Boktimen inne - Blåtimen ute II
Man må vel betegnes som masokist når man begir seg ut på glattisen av egen fri vilje og VET på forhånd at slik blandingslys er vanskelig og fange - når man fotograferer direkte på JPEG og VET at man ikke kan gjøre mye med hvitbalansen i etterkant. Da gjelder det å få til eksponeringen der og da. Redningsringer finnes ikke...
Versjon 2 er bare tatt med fordi jeg er så stolt av brosteinsgatene i Fredrikstad!
:o) Og lysene fra bilen får frem strukturen godt.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-11-29 13:47:38
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetBåde originalen og V2 er tatt på ISO 800 / f/4 @ 1/200"
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1018906} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Frode K.
Jeg har ikke så mye å komme med innenfor teknikk men synes du det er fine farger og struktur i bildet og selvfølgelig godt komponert.
Frode K.
Sorry den ble feil prøver en gang til,,,,Jeg har ikke så mye å komme med innenfor teknikk men synes det er fine farger og struktur i bildet og selvfølgelig godt komponert.
Lasse B.
Et bilde som gir rom for ettertanke. En god gammeldags bokhandel med sykkel parkert utenfor - fritt for biler og støy. Ingen graving i gata og ikke en masse andre forstyrrende elementer eller juggel. Bildet gir meg et håp om at slike steder fortsatt kan få eksistere i ro og harmoni vekk fra store stressende kjøpesentere.
Carsten W.
Ja, på tide å skaffe seg litt literatur for lange kvelder, når bildearkivet er tømmt...;)
Jeg syns du kunne stramme V1 med å kutte på toppen rett under svart stripen og i bunnen litt under fortauet. Det blir nesten panoramaformat, men jeg tror det kunne gjør seg bra.
Walter S.
Takk for kommentar, Frode, Lasse og Carsten!

@ Lasse: Ja, her i Gamlebyen i Fredrikstad så finnes faktisk slike plasser ennå. Det undrer meg at de holde ut, med en mengde med kjøpesenter i rimelig nærhet. Men så har vel denne butikken en overkommelig husleie, går jeg ut i fra, sett i relasjon til de store kjøpesentrene.

@ Carsten: Jeg har ikke tenkt og sjonglere med utsnitt ut over det som er nå, siden både snitt og format er slik jeg vil ha det.. Hele denne serien er ikke så veldig seriøs i fra min side, uansett. Dette er bare "kose-bilder" hvor jeg prøver meg frem med nye uttrykk og hvor jeg presser kamera og objektiv til det ytterste av det de er kapable til, med tanke på toneforløp, dynamikk på høy ISO og å kunne komme hjem med brukbare filer tatt i dårlig lys, tatt UTEN stativ. Sigma'en har ikke VR / stabilisering.
:o)

Mvh,
Walter

Hans Rich. A.
Borstein og eldre trehusbebyggelse i en rolig gate gir følelse av nostalgi. Flott med sykkelen og med person som gir liv til bildet. Skumringslyset sammen med lyset inne i bokhandelen synes jeg passer fint også.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Hei Hans!
Takker for dine tanker omkring bildet her.

Mvh,
Walter
Carsten W.
:)
Jeg prøver samme ganske ofte. I steden av å skru ISOen opp til det ytterste er det mulig å bruke tidautomatik med minste blende og laveste ISO. Og så ma du ha et sted for legge kameraet og bruke selvutløseren...
Jeg har forresten alldid stativfesten på kamaraet som kan brukes som improvisert stativ. Det er gøy å øve seg med dette.
Jeg fikk nytte av det i Cambridge en gang, hvor det var forbud å fotografere i en visst kirke. Men med hjelp av en benk og en sigarettpakke fikk jeg et ordentlig bilde, uten at voktere ble oppmerksom;)
Walter S.
Ja, Carsten, slike opplevelser er fine å ta med seg. Opplevde en gang det samme i en gresk kirke på Kárpathos hvor det var forbudt og fotografere inne. Lyset inni var så flott fra skråstilte solstråler gjennom glassvinduer, at jeg ble fristet. Hadde min Panasonic G5 med (går i lommen med en fast 20mm f/1.7), som kan brukes med digital lukker isteden for mekanisk (som bråker i en helt stille kirke) og den digitale lukker er helt lydløs. Vakten satt og halvsov...
:o)
P.S. Jeg fotografere alltid med blenderprioritet, så det du nevner har jeg ikke prøvd (må lese bruksanvisning og studere menyen...).

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu