Skumringstid ved Oslofjorden
Kveldstemning på Lysaker. Natteroen senker seg over Oslofjorden.
OK etter forholdene, dette er et av mine prøvebilder i RAW-formatet der jeg nettopp har funnet ut prosessene fra fremkalling til ferdig bilde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-19 13:50:27
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker20s
  • Nei
  • AnnetISO 50, Ingen blits. To gråfiltere ble benyttet under eksponeringen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1014312} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Fin stemning i billedet..måske lidt mørkt i det vh Sus
Roar K.
Her føler jeg at betongkladden faktisk er et fremmedelement og tenker hvertfall vekk med "taket" - altså et toppkutt. Hvorvidt resten av betongkladden også skal tas med et venstrekutt får bli opp til øynene som ser. men da blir slik jeg ser det bildet et mer rent naturbilde der man blir mer oppmerksom på mønsteret både i fjæresteinene og den store ute i vannet der jeg i dette tilfeller er helt enig i lang lukkertid.
Noe mørkt har Susanne nevnt. men hvorvidt her bør lyses opp er jeg ikke sikker på og overlater det til den allestedsnærværende smaken og baken. men det blir jo en spesiell stemning i det leiet det er nå.

Roar
Vidar Magnus J.
Mwnge takk til Susanne og Roar for gode kommentarer og forslag til bildebehandling. Bildet er tatt under det siste streifet av dagslys, nattemørket satte inn ca 20 minutter etterpå.
Walter S.
Etter min mening fungerer versjon2 slik den gjør nå, uten betongbrygga tilstede. Man ser nå, som Roar påpeker, mer på steinene i forgrunnen, dens struktur og farger, før øyet vandrer utover til andre siden av vannet.

Gode blåtoner.
Fint å se at andre også føler seg usikker når det gjelder RAW-formatet, som jeg ennå ikke har tatt i bruk. Mystisk for meg, men du satser, Vidar magnus - det er bra!
:o)

Mvh,
Walter
Arild T.
Godt bilde og flott motiv tatt i blåtimen. Versjon 2 fungerer best for meg.

Hilsen Arild
Vidar Magnus J.
Mange takk til Walter og Arild for gode kommentarer.
Eirik B.
Jeg synes helt klart av utsnittet i V2 ga den beste balansen. Den høye horisonten gir dessuten et bedre dybdesug. Ser også at du har fått fin sløring på vannets overflate ved hjelp av den lange eksponeringstiden. Ser også ut som der er litt skodde eller dis, som gir god stemning. Jeg er fristet til å foreslå litt eksperimentering med sort hvitt her.
.
Vidar Magnus J.
Mange takk Eirik for gode kommentarer og forslag til svart/hvitt-versjoner. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu