Solnedgang i Gamlebyen
Den gyllne timen er på sitt mest intense her og på sitt vakreste, med gyllne stråler fra lav vinkel, inn fra venstre og noen sterke strølys som plukker ut enkelt områder i skyggen av trærne på vollene.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF Nikkor 85mm f/1.8 D
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1013554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Arild T.
Et vakkert HDR-bilde der jeg faller for det flotte fargespillet og strukturen du har fått frem på de gamle, ærverdige grunnmurene her. Likeledes kontrastene som ettermiddagsolen skaper.

Hilsen Arild
Avsluttet .
Nå lurer jeg på, hvorfor tok du ikke et par eller fem steg mot venstre?
Jeg ønsker å se mer av første bygning, den gråmalte flaten der var imponerende detaljert.
Det røde murhuset, aha, ja kanskje det ville blitt skygge på det om du hadde tatt steg til venstre? For det er jo det røde huset som er hoverolleinnehaveren.
I fra bunnen av, men murt stein som grunnmur, flott rødfarve og nydelig detaljer i pussen som nesten ingen kan lage idag.

Nei, men at jeg sa et steg til venstre, var også fordi jeg ikke ville ønske å se undergangen i venstresiden. Den minner om nyere tid, og jeg ville ihvertfall vært den foruten.
Et nydelig bilde.
mvh arild
Vidar Magnus J.
God kveldstemning og fint spill mellom skygger og varmt kveldslys på de gamle husveggene.
Harald N.
Vakkert og fargerikt bilete varmt lys. Arild har gode vurderingar som eg kan slutte meg til.

Mvh Harald
Avsluttet .
Billede med masser af god stemning og hygge vh sus
Walter S.
Takker Arild T, Arild Aa, Vidar Magnus, Harald og Susanne for kommentar.

@ Arild Thingvoll: Du har skjønt at det er solens spill på husfasaden jeg ville fange inn. Dette lyset omkring den gyllne timen som er så spesiell, at man er fornøyd med å kunne skildre bare en brøkdel av den stemningen som lyset gir. Takk for innsikt.

@ Arild Aase: Jeg gjør ikke rede for hvorfor jeg ikke gjør ditt eller datt, men kan gjerne svare for hvorfor jeg endte opp med akkurat dette utsnittet her.
- Jeg hadde biler både til høyre og venstre for meg. Det du ser her, er den eneste "rene" retning jeg hadde til rådighet, hvis jeg skulle fange lysets spill på fasadene (se forøvrig svaret til Arild Th. over).
- Jeg hadde kun ett objektiv med meg, en 85mm f/1.8 med meget smal bilde-vinkel og jeg ville ha med alle de sorte utelyslampene på husrekken, derfor denne vinkelen. Skulle jeg tatt et bilde "mer rett på" husrekken (som du ville ha...) - hadde jeg fått med meg 1 hus, muligens - ikke noe mer. Undergangen i vollen er like gammelt som selve vollen, så den hører med i bybilde. Her er forresten samme undergang sett uten i fra: http://foto.no/i/492624

Den gaten der har jeg fotografer så mange ganger at jeg ikke lenger har tall på det.
http://foto.no/i/1002382
http://foto.no/i/1000259
http://foto.no/i/653212
http://foto.no/i/629167
http://foto.no/i/626501
http://foto.no/i/605067
Og de fleste bildene er tatt med vidvinkel (16-18mm) for å få med "hele gata". Denne gang så vil jeg gjøre noe annet. Og dette er ikke et dokumentasjonsbilde over Toldbodgaten med alle sine hus, men en stemningsrapport med gyllne solstråler i hovedrollen.


Mvh,
Walter
Per Ove H.
Ypperlig formidling av det varme, varierte lyset på disse fine gamle husene. Glimt av blå himmel og de grønne tærne over danner fin kontrast.

Mvh
POH
Avsluttet .
Walter.
I grunnen er det litt tåpelig å skrive slik jeg gjorde. Det er jo for meg, umulig å vite hvordan det ser ut utenfor bilderamma.
Så, jeg tar dette med meg som lærdom.

mvh arild
Walter S.
Per Ove: Hjertelig takk for din vennlige kommentar her. Setter pris på å få kommentar av en som reiser på kryss og tvers i Italia og får med seg mange interessante regioner der og like mange fine bilder derfra!
:o)

@ Arild Aase - ang. siste kommentar: Jeg er glad for at du sa det selv, slik du sa det. Jeg hadde egentlig lyst til å si det selv i mitt svar til deg, men er alt for høflig til det...

Det krever "baller" å innrømme en sleiv-kommentar, Arild, så det skal du ha! Flott!
;o)

Mvh,
Walter
Dirk R.
veldig flotte farger og lys Walter !
hilsen dirk :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu