På vei opp til Stetind
Over eggen fra Halls Fortopp til hovedtoppen.
Utstyr
  • Sony DSC-RX100
  • -
  • Brennvidde10.4mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019490} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Frode K.
Et flott bilde av et flott fjell. Slik fotografering er ikke for alle, en vanvittig utsikt her.
Trygve J.
Mektig!
Vidar Magnus J.
Kraftige og massive fjellvegger med god utsikt over fjell og fjord. Vakkert bilde. God komposisjon og fine formasjoner i fjellveggen.
Roar K.
Her gjelder det vel å ha med seg nok sikringsutstyr som tau etc. når man skal opp - og ikke minst ned igjen.
Her funker hovedmotivet fint midtstilt mens vi har godt utsyn over fjellandskapet videre innover i bildet.
De tre klatrerne fint plassert som fargeklatter i flata.
Aner jeg at tredjemann er noe skeptisk???
Ingenting å si på lys, dybdeskarphet, farger og detaljer her.

Roar
Geir A. G.
Takk for tilbakemeldingene alle sammen! Ja, tau må man ha på Stetind, fra Halls fortopp og opp til hovedtoppen. Men mesteparten av veien går man med såkalte "løpende sikringer", d.v.s. at man har tau mellom seg, som forankres med sikringsmidler inne i mellom - som førstemann setter, og sistemann plukker med seg igjen. Det er kun når man skal forbi den såkalte "Mysosten", med de "seks - otte forbitrede fingertuptak", som Peter Wessel Zapffe skrev om, at det dreier seg om regulær klatring (gradert til 4 på skalaen som går fra 1 til 10).
Jarle S.
Mektig og vakkert, og for en utsikt. Jeg hadde en gang en drøm om å komme meg opp på denne toppen, men den drømmen blir det garantert ikke noe av. Blir svimmel bare av å se på dette bildet.
Teknisk er det ikke mye å utsette, og det fungerer jo også bra med fjellet midstilt, kunne dog tenkt meg litt mer luft over toppen.
Hans Rich. A.
Det meste er sagt, mektig fjell med en utrolig utsikt. Vi mennesker blir små i den forbindelse som du viser her i fin komposisjon.
Og slike turer er ikke for alle, ihvertfall ikke for meg som har svart belte i høydeskrekk.
Mvh Hans Richard
Geir A. G.
Jarle: Ja, helt enig i at det burde ha vært mer luft over toppen, men hadde dessverre ikke videre objektiv til å få med mer, når jeg ville ha med personene også :-) Men denne turen åpnet øynene for at jeg må skaffe meg et mindre og speilløst systemkamera! Speilreflekskameraet (Canon 7D) ble for mye vekt og volum å ha med på en såpass strabasiøs tur, så det ble bare kompaktkameraet som fikk bli med.

Apropos høydeskrekk, så har jeg også vært plaget av det, og derfor aldri tatt i et klatretau før de siste to-tre årene. Men etter litt arbeider oppe i husveggen hjemme, med tau og klatresele, samt et par turer til Nord-Italia med såkalt via ferrata-klatring (permante wire'er boltet fast i fjellet, som man kobler seg inn på med klatresele), begynte man plutselig å føle seg trygg så lenge man var sikret!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu