Fredelig, tross alt ...
Høsten setter sitt preg på Gamlebyen. Kanonene er gamle forsvars-skyts og har i dag bare historisk verdi, og vollene som omgir hele Gamlebyen i Fredrikstad (Takk, Terje Johansen) er i dag et yndet sted for rekreasjon, trim og familiehygge.
Bruker Sigma ART objektivet mer og mer, for noe objektivet egentlig IKKE er spesielt bygget for, nemlig landskap, hvor en blender på f/1.8 jo er helt uinteressant, men finner at objektivet har andre kvaliteter som jeg har lært å sette pris på.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetKlonet vekke en mobil-mast i det fjerne
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1015330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Kan se at du er klar til krig..smukt billede skønne grønne farver vh Sus
Carsten W.
Kanoner bryter litt med stemningen og gir en morsomt kontrast. Jeg skrollte litt ned. Jeg syns, bildet ville være meget severdig uten kanoner også.
Bjørnar P.
Fikk litt mellomformat-følelse fra filmens dager her. Assosierer mellomformat ikke bare med mettede farger, men også stort kontrastomfang og veldig myke farge- og lysoverganger. Imponerende gjengivelse av både skyggeparti og høylys. Mettede farger, men på den rette siden av troverdig. Det jeg likevel først legger merke til her, er det flotte lyset og mykheten i uttrykket uten at det på noen måte oppleves som kontrastfattig.
Prima håndverk.
Walter S.
Hjertelig takk for kommentar fra Susanne, Carsten og Bjørnar!

@ Susanne: Jeg er nok så fredelig av meg, Sus!
;o)

@ Carsten: For meg som bor i Fredrikstad hører kanoner med til vollene.

@ Bjørnar: Det var meget hyggelig å lese din kommentar, nettopp fordi du alltid har gjennomanalyserte tanker om bilder du kommenterer. Samtidig som du som eminent fotograf selv kan vise til solide resultater, er dette noe som gjør din kommentar troverdig. Assosiasjoner til mellomformat må jeg vel ta som et kompliment, men her er det to momenter jeg må nevne.

- Først så er det kombo'en D5300 (med sine 24Mp) og objektivet (Sigma ART 18-35mm) som jeg har begynt å sette pris på, og som jeg jo nevner, bruker mer og mer etterhvert. Begge disse sammen gir meg meget gode filer å jobbe med. Og husk - jeg fotografere kun i JPEG!

- Så er det redigering: Dette er et HDR-bilde, sammensatt av 3 eksponeringer med 0,7EV i mellom. Jeg bruker ikke Photomatix men Dynamic Photo-HDR (mediachance.com) som etter min mening er bedre egnet til slike bilder. Jeg har alltid vært motstander av -2EV / 0 / +2EV fordi dette krever en omfattende ekstrapolering for å få frem de sarte mellomtonene og vare overganger (nettopp det du nevner som pluss i dette bilde), og da må man overlate valget av disse mellomtoner til programmets logaritmer. M.a.o. man mister kontrollen over det. Mens min tilnærming med små varianter (0,7EV) i valørene gjør det enklere for programmet, fordi de allerede ligger der i en av eksponeringene. Det er mulig at dette bare er innbilning, men det er slik jeg jobber.

Igjen takk for dine vennlige, men troverdige ord i kommentar, Bjørnar!
:o)

Mvh,
Walter
Bjørnar P.
Flott at du ikke annonserer dine bilder som "HDR-bilder", slik mange andre gjør. Det virker som noen oppfatter det som en egen kategori bilder, mens det faktisk bare er snakk om en teknikk som øker kontrast-omfanget. Om man bruker JPEG eller RAW som utgangspunkt for teknikken betyr lite, da teknikken med å smelte ihop flere eksponeringer betyr mye mer for kontrastomfanget enn litt ekstra kontrastomfang fra RAW-fila. Dessuten er det veldig variabelt hvor mye du faktisk vinner mht kontrastomfang ved å bruke RAW. Noen kamera har veldig god JPEG-motor som bevarer veldig mye av kontrastomfanget, mens andre kamera har en mye dårligere konvertering til JPEG. Poenget med RAW er derfor for noen kamera ikke kontrastomfanget, men andre faktorer jeg ikke skal komme inn på her.
Å ta bilder med små eksponerings-intervall med tanke på HDR-bearbeiding fungerer best for mange. Dersom det gir deg resultater du er fornøyd med, bør du fortsette å bruke denne teknikken. I mine øyne ser sluttresultatet ditt til å være meget vellykket i så måte. Det kan være at små intervall er optimalt for motiv med moderat kontrastomfang, mens store intervall er optimalt for ekstreme kontraster.
John O.
Flot efterårsbillede fra voldene, med kanoner på plads!
Fine farver, lys og stemning.
Mvh. John
Walter S.
Takk igjen til Bjørnar for utfyllende dialog og John for hyggelig kommentar!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu