Kveldsstemning
Ønsker tilbakemeldinger på hva jeg kan gjøre for å fikse det utbrendte partiet i himmelen.
Bildet inngår i albumet Ferie i Nordland 2004 - En samling av mine bilder fra en flott sommerferie i Nordland. En ferie rik på mektige naturopplevelser.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101545} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger Anne Maritsdotter V.

så velkomponert , stemningsfullt og vakkert ; et veldig bra bilde !
mvh Inger Anne
Terje M.

Hei. Et fint bilde ''Stemning'' i bildet, lyset gjør det!!!! Meen kanskje kutte litt i overkant av bildet så det blir litt tettere utsnitt!!! Bare et forslag!!! M.H. Terje H. Mjelve.
Odd Georg S.

Dæggern, her har du virkelig skutt blink - meget fint satt sammen og vare fargetoner og duverden kor viktig den båten er for bildet - er ikke enig i at himmelen skal kuttes i...
Kurt S.

Hei igjen.
Dette ble virkelig strålende vakkert! Fin komposisjon, flott lys, fin flatefordeling og utsnittet ble etter min mening helt ok.
Ikke minst:Stemningsfullt til tusen. Det er liksom man får en indre ro over seg når man betrakter dette. Nå synes du kanskje jeg skryter fælt -:) men jeg prøver alltid å være ærlig i mine kommentarer.
Det ble et lite utbrent parti i himmelen øverst til høyre.
Ikke det at det sjenerer så voldsomt, men du kan lett fjerne det v.h.a kloneverktøyet i P.S. Zoom inn området. Velg en passende størrelse på verktøyet og så er det bare litt tålmodighet og nøyaktighet som skal til. Tror da at ingen vil oppdage at området er ''reparert''.
mvh Kurt
Trond O.

For en deilig ro det er i bilde..Nydelige siluetter av fjellene. Den båten ligger der og frister til en rotur. Nærmest som et paradis......åjaaa,, der bor jo vi.. glemmer det avogtil.
Fotograf Carl-Åge H.

Hei Tone!

Jeg synes ikke du skal gjøre for mye med bildet egentlig. Du har valgt et fint format og et bra utsnitt. Vakker natur. Du formidler dette på en flott måte og bildet gir på en måte ro i sjelen - for å bruke det uttrykket. Eneste som hadde vært bedre enn å sitte å se på bildet, måtte være å ha vært der selv for å oppleve det hele.

De utbrente partiene på himmelen er ikke noe dominerende, så jeg synes derfor ikke de betyr så mye.

Ha en fin kveld videre.

Mvh Carl-Åge
Avsluttet .

Stemningsfullt bilde!
Jeg synes båten på vannet ga et nødvendig element til bildet. Enig i at det er litt mørkt på høyre side.

Fint lys

MvhJRH
Steinulf L.

Stemningsfullt og fint. Fungerer bra som det er.
Janne L.

Aldeles nydeligt. Jeg likte båten som ligger til venstre. Bilde hadde også en fantastisk dybde.
Janne
willy m.

Hei Tone:)) jepp dette var greier..kjempefint..vil ellers si at du ikke bør rote for mye med himmelen..litt utbrent ja men ikke sjenerende..ellers er jeg enig med K.S. om kloning..det kan funke..men men lekkert..båten gjør en stor del av bildet..gratulerer.. mvh willy
Roger K.

Hei Tone!
Skal si du har fått med deg noen flotte motiver fra ferieturen din nordover. Dette var utrolig flott. Det er fristende å rote litt med bildene, men er faktisk enig med Willy, la bilde være slik det er. Det sitter perfekt detteetter min smak da. Får lyst til å skru tiden tilbake en tre ukers tid nå.

Mvh RK
Bjørn H.

Hei Tone ... Et flott stykke natur dette ...

Her syns jeg du virkelig formidler ro og en deilig atmosfære ...

Jeg plages ikke av himmelen din ;)

Bjørn ;¤


Tone B.

Takk for raske og gode tilbakemeldinger - de settes pris på!
Jeg lar himmelen være som den er,,,,

mvh Tone
Siren L.

Hei Tone,
kan ikke hjelpe deg med himmelen, men på min skjerm er det ikke utbrent. Et fint landskapsbilde, håper du kan vise frem noen på neste møte!
Jeg har sendt et landskapsbilde til bildekritikk i klubben, jeg stiller meg så til de grader for hogg og slakt..hehe... det er så langt fra min ''ting''. Kan hende jeg lærer noe nyttig og får gnisten:)

Siren
Inger-Lise S.

Hei Tone! Et nydelig bilde dette.Fin natur og god komposisjon.Fredfullt. Godt lys her,og ikke noe utbrent på min skjerm.

Mvh Inger-Lise
Mike T.

Hei Tone,
harmonisk og fredfullt. Behagelig komp.
Kan desverre ikke si mye mer om bilder med større mørke partier, fordi jeg måtte levere en god skjerm tilbake. Ser med denne her for få detaljer av det ''landfaste.
Hilsen Mike
Jan-Wilford A.

Dette var vakkert, flott utsnitt og en nydelig glød i fargene på himmelen. Finner intet forslag til forbedring her nei…
Helge A.

Litt av en idyll. Båten og husene er godt plassert, og de små krusningene gir fin dybde.

Mvh Helge
Jóhann Á.

Hei Tone!
Dette var jo glimrende! Veldig fin farge og flotte tonevalører innover i bildet. Likevel vises noen detaljer i de mørke områdene i forgrunnen. Båten strategisk plassert. Flott!!
Når det gjelder himmelen, syns jeg egentlig ikke det gjør så mye, men bildet blir ''roligere'' uten det aller lyseste flekken. Du kunne selvsagt lånt litt av den lyseste gulfargen og kopiert over/klonet over den.
Jan H.

Hei Tone

Et nydelig bilde. Har sett lenge på det og det skaper ro i sjelen. Det lyse partiet på himmelen må være der - etter min ringe mening - det er jo derfra lyset faller inn og skaper stemningen i bildet. Det mørke partiet i forkant gir meg en følelse av å bli ''dradd'' inn i bildet - hvis du skjønner hva jeg mener. Dette var kjempeflott. Lykke til videre.
Kay R.

Hei Tone...

Likte bilde ditt svært godt.. Fint lys og stemning og hærlige speilsiluetter. Det rolige vannet ga bildet en flott ro. Flott fanga naturperle.. Likte det..

MVH Kay:-)
Avsluttet .

Nydelig!
Veldig fin komposisjon og flotte farger!

MVH Asbjørn
Torbjørn S.

Rolig og stemningsfullt. Fint speiling og bra komp.

TS
Anders F.

Gleder meg til å dra på padletur i Lofoten neste sommer. På bildene dine ser det ihvertfall ut til å være verdt en tur (eller rettere sagt; flere turer).
Noen sier bildet er for mørkt (gjengrodd) på fjellet til høyre, noen sier det er for lyst (utbrent) på himmelen til høyre; jeg synes ikke du skal gjøre noe med noen av delene. Bildet har mange plan her, og de bør fortsatt ha ulik tone, slik at vi ser dybden i bildet. Båten gjør seg godt her.

Hvis du fortsatt ønsker å unngå slike utbrente områder bør du:
- undereksponere litt på alle bilder under slike forhold (jeg bruker veldig ofte -0.3, og ofte 0.7 når det er skarp sol og f.eks. hvite hus med på bildet)
- bruke RAW (det har jeg ikke brukt mye selv ennå, siden jeg synes det gir mye etterarbeid og tar stor plass, men på ''viktige'' bilder jeg tror har potensiale vil jeg bruke RAW)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu