Kvitgrå røyk
gjøymer landskapet ein anar attom,
men rørsler i dimma avdekkar uklåre trekk.
I ein blenk er noko tydeleg,
men så sviv det bortatt.
Alver som kjem og går.
Leit etter alvane i deg!
H. Fjøsne




Bildet inngår i albumet Mellom drøm og virkelighet -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • -
  • Brennvidde67.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger117
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019935} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
tore einung j.
Dette var trolsk, magisk, vakkert.
Avsluttet .
Engasjerende motiv med "stoppeffekt", og med et trolsk budskap slik det allerede er sagt før meg her. Formatet gjør at komposisjonen balanserer fint. Med litt fantasi kan en godt se "alvedansen" oppe på toppen der i den litt kalde blå morgenstunden:) Teknisk sett ser det ut til å være et litt kraftig utsnitt? Den kornete effekten synes jeg bare kler bildet, men kanskje litt mindre (farge)forstyrrelser hvis en skal pirke. Totalt sett er inntrykket svært fortellende og en fin bildeopplevelse.
Sissel Kleivdal H.
Vakre blå toner i bilde og ord.
Blikket vandrer inn i et trolsk diffust landskap. Følger disens bevegelser der den smyger seg over vannet å oppover land til dalsøkket hvor den ligger tung. Et klart øyeblikk i diffust uttrykk som rører med sin magi, ærlig og følsomt.

Mvh
Sissel
Roar B.
Tore: Takk for tre ord som varmer i desembermørket. Føles godt at du ble med på reisa. Mvh Roar
Roar B.
Kjell: Helt enig at bildet sliter litt med sine tekniske svakheter. Årsaken var nok lyset, som bare så vidt tegna seg på himmelen. Men har stadig henta det fram igjen, noe med stemninga som kanskje reddferdiggjør en presentasjon også her på Bildekritikken?
Gledelig å høre at du fikk en fin opplevelse ut av fortellingen. Mvh Roar
Roar B.
Sissel: "Et klart øyeblikk i diffust uttrykk.. " Den likte jeg, føler du traff nerven der:) Takk for at du tok deg tid til å sanse bildet mitt. Mvh Roar
Avsluttet .
Roar; misforstå meg rett;) teknikk er en ting, og det inngår også i bildekritikk noen ganger, men..., bildeinnholdet og fortellingen er langt, langt viktigere synes jeg, og her er nettopp det tilfellet. Et inspirerende bilde du presenterer her!
Roar B.
Enig Harald, det er som oftest uttrykket som teller. Når et motiv virkelig tar av og engasjerer så er det sansene som settes i (alarm) beredskap. Tekniske finurligheter og gylne snitt blir dermed av nokså underordna betydning.
Men kritikken skal også inneholde det. Fortsatt være en arena for ros og ris. Subjektive meninger som er nyttige og går begge veier.
Roar
Roar B.
"Enig KJELL"
- sånn var det !:)
Anders S.
Jeg henger meg på de andre her! Trolsk, mystikk og veldig vakkert! Jeg liker blåtonen i bildet og bakgrunnen er strålende gjennomført! Komposisjonen er perfekt med andre ord! Kjempe bra, hilsen Anders!
Roar B.
"Trolsk, mystisk, blåtoner"..
Glad for at du kjente på den følelsen Anders! Mvh Roar
Tor Einar K.

Minner meg litt om T. Kittelsen.
Er det i Tokke du har funnet denne nøkken Roar?

Hadde muligens klippet bort mer av himmelen for å gjøre det mørkere og enda mer trollsk.
Roar B.
Tor Einar: Dette er ei av mange øyer i Toke ja.
Også enig med deg at et kutt øverst hadde forsterka det trolske landskapet, det ser jeg nå.
Mvh Roar
Anne Gunn P.
Jeg måtte se på flere av bildene dine, det meste ser sagt ser jeg, men tenker at du må lage bok med bilder og dikt. Her er det magi og opplevelse i det ene bildet etter det andre, fantastisk flott!
Roar B.
Anne Gunn: Mange takk for at du tok bryet og titta litt i albumet mitt. Og apropos bilder og dikt, så holder jeg faktisk på med et bokprosjekt sammen med forfatteren av alvediktet over. En kar godt opp i åra med kreative egenskaper på mange ulike plan.
Kjenner nok jeg blir inspirert av dette samarbeidsprosjektet vårt.
Hilsen Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu