Vestkapp
HDR Panorama
Utstyr
  • Canon 7D
  • Sigma 17-50mm f2.8 EX HSM
  • Brennvidde17mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet9x3 eksponeringar i høgdeformat
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1013174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørnar P.
At du har brukt 9x3 eksponeringer vises ikke direkte på dette bildet. At det ikke vises at du har brukt HDR-teknikk er et pluss. Du har fått større kontrastomfang, men ikke falt for fristelsen til å lage effekter. Troverdig gjengivelse ble derfor sluttresultatet. At du har koblet flere bilder sammen kan gi ekstrem oppløsning. Dette vises naturlig nok ikke når bildet blir nedskalert, som her. I stort format på veggen kan det derimot komme til sin rett. Som en effektiv måte å lage et panoramabilde på, er det derimot effektivt i alle oppløsninger.
Toneomfanget i bildet er stort, fargene dype, men ikke glorete, og dybden er god. Komposisjonen er harmonisk. Totalt sett solid håndverk både under opptak og etterbehandling.
Agnar H.
Varme, mettede fargetoner, uten at du har dratt for hardt i spakene. Det hele fremstår troverdig da. Den mørke himmelen gir en ekstra dimensjon til sollyset som treffer fjellsiden og bebyggelsen. Kan det være Ervika? Fint utsnitt.
Helge M.
Tusen takk, Bjørnar og Agnar. Stemmer at det er Ervika,ja.
Eg brukar stort sett alltid HDR-teknikken på landskapsbildene mine. Begynte som dei fleste andre med å dra VEL hardt i spakane, men fant fort ut at det var ikkje veien å gå for meg. Brukar HDR for å få større dynamikk i bildene, for å komme nærmast mulig det auga ser.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu