Novemberkveld i Roma
Utstyr
  • 5D2
  • EF 24 - 105
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1018003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Hermod O.
utrolig fin formidlet stemning og gode farger......minus er snittet og fokus...ville dratt himmelen enda mer ned og kuttet sidene.....
Per Ove H.
Takk for kommentar og interessate forslag til beskjæring.

Mvh
POH
Anders S.
Et praktfullt bilde! Nydelig lys!
Eirik B.
Veldig pent lys, og stemningen føles nærmest på kroppen.

Opplever selvfølgelig domen på Peterskirken (det er vel Peterskirken?!) som et blikkfang og motiv. Legger merke til at alt ser rett ut. Ikke noe kamera på "halv åtte" for å si det sånn.

I høyre billedkant er der mye som tilfører bildet både dybde og karakter. Både ledende linjer langs elven og siluetter av trær.

Venstre billedkant synes jeg er flott med lysrefleksjonen i elven, samt lys og skyformasjoner på himmelen. Men jeg syntes at venstre billedkant, forøvrig stjeler mye oppmerksomhet fra den flotte domen, som jeg tror kunne fortjent en enda større rolle i komposisjonen. Riktignok er det stemningsskapende med siluetter av Romas arkitektur oppi bakgrunnen der, men jeg synes likevel den delen stjeler mer enn den gir tilbake.

Kirken ser også ut til å havne litt "baki høgget" som vi sier på bergensk.

Om sjansen skulle by seg igjen er eksperimentering med flere vinkler og tettere utsnitt noe jeg ville foreslå. Men for all del... masse stemning her
Per Ove H.
Mange takk til Anders og Eirik for kommentarer. Jeg har lest med stor interesse Eiriks grundige og gode kommentar. Forslag om mer konsentrasjon om hovedmotivet bruker jeg ofte selv og føler jeg får smake egen medisin! Når jeg ikke har fulgt dette rådet her, er det fordi jeg ønsket et stemningsbilde der omgivelsene er viktige visuelle elementer - refleksene i elven, englebroen, bebyggelse og silhuetter av vegetasjon. Jeg synes rett og slett ikke bildet er teknisk godt nok (støy og bevegelsesuskarphet) til særlig mer beskjæring. Dessuten er kameravinkelen, som Eirik nevner, ikke ideell; kuppelen vises meget godt, men bygningen elles er delvis skjult bak andre bygg. Bildet er tatt fra ganske langt hold (Ponte Umberto) håndholdt, kort tele (100mm), 1/45 s og ISO 1600.

Mvh
POH
Walter S.
Her har vi først og fremst et stemningsbilde som gir oss innblikk i en storby i Europa, med det vi forbinder med den evige staden, Roma.
Lekkert og litt sånn eventyraktig i det den gyllne timen gjør plass til den blå timen skal overta. En tid, som i seg selv er ladet med ekstra spenning på sydlige breddegrader.

Dette er jo ikke et arkitekturbilde av den flotte kirken med sin imponerende kuppel - ser ut som den er lyssatt av Michelangelo selv - bildet ligger jo i kategori 'reisebilder' og bør vel bedømmes etter det.

Jeg ville ikke brukt saksa så mye her. Høyst litt fra toppen og bare litt på høyre siden - men ikke på venstre siden - som er så viktig for balansen.

Vakkert reisebilde med tonnevis av den rette stemningen!
:o)

Mvh,
Walter


Roar K.
Flott kveldsbilde der jeg nok kan være enig i litt beskjæring oppe.
Eneste mulighet for beskjæring på sidene blir til høyre hvis det ikke gjør bildet mer venstretungt.
Det ser man først etter å ha prøvd..
Sees best mot mørk bakgrunn.

Roar
Per Ove H.
Mange takk for konstruktive kommentarer som hjelper til å se bildet med nye øyne.

Mvh
POH
Lars-Anders M.
Stemningen er bra. Himmelen er dramatisk. Jeg syns dette er bra fotografert
Sonja B.
Vakkert kveldsbilde fra Roma! Fin stemning og nydelig komponert.
Per Ove H.
Mange takk til LAM og SB for hyggelige kommentarer.

Mvh
POH
Hans Petter S.
Flott og velkomponert stemningsbilde fra Roma! Fint lys og god kveldsstemnning! Synes du leverer et godt bilde her! Du har fått med mange fine detaljer!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu