Den grønne steinen
Dette bildet hadde jeg planlagt allerede før jeg dro til Island. Jeg visste fra bilder jeg hadde sett tidligere, at det lå en stein der. Etter min mening var det den som var interessant. Selvfølgelig er Godafoss fantastisk i seg selv, men med steinen som blikkfang var fossen den perfekte bakgrunn. Jeg var også ute etter å skape en ro rundt steinen, selv om det i virkeligheten selvfølgelig er helt annerledes. Det er enorm støy fra fossen, elva har enorm kraft og det kom tidvis vind som førte med seg vanndrefs fra fossen. Derfor måtte jeg satse på en lukkertid som var akkurat passe lang nok for å forhåpentligvis unngå at neste vanndrefs kom og la seg på filteret. Dette bildet ble tatt på mitt første forsøk.

Dette ble den eneste plassen nord på Island hvor jeg fotograferte denne gangen. Det betydde at for å ta dette bildet kjørte jeg tilsammen nesten 15 timer på to dager..
Bildet inngår i albumet Island -
Utstyr
  • Nikon D600
  • 14.0-24.0 mm f/2.8
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker125s
  • Nei
  • AnnetHer har jeg brukt tre filter, Cavision Polarfilter, ett Lee ND 09 graduated soft, samt det fantastiske filteret Haida ND 3,0. Sistnevnte for den lange lukkertiden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1016161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roar K.
Lekkert.
Her er lukkertiden ikke lenger enn at fossene som danner en halvsirkel fremstår som levende vann mens flata som opprinnelig må ha vært svært så urolig omtrent fremstår som ei glatt flate.
Intet utstyr eller exif her så jeg kan bomme når jeg antar vidvinkel for det kan også være lukkertiden i seg selv som skaper dybdesuget i himmelen.
Skulle jeg korrigere noe her så måtte det være å foreslå et kutt i venstresiden for å fjerne trekanten som stikker opp fra fjellet akkurat i kanten og gjør den urolig hvilket bryter med resten av konseptet.
Dybdefølelsen i bildet skapes nok mye av steinen i forgrunnen som fremstår skarpt i kontrast til alt det duse i resten av bildet.

Roar
Svein R J.
Fantastisk flott bilde,utrolig fin og soft sløring og du kar fått fokus dit du vil på den grønne steinen med fantastisk bakgrunn.Må også nevne fine farger :-)

Mvh Svein
Fred Åge H.
Hei Roar;)! Takk for innspill ift cropping, du kan ha et poeng der! Ellers så er alt av utstyr og metadata lagt inn, det står ihvertfall til venstre for kommentarene på min side her;)!
Roar K.
Sorrry -
aua er visst fortsatt det første man blir blind på.

Roar
Bjarte K.
Flott bilde og planlegging:-) Motivet er no kjent rundt om på div fora men du fikk det flott fanget. Flotte farger:-)
Vidar Magnus J.
Vakkert og stemningsfullt, gode farger, fin forgrunn med det stille vannet rundt steinen. Godt slør i fossen og fin farge på himmelen.
Geir B.
Med et sånt resultat hadde jeg også kjørt i 15 timer. Flott med detaljene i stenen og den diffuse utflytende fossen bak.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu