Utstyr
  • Canon eos 6D
  • Canon 24.70 f2.8 L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger69
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1021431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tor Einar K.
Flott portrett i hardt lys, noe som gir damen karakter.

Skal jeg pirke på noe må det være neseskyggen som burde fulgt kinnbenets linje. Da ville den blitt mindre iøyenfallende og hadde ikke kommet i konflikt med leppene.

Meget bra!
Elisabeth G.
Masse takk Tor Einar!
Men, hva kunne jeg gjort for å unngå denne skyggen? Dette er jo et øyeblikksbilde som er tatt på gåtur... blits..?
Tor Einar K.
Jeg går ut fra at dette bildet er tatt i en situasjon der du har mulighet til å ta regi over modellen. Jeg ville gjordt en liten vridning eller tilt på hodet slik at øvre kant av neseskyggen hadde fulgt smilerynken ned til kinnbenet. Da hadde den understreket damens trekk og heller ikke brutt med leppenes linjer.

Jeg synes hardt lys gjør seg på et ansikt med så rene trekk. Dersom du vil lette det opp er det enklere å bruke reflektor enn blitz. Enklest er det med en liten samenleggbar, men hvit papp og spesielt isopor er også bra. Ute på gåtur kan du også se etter hvite vegger, gjerder o.l.
Elisabeth G.
Er ikke en modell, er ei venninne som hater å bli tatt bilder av, som ikke hadde noen bilder av seg selv hun var fornøyd med... Sa at vi kunne gå en tur med hunden hos, så fikk vi se hva jeg fikk til.. :) Hun blir helt rar fremfor kamera, så vi pratet og tullet, kastet pinne med bikkja, og jeg tok bilder når hun ikke forventet det, når hun slappet av og var seg selv.

Jeg er fremdeles ganske grønn på dette, så når du sier reflektor,,,, hva er det? En sånn en mann setter på blitsen, eller?
Tor Einar K.
Med reflektor mente jeg i denne sammenhengen flater du bruker til å sende lys fra hovedlyskilden(sola) tilbake på modellen for å myke opp skygger.

Også med proffesjonelle modeller er det ofte man får de beste bildene når de tror opptaket er over. Vær derfor alltid parat med kamera i pauser og når folk tror de ikke er'på'.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu