Nordlys over stølen
Utstyr
  • Nikon D300
  • 10.0-20.0 mm f/3.5
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger80
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1016213} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Magne M.
Dette er til å miste pusten av. Hvordan har du lyst opp ytterveggene på koia? Henger det en lampe der, eller/og har du brukt lommelykt?

Stjernene, fjellet i siluett. Og nordlyset.
Nei, dette var fabelaktig. Gratulerer.

Magne
Tone A.
Eit spesielt nordlysbilete kor lyspelet ligg intenst over hytta med varme gul- grøntonar. Hytta gir veldig kontrast med sine kjølege blåtonar. Her reknar eg med at du har lyst opp hytta med ledlys?
Flotte detaljar på denne gamle hytta/ stølen med grastak og det er litt lys inni hytta også.
Pluss for fotostandpunktet som får fram hytta med sitt kjølege lys i kontrast til nordlyset med sine flammar over stjernehimmelen. Silhuettane av fjella kjem skarpe fram og gir flott kontrast til alt lyset.
Glimrande komponert og eksponert.
Bokmerka av meg, helsing Tone
Harald N.
Kreativt og flott nordlysbilete, dette kan eg like.

Mvh Harald
May-Brith O.
Et sjeldent spennende og godt bilde av nordlyset. Den blå hytta skaper en helt unik stemning. Regner også med at det er brukt noe annet lys som supplement for å få fram blåtonen? Herlig vinkel bildet er tatt i.
Ole Jostein F.
Tusen takk for flotte kommentarer, Magne, Tone, Harald og May-Brith. Hytta er lyst opp med hodelykt, som er standard utstyr når eg er ute og fotograferer på natta. Den kalde blåfargen kjem nok først og fremst av at kvitbalansen er innstilt på 2500 kelvin - også dette er standard under nattfotografering.
Tone A.
Flott med info om korleis du har fått fram den kalde blåfargen på hyttå. 2500 kelvin var nytt for meg på nattfotografering, men eit godt råd. Elles justerer eg kvitblansen i RAW-fila etterpå.
Reknar også med at hodelykta har ledlys.som har kalde tonar.
Uansett flott jobba med dette kreative nordlysbiletet.
Tone
May-Brith O.
Så fint med din tilbakemelding vedrørende bruk av hvitbalansen. Det burde ha slått meg siden jeg har testet ut ulik bruk av akkurat denne muligheten. Har bare ikke lyktes å finne noe motiv som passet godt nok. Ditt motiv her må nesten sies å være som skapt for det kreative som ligger i manuelle innstillinger. Igjen - et herlig bilde.
Ole Jostein F.
Berre hyggelig å kunne dele litt erfaringer :-) Hodelykta har led-lys, ja.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu