Hegre på fisketur i fjæra
Bildet er tatt i Lofoten.
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • 150.0 - 500.0 mm
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1013205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Bjørnar P.
Bildet er for lyst. Hegren er delvis utbrent flere steder, men hele bildet bærer preg av å være for lyst. Kan sannsynligvis forbedres mye ved bedre etterarbeid.
Cato M.
Hei Bjørnar
Takk for din ærlige kritikk, det setter jeg stor pris på. Det er jo dette med lys og mørke som er så vanskelig, jeg har nok ennå mye å lære.
Bjørnar P.
Lysmåleren kan ha blitt lurt av bakgrunnen, som sannsynligvis var ganske mørk. Likevel ble denne neppe lurt så mye at eksponeringa ikke kan berges i ettertid. Prøv med auto på eksponeringa i bildebehandleren. Noen ganger er det nok. Hvis ikke, må du justere eksponeringa ned manuelt. Prøv deg frem til du liker det du ser.
Cato M.
Hei Bjørnar
Takk for en positiv tilbakemelding. Det ble et mye klarere og mørkere bilde ved å bruke Auto Brightness i bildebehandleren, særlig bakgrunnen ble mørkere. Om sommeren er lyset mer intens i Lofoten og forstyrrer/lurer lysmåleren. Hegra som ikke liker nærgående mennesker gir ikke så mye tid til manuelle endringer under fotograferingen. Nye forsøk neste sommer, håper jeg.
Roar K.
med det gode lyset der har der nord om sommeren holder det kanskje å stille ISO og la kamera styre lukker og blender.
Jeg bruker permanent n lysmetting nedsatt til -0,33 og polfilter for å få fram mest mulig detaljer. Har 15 års erfaring i tropene og der var polfilter et must på hvite og svarthvite fugler som lett brenner ut.
Jeg gjorde et forsøk her og så at det er bare et par små felter på hals og hode som er utbrent.
Et tips på utbrente fugler er å tilsette ørlite støy og blure i etterkant. Må nok gjentas flere ganger og kanskje litt sharpen til slutt. Vanskelig å gi noen god oppskrift så man bør helst prøve seg fram i hvert enkelt tilfelle. Har sjøl brukt det med stort hell både på hvite fugler ig brusende utbrent vann.

Roar
Cato M.
Hei Roar
Takk for at du vil dele dine erfaringer med meg (og andre). Det blir spennende å prøve ut de innspillene jeg har fått neste sommer i Lofoten.
Bjørn Åge O.
Flott bilde ,nå skal ikke jeg jenta , ser ut for meg at det er en flott fjørdrakt på denne staslige hegren ,flott fanget i ett vakkert miljø.

mvh BÅO
Cato M.
Hei Bjørn Åge
Takk for ditt oppmuntrende innspill. Det er sant at hegra har en vakker fjærdrakt, men den er vanskelig å komme nær, heldigvis kan jeg nesten si, for det ryktes at dens ekskrementer er så sterkt etsende at om du får det i hode blir du flintskallet. Jeg ser at jeg har ennå mye å lære før jeg får et meget bra bilde av hegra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu