Gyllen Bekkasin
Et bilde av en skikkelig gyllen enkelt-bekkasin i kveldsol med gull-farget rørskog i bakgrunnen. Dette var nok årets siste dag ved den lille dammen hvor alle vader bildene mine er tatt. På grunn av den tørre sommeren her, tørket vader-foto stedene mine bort i år. Men i helgen var det skikkelig med nedbør og mandagen skyfri himmel med en herlig varm kveldsol. Når jeg kom til dammen var det fullt av vadere der slik at det ble en mengde fine bilder de to timene jeg hadde til rådighet i den primitive lille kamuflasje hytta mi.
Til helgen reiser jeg bort for tre uker så når jeg kommer hjem igjen har nok alle vaderene forlatt oss for i år.
Bildet inngår i albumet Øra natur reservat - En serie bilder i og rundt våtmarks reservatet der jeg tilbrakte mye tid i guttedagene, lenge før det ble fredet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • Sigma 300-800
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Nina S.

Jeg vet ikke hvordan du får det til, men det er en nytelse å se på bildene dine. Skarphet, bakgrunn, speiling, ikke så mye av det her, men andre jeg har sett, den vakre blå fargen i vannet ved fuglen.
Virkelig vakkert.
Mvh Nina
Ketil K.

Den kamuflasjehytta har tydeligvis gitt mange flotte fotomuligheter og opplevelser. Dette bildet er også meget flott - men når kanskje ikke opp til et par av de forrige, som jeg synes var enda bedre. Her blir fjærdrakten litt (men ikke veldig påfallende) utflytende - likevel imponerende med 800mm.

Kunne kanskje tjent på å ha mer flate rundt fuglen - litt trangt nå. Det ville også antagelig hjulpet i forhold til opplevelsen av fjærdrakten som noe uskarp. Mye i bildet er meget bra, spesielt nebbet og fargekombinasjonene.
Lasse H.

Jan, neste år skal jeg skygge deg for å avsløre alle dine hemmeligheter... :-I

Til 800 mm å være så er dette meget bra! Ser du har blendet ned til f:9 - nødvendig for å få god nok dybdeskarphet på så ekstrem brennvidde. Nydelig bakgrunn.

Lasse
Bjarne B.

Nydelig, fine fargetoner i fjørdrakt og i bakgrunnen, fuglen fremstår fint mot bakgrunnen selv om fargane har same toneomfang .Dei blå refleksane i vannet og i dråpen i nebbet gir gir liv til bildet og fuglen, i tilleg til dei mange fine detaljane i fjørdrakten.

Mvh Bjarne.
Jonas L.

Ja dette kan trygt kalles et gullbilde!
Ser ut til at du har funnet deg et skikkelig vadefugl-mekka. Har et par potensielle områder selv, så nå skal jeg sannelig vurdere kamuflasjehytte neste år.

mvh JL
Svein B.

Et utrolig flott artsportrett av enkeltbekkasinen, og omgivelser/bakgrunn/lys kler fuglen ypperlig! Noen av dine bilder har nok enda hvassere skarphet enn dette, men det spørs jo hvor høyt en skal legge lista og da......!

Mvh
Svein B
John G.

Et fint artsbilde - i en delikat gyllen fargetone - som allikevel mangler litt. Skarpheten er ikke helt 100, men til gjengjeld - som nevnt - er det mye annet fint; intet forstyrrende i bakgrunnen, komplementære fargedetaljer og artig med det ''blå'' vannet i nebbet.
Bra...
John :-)
Thomas R.

Synes ikke bildet er skarpt nok. Alt annet er perfekt
Venche J.

Flott syntes jeg. Jeg har bare hørt om bekkasiner, aldri sett dem.

Hiver meg inn i ovasjonene om lys og miljø, minus på skarphet får du fra meg også. :)

Wenche.
Stig B.

En gyllen anledning :-)

Kjempeflott lys som gir vakre farger. Flott med blå toner i småskvulpene.

Fine tegninger, flott detalj med vanndråpen i nebbet.

Lista må legges høyt på dine bilder, med den porteføljen du har lagt ut her; litt ''glattet'' fjærdrakt og ikke maks skarphet trekker litt ned. Selv med 1/500 så ser det ut til at den har beveget beina???

Igjen; nydelige farger. Hadde vært kjempestolt om dette var mitt.

Mvh Stig
Bjørn H.

Litt av et ''gull'' bilde dette Jan ... Ikke noe mer å si om det ....

Mulig jeg savner litt på skarpheten .... for der har du jo lagt lista sjøl ...

Bjørn ;¤
Rune L.

Herlig farge. Gode detaljer. Ser at fuglen holder vann med nebbet. Fuglen er perfekt plasset i bildet. Samt at du har valgt og ta bildet rett på fuglen. Bakgrunnen er gjort helt uskarp, slik at fuglen alene kommer i fokus. Veldig bra. Meget fint bilde. Liker fargen spesielt.

Mvh
Rune
Tarjei Ekenes K.

wow , nydelig skapning

skulle ønsket litt skarpere hode rundt øyet

flott bilde !!!!

:-D ! son tarjeiav !
Hans-Gunnar H.

Hærlig ....liker spesielt fotarbeidet...og det rundt, det lager liv!!
Skarphet og 'dusheten' i tonene synes jeg kler hverandre og skaper atmosfære her....

MVH Hans-Gunnar
Avsluttet .

Veldig bra.

Hva kan man si som ikke er sagt.

Fine fargetoner i fjærdrakta og bakgrunnen. De blå refleksene i vannet og dråpen i nebbet hever bildet enda mer. Teknisk sett er det jo bra som vanlig.

MvhJRH
Eskil O.

Ikke mye å utsette på dette, meget bra.

Eskil.
Kjartan T.

Tja, det er vel litt seint å henge seg på med en kommentar her - for det meste er skrevet. Bildet mangler litt på skarpheten i forhold til det du vanligvis leverer. Fargesammensetningen i bildet er derimot fantastisk.
Avsluttet .

Likte den fine fargen av kveld. Vannet i nebbet er helt nydelig fanget.

svenn
Reidun G.

For en herlig følelse du må ha hatt liggende i ditt lille krypinn med slike motiver og lys.
Er enig med KK at du kunne hatt litt mer luft rundt siden detaljene ikke er så tydelige som du pleier å skjemme oss bort med.
God tur !
Reidun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu