Møllergata 19
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • 18.0 - 135.0 mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019499} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Historietimen. Vet folk hva Møllergata 19 en gang var, utenom en adresse i Oslo? Høyblokka der bak kan de bare rive.
Jon Tore J.
Enig med Sven.
Historien bak dette bygget og basarhallen i forgrunnen er monumental i Oslo bys historie.
Dette bildet derimot er jeg ikke like begeistret for med sine skjeve linjer og en noe optisk buet forvrengning.
Kunne også godt vært litt mer liv og røre i forgrunnen her slik vi kjenner det fra dagliglivet.
mvh
Jon Tore
Roar K.
Et flott byggverk som fortsatt skjemmes med tildekkede vinduer etter 22. juli eksplosjonen.
For oss som har levd en stund huskes bygget som Oslos politistasjon.
Basarene på Youngstorget er ikke lenger som de en gang var. De som har muligheten bør lese Simon Flem Devolds bok om dragutta - en artig bok om de som ryddet torget etter endt dag og satte ting opp igjen neste morgen.
Et av mine gutteminner var de svenske raggarne som inntok torget på kveldstid med sine amerikanske "slådder, ofte med en BH eller to i radiomasta. Av og til kom politiet ned for å sjekke og da fant de både det ene og det andre - bl.a. bensinkanne i bagasjerommet med slange direkte til forgasseren istedenfor normal bensintank og tilførsel.
Lenger inne i bildet ser vi fortsatt et annet bevis for eksplosjonen 22. juli for snart tre og et halvt år siden.
Fin dokumentasjon som hentet fram minner av forskjellig art.
For de som er noen år eldre enn meg der de fleste vel har vandret til et bedre sted vil Møllergata 19. huskes for grusomheter som ble utført der i årene 1940-1945.
Et lite klikk med kloner'n på et lite svart element ute i høyrekanten nevner jeg også.

Roar
Avsluttet .
Roar, ta en tur til frisøren i Folketeaterpassasjon, og slå deg ned i stolen der. Da kan du veksle minner med innehaveren, ser du, gammal ragger som han er.
Cato M.
Hei Sven, Jan Tore og Roar
Takk for nyttige og konstruktive innspill. Fototeknisk har jeg nok ennå en lang vei å gå. Begrepet "Møllergata 19" kan nok vekke mange vonde minner hos noen, men jeg håpet begrepet ville gjøre den yngre generasjonen litt nysgjerrig på hva som foregikk inne i denne bygningen i sin tid og hvor langt vi eldre i sin tid kunne provosere og tøye grensene for hva som var tillatt foran dette bygget.
Avsluttet .
Jeg mener altså ikke at du trenger til en klipp, Roar.
Hans Rich. A.
Artig å se bilde av Møllergata 19 igjen og vekker minner, men ikke som innsatt :-). For de som ikke vet det så bestod Møllergata 19 av politistasjon i forkant og varektsfengsel i bakkant. Mellom byggene gikk det en bro som populært ble kalt "Sukkenes bro". Først på 1970-tallet ble en av sekvensene til Olsenbanden- filmene spilt inn i fengslet.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Jeg leste med stor interesse VGs daglige spalte fra Forhørsretten, som vel lå i bygningen på 60- 70-tallet. Det dreide seg mest om uskikkelige ungdomskriminelle som stod og ljug, og fikk til slutt en varsom finger fra dommeren.
Cato M.
Hei Hans Richard
Takk for utfyllende kommentar. Jeg kviet meg litt for å publisere bildet, men bestemte meg for å gjøre det siden min far var ansatt der. Vet like om det var like før eller etter krigen. Han hadde blant annet ansvaret for å kjøre Quisling frem og tilbake til rettssalen og min far var bevæpnet den gangen. Det var ikke bare moro å bli kjørt i svartemarja med far når naboene hang ut av vinduene for å se hvem som nå ble innbrakt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu