Høyvekta på Moss
Her i oppoverbakke i originalen og i nedoverbakke i versjon 2. "Høyvekta på Moss" er jo et gammelt ordtak. Noe som "går etter høyvekta på Moss" er unøyaktig, eller upålitelig og ble et begrep for unøyaktighet. Når jeg var ung så sa dem om klokka min, at den gikk etter denne berømte høyvekta. Og denne stein-skulpturen midt i byen Moss skal liksom representere"Høyvekta på Moss" på en kunstnerisk måte.
Info: http://www.mossbyleksikon.no/index.php?title=H%C3%B8yvekt...C3%A5_Moss
Talemåter og ordtak: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/vimenn/reportasje/...779824.ece
Brukte et kjedelig motiv for å konstatere om min nye monitor nå endelig er kalibrert, etter å ha hørt at mine farger (i det siste) til dels er helt ute på vidda (glorete og selvlysende). Dette her er så fargenøytral som jeg klarer - hvit er hvit og grått er grått - på min monitor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-08-29 10:04:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-08-29 10:05:36
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • -
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1012913} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kirsten H.
Jeg hørte mye om denne høyvekta på Moss i min barndom, ja. Nå tror jeg det er et glemt uttrykk, iallefall her på Nøtterøy. Artig dokumentasjfon. Fin komposisjon. Jeg ville lirket litt på hvitbalansen, jeg føler at det er et svakt blåstikk her.
mvh Kirsten
Avsluttet .
Fantastiske farver...Hvilken redigeringsprogram bruger du ? synes det er knivskarpt og vildt flotte farver vh Sus
Walter S.
Takk for kjapp og hyggelig kommentar, Kirsten og susanne!

@ Kirsten: Ja, jeg er litt ute og "kjører" når det gjelder farger generelt ( se: http://foto.no/i/1012821 ) fordi jeg har fått meg ny PC og monitor, og ny-kalibrert monitor etter "boka" - men det er et eller annet som ikke stemmer. Trodde også på blåstikk, men asfalten og betonghellene (som jo er nøytral grå i virkeligheten) er allerede over i det gule / varme, så jeg kan ikke kompensere enda mer. I hvert fall på min monitor.

@ susanne: Hei du - jeg bruker ikke noe spesielt i etterbehandling. Dette er ikke HDR (som jeg har brukt en del før, til mine landskapsbilder, spesielt ved sjøen), så jeg bruker PS Elements bare til oppretting (horisont), demping / økning av farge-metning, endring av kontrast og ellers lett kloning (el-ledninger og sånt). Jeg demper kontrast-deler (slik som løv i trærne, masse små og tynne grener, eller f.eks. tauverk / stag / vant på seilbåter, som lett gir slike "jaggies") med Topaz Detail 2 med et filter som heter "Edge Softener", før jeg skalerer / reduserer til format rett UNDER 1280pixels på langsiden. Skaleringen foretar jeg i noe som heter IrfanView fra http://www.irfanview.net/

Mvh,
Walter
karin s.
Fine og veldig bra bilder som vanlig walter.høyvekta på Moss er et kjent uttrykk ja,blir nok brukt en del i utide;) fargene er helt riktige på min skjerm. Nå bruker jeg ipaden,og den skal være riktig.
SveinM M.
Interessant historie, og fine bilder som ledsager!
V3 best i så måte!
Husker fra "forna dar" hvordan bygdas selgere, av høy o.a., var viden kjent for sine "omtrentlige nøyaktige unøyaktigheter"!
Walter S.
Takk også til Karin og SveinM, for hyggelig tilbakemelding!

Mvh,
Walter
Roar K.
Ja, se der er'n gett - den som enkelte opp gjennom tidene har stilt klokka si etter.
Tror jeg av en eller ukjent grunn velger meg V3 her.
Finner ikke noe å sett negativfingeren på i de to første heller. Det var bare følelsene og smaken som fikk lov å velge i dag.

Roar
Vidar Magnus J.
Tre gode kvalitetsbilder og godt komponert. Denne uttrykket om høyvekta er ukjent for meg, interresant å høre om den. Fine farger og god skarphet.
Walter S.
Takker også Roar og Vidar Magnus for kommentar!
@ Roar: er man i tvil, skal man følge hjertet. opprinnelig var det faktisk ikke mening å legge ut disse helt ordinære bildene, noe jeg tok som et slags test av K-50 m. 18-135mm i sterk sollys - men etterhvert ble det faktisk noe spennende først av originalen. Så måtte jeg si B (når originalen var A...), og som illustrasjon av selve "vekta" fant jeg ett eneste bilde hvor det nederste i venstre hjørnet var et bilde av denne skulpturen sett fra siden.

@ Vidar Magnus: Uttrykket er nok så gammelt og har gått i glemmeboka. Husker det fra jeg var ung - og jeg er nå 66....så da så!
;o)

Mvh,
Walter
John O.
Det er meget fine bybilleder, i flotte klare farver.
Tekst og links.
Mvh. John
Rune G.
Flotte bilder og en historie jeg har hørt om. Nå kom forklaringen også. Takker.
:-)
Walter S.
Takk går også til John og Rune G. for at de tar seg tid til å kommentere.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu