Santa Ana, Las Palmas
Nylig besøkte jeg katedralen i Las Palmas. En flott katedral som ble påbegynt i 1497 og stod ferdig 400 år senere. Det som fascinerte meg var taket. En arkitektur med linjer og symmetri som jeg sjelden har sett maken til. Jeg ble bare gående og stirre opp i taket. Valgte dette utsnittet som jeg herved legger ut.
Er i grunnen fornøyd med utsnittet. Prøvde å få med meg symmetrien.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • 23.0 mm f/1.4
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kamaera, lysterkt fastobjektiv på 1.4. Måtte bruke ISO 640. Undereksponerte med 1,0 for å unngå overeksponering i enkelte områder av bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Arild T.
Gode linjer og flott symmetri i dette bildet. Likte dette!

Hilsen Arild
Ingrid Milly L.
Vakkert og detaljert av utsmykking i denne katedralen.
mvh. Ingrid Milly
Walter S.
Et godt bilde som forteller mye om arkitekturen og som gir et fint innblikk i lysforholdene p.g.a. at skyggen til de opphøyde forsterknings-kantene ligger der de ligger i de forskjellige tak-seksjonene.
Spennende!

Mvh,
Walter

Jan G.
Utsøkt både teknisk og med hensyn til komposisjon. Brunt og grønt i vakre valører. De tre glassmaleriene løfter blikket.
Mvh Jan
Jostein S.
Hei
Spennende komposisjon
Flotte farger og lys
Jostein
Sissel Elisabeth H.
Forseggjort arbeide i denne vakre katedralen. Du har fått godt frem detaljene her.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Roar K.
Jeg som er litt opptatt av komposisjon ville unngåt linje ut i øvre venstre hjørne og kanskje litt mer luft utenfor nede i høyre hjørne.
Nå vet jeg jo at slik arkitektur ikke er lett å få til så absolutt alt blir riktig. Derfor kan det være lurt å ta med litt mer enn man trenger for å ha litt å gå på både for rotering, forskyving og beskjæring under etterarbeidet.
Siden du her nevner symmetri så ville kanskje ytterkantens linje på begge "beina" direkte ut i hjørnene gitt det ønskede resultat.
Men da jeg gjorde et forsøk fant jeg at det var bedre å la ringen på de nevne gå kant i kant med siderammende for da forsvant også den lysende strima fra vinduet til venstre som lett trekker oppmerksomhet.
Et lite element i hvert hjørne oppe ville jeg fått smake kloner'n og dermed fått elementer rent ut på øvre ramme.
Herlig arkitektur å gå løs på dette.
Folk drar jo stadig vekk til Kanariøyene så kanskje en annen gang med mange forskjellige eksponeringer fra forskjellige vinkler.

Roar
Sissel Kleivdal H.
Et vakkert utsnitt fra en spennende 'smykket' takhvelving. Nydelig dette Trygve!

Mvh
Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu