"Je er i grunn.....V2 i håp om et bedre resultat. Ris & Ros
Jeg prøver og feiler med Lightroom, er ingen mester i redigering. Jeg blir veldig glad for helt ærlige meninger. Rett ut, en spade er en spade...
Jeg ønsker å lære og bli bedre.

Dette bilde ble lysere og jevnere i lyset, i forhold til orginalen.


Ser nå at vannet er litt for lyst i versjon 3. Også er himmel litt for mørk. Glemte å beskjære.

Versjon 4 er jeg fornøyd med

(Versjon 2 er den egentlige orginalen og utgangspunktet.)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-01-05 21:56:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-01-05 22:43:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2015-01-05 23:12:29
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • Canon EF 24-105mm f/4L IS
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger105
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1021439} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
GEIR MAGNE S.
Jeg likte dette bedre, men himmelen ville jeg justert slik at den blr som på originalen, for den er bra. Men forgrunnen ble mye mer detaljert og det ble mer "smell" i bildet. du kan kikke på denne demontrasjonen av bruk av gredart filter i lightroom.. håper det vil hjelpe deg til å forstå hvordan man justerer deler av et bilde.. da kan du justere ned eksponeringen bare på himmelen :=) http://www.youtube.com/watch?v=1wIC9q6u2Rw
Anders S.
Geir Magne: 100.000 tusen takk for super god hjelp... Nå ble det litt greiere i Lightroom, når språket nå er Svensk.
Så spørs det da, om det er no greie på meg...
Hilsen Anders
GEIR MAGNE S.
Her snakker vi!!!! Nå er du virkelig på rett spor! Det siste bilder ble det skikkelig trøkk i .. Absolutt mye bedre en de foregående. Morsomt å hjelpe folk som er så engasjerte. Du skulle tatt deg en tur til sunnmøre å fotofrafert landskap her en gang.. Her er det virkelig muligheter :-)
Anders S.
Hei Geir Magne!
Takker. Jo jeg er lidenskapelig engasjert for foto. Det er bare utrolig givende og morsomt. Ja, Sunnmøre står på lista over steder jeg ønsker å dra til.
Veldig morsomt at du ser fremgang. Versjon 4 ble jeg fornøyd med.
Hilsen Anders
Tor Einar K.
Jeg velger versjon 1 fordi skyer og snøen i forgrunnen harmonerer best her og øynene vandrer rolig rundt i bildeflaten.
Verjon 2 er tung og trist mens flatene oppe og nede ikke harmonerer i versjon 3.
I versjon 4 blir skyene veldig mørke og kontrasten til den utbrennte sola gjør at øynene mine i for stor grad blir 'sittende fast' der.

Detaljene helt i forgrunnen foretrekker jeg mest mulig uskarpe da jeg ikke synes de tilfører noe av interesse.
Anders S.
Hei Tor Einar. Flott å lese din ærlige mening. Jeg har jobbet en del med versjon 1 også, synes det er fint at du liker den. Dette er resultatene etter prøving og feiling. Jeg har lært veldig mye av det og det synes jeg er utrolig morsomt og givende. Ønsker deg en god dag.
Hilsen Anders
Geir K.
Hei Anders.
Synes også originalen kommer best ut her. Her er stemningen harmonisk og fin. I versjon 4 blir den straks tyngre grunnet de mørke skyene.
Versjon 2 blir for mørk. Versjon 3 derimot så liker jeg veldig godt at du har lysnet nederste del,men her stemmer ikke resten som det lyse vannet og de mørkeblå skyene. Artig at du henger deg på dette bildet og prøver og feiler for å få et best mulig resultat.
Har Lightroom jeg også men ikke fått testet det ut enda. Kanskje jeg burde.
Som sagt så synes jeg at Originalen her kommer best ut. Et meget behagelig bilde med en flott stemning.

Kanskje kan du prøve og gjøre snøen litt hvitere og la skyene være som de er. :-)

Gier


Anders S.
Hei Geir. Takker for respons og meninger. Det er veldig flott at du også vil gi respons her. Lightroom er et fantastisk program, men det er utrolig mye å sette seg inn i. Så jeg anbefaler deg at du bruker metoden prøving og feiling. Jeg tukler frem og tilbake, etterhvert får jeg kanskje litt fremgang. Det er morsomt.
Hilsen Anders
Roar B.
Artig å se hvordan du jobber med motivene dine Anders. Små justeringer med lys og utsnitt, stadig på jakt etter forskjellige uttrykk. Som her der du faktisk har seks ulike versjoner medregna det foregående bildet. Og som da ender opp i denne nr. 4 versjonen som jeg syns er den klart beste med smelleffekt både i farge og kontrast. Dessuten disse linjene i midten som fra hver sin kant drar blikket nnover i bildet og skaper god dybde. Virkningsfull horisontal tredeling som passer perfekt i panoramaformatet. Pluss også for den lave kameraposisjonen som påvirker resultatet i positiv lei. Mvh Roar
Anders S.
Hei Roar!
Tusen takk, setter stor pris på tilbakemeldingen fra deg. Veldig oppmuntrende å lese at også du liker versjon 4. Jeg liker lyset, selvom sola bakenfor træne er noe utbrent. Dette har jeg forsøkt å fikse, uten å lykkes.
Jeg lå langstrak på bakken, for å få til lav vinkel. Det var noen forbigående trimmere som lurte fælt. Sånne som ikke skjønner, hvorfor vi tar bilder.
Takk igjen, hilsen Anders
Roar B.
Ante meg at du hadde inntatt liggende stilling ja:)
Men som du ser, sånt gir ofte gode og overraskende resultater.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu