Duvelsgården i skotselv,( røde bygningen).som ble satt opp av hassel jernverk,godt vedlikeholdt av dugnadsgjengen,
Neumann-familien


I 1746 fikk Hassel jernverk ny eier. Han het Jacob Neumann, og i mer enn 60 år var det familien Neumann som drev verket. På mange måter var dette Hassel jernverks storhetstid. Produksjonen økte, og verket ble kjent for å ha produkter med høy kvalitet. Mange av de fineste Hasselovnene er produsert i denne perioden.


Jacob Neumann fortsatte å kjempe for å skaffe nok trekull til produksjonen, og i 1755 fastslo overbergamtet at hele 490 gårder på Eiker og Modum skulle levere trevirke til Hassel jernverk, og i tillegg skulle sagbrukene levere bakhon, det vil si den ytterste delen av tømmerstokken, som ikke kunne brukes som trelast.


Under Jacob Neumann fikk Hasselverket også sin egen skole, for barna til dem som arbeidet på verket. Skolen ble holdt i Düvelgården, som verket eide og som fortsatt står i Skotselv. Etter at Neumanns enke, Magdalene Cathrine Neumann, hadde overtatt driften av verket ble det også opprettet et bruksfattigvesen, som hjalp de gamle og syke som hadde arbeidet ved verket.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-27 16:48:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Df
  • 50 mm.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger80
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1014899} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Dejligt klart motiv her med gode farver fint lys vh Sus
karin s.
takk for det sus.
Tor Einar K.
Fine farger og det gjorde seg med litt skygger i trærne. Muligvis et lite kutt i venstre side for å få bort hvit hus og stolpe/monument(?) og dermed gjøre bildet roligere?
karin s.
takk einar, skjønner hva du mener,men det er et monument,(moderne sånn i stål) fra eget verksted, så det blir vel nasjonalt hærverk det;)
Tor Einar K.
Mistenkte at det var et monument. Derfor jeg fremmet kuttforslaget så forsiktig:-)
karin s.
enig med deg,;)nasjonalfølelser er lette å såre,;)
Walter S.
Dynamisk, flott og sterk koloritt, med vanskelig lys som du har temmet på riktig måte. Denne sensoren i Df'en er noe helt spesielt. Flott landskapsmotiv og en eventyrlig himmel!

Mvh,
Walter
karin s.
Takker walter,ja den er unik,,,,,
Vidar Magnus J.
Klare, friske farger, fint lys og en god dokumentasjon over lokalhistorie, både i bilde og undertekst. Godt å se at noen tar vare på det gamle kulturminnet.
karin s.
Takk for det Vidar Magnus,ja bildet alene sier jo ikke så mange hva det er,og hvor mye en flink dugnadsgjeng klarer å holde oppe er utroligt. Det ligger mye arbeid nedlagt her.
Eivind J.
Pent komponert ifra et flott gårdstun..
karin s.
takker eivind.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu