Walter S.
Takker Jon Tore for innsiktsfull kommentar, til Patrick, Roar, SveinM, John og Dag Tore for dagens kommentar.

@ Jon Tore: Colorline er nok på vei til Danmark med feststemte turister og øl-glade mennesker.

@ Roar: Joda, jeg ser at kutte-forslaget har noe for seg. Halve båter er dårlige båter. Problemet er at da må jeg også ta tilsvarende enten øverst eller nederst og som du ser, så er det trangt nok begge steder.

@ John Ottesen: Færgen i bakgrunnen er "Color Festival" og er nok på vei til deg i Danmark. Tror det er Hirtshals, tur-retur Oslo med mange glade mennesker ombord!
:o)

Mvh,
Walter
Trygve B.
Et bilde med mange effekter uten at det fremstår som rotete. Bildet inneholder flere lag med fortellinger. Her skjer det mye. Godt komponert.
Walter S.
Takk skal du ha, Trygve!
Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu