Delvis frihet finnes ikke
Bildet inngår i albumet Under Himmelbuen - Mine øyeblikk under himmelbuen
på Jærens sand -og rullesteinstrender.
En viktig del av min identitet.

Sissel
Utstyr
  • Nikon D3000
  • AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
  • Brennvidde32.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1022184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Anders S.
Meget vakkert og stemningsfullt! Et mektig og storslått motiv som du viser frem på en glimrende måte.
Perfekt i svart-hvitt!
Hilsen Anders
Jarle S.
Støtter absolutt kommentaren til AS. Du har formidlet stemningen på en utsøkt måte. Synes jeg hører lyden av bølgene.

Jarle
jon b.
Så sant så sant;) Bra s/h bilde og tittel.
Jon
Trygve B.
Et bilde som appellerer til stillhet og undring. Det er noe uendeligt over bildet . Elementene i bildet er små og forsterker bare denne følelsen av uendelighet og menneskets litenhet. Man blir liksom stående i sjøkanten og se utover det mektige hav, og da blir vi alle små. Dette fikk du bra frem. Skulle jeg komme med en innvending, så måtte det være at hunden er plassert litt for mye i ytterkant av bildet. Den er et viktig element i bildet slik at den skulle hatt noe større plass. Uansett, et bilde som falt i min smak. Ha en fin kveld.
Avsluttet .
Storslagen natur med statiske og levende elementer som gir motivet dimensjoner og følelsn av tilstedeværelse. Hunden gir bokstavelig talt "liv" til motivet, og antyder at noe hender der der og da, og som trigger den nødvendige interessen for innholdet. Tittelen er jeg usikker på hva betyr, om det er en forklaring, eller en ledene tolkningav innholdet? Motivet spenner stort sett over hele gråskalaen, men med en liten overvekt av de mørke tonene kanskje. Det medfører at helhetsinntrykket signaliserer et litt mere "dystert" uttrykk enn tittelen tilsier etter min oppfatning.
Agnar H.
Ser du har tatt med et Nelson Mandela sitat her. Kan tolkes på flere måter; kanskje det er Robben Island vi ser der borte? Og så et skip som fritt seiler avsted og en hund i full frihet på stranden. Ja ja.

Ellers har du skapt ditt egen uttrykk med disse s/h bildene fra sjøkanten. En ser de har din signatur. Som når en hører en pianokonsert og hører at det må være Mozart, eller et bilde og ser at det er van Gogh.

Uten sammenligning førøvrig :-)
Sissel Kleivdal H.
Det var spennende å se hvem som ville finne den som står bak ordene i sitatet. Hadde allikevel en tanke om at det ville bli deg Agnar:)
Takk til dere alle for kommentarer til bildet.
Ideelt sett skulle ikke valpen vært så langt ut mot ytterkant av bildet Trygve. Men den sprang rundt meg - mens jeg var mer opptatt av å få med blinken i fyret - å det ble som det ble:)
/Sissel
Roar B.
Stemningsfull s/h presentasjon med virkningsfull kontrast, form og linjebruk. Hunden, tårnet og båten - sammen danner de en trekant. Tårnet klippefast og urokkelig. De andre mot hvert sitt hold, skaper bevegelse med bølgerytmen som møter land.
Hundens plassering fungerer for min del. Som ytterpunkt fyller den bildeflata og tilfører spenning i en ellers fint oppbygd komposisjon. Flott at du fikk med blinket langt der ute. Roar



Jostein S.
Hei
Legger merke til skyggene i bildet. Særlig der bølge bryter
Det kan jo tolkes i flere retninger. Ikke rart at hunden springer ut av bildet og således fungerer den godt
Å være i skyggenes landskap kan sies mye om. Her kan hver og en bruke tanken....
Fint med LYSET da, som veller ut med sin KRAFT
Jostein
Roar K.
Bikkja har sett brenningene og stikker - et fenomen jeg ofte så i Goa der de gikk til vannet for å avkjøle seg, men stakk når det kom en bølge.
Litt dystert vær slik jeg godt kan tenke meg Jæren og som kommer spesielt godt fram i svarthvit.
Som jeg vanligvis gjør sjekket jeg også her om jeg så andre muligheter og det gjør jeg:
Ser at den nederste vannkanten kommer inn fra venstre kortside og går ut på høyre kortside. Ved å kutt litt nede får du den ut på nedre langside med litt luft fram til hjørnet og dermed får du en bølgende diagonal mellom kortside og langside som øker spenningen.
Ved å kutte så mye oppe at du kommer Ca. 1cm inn i den mørke skya som kommer inn fra høyre sett ovenfra senker du betrakters blikk og dybdefølelsen øker samtidig som du ender opp med Ca. 1/3 til himmel som grunnregelen sier.
Da står du til slutt igjen med et langsmalt format om ikke akkurat et panorama som egentlig kler denne type bilder.
Selvfølgelig bare forslag ut fra det jeg ser, men har du lyst til å prøve det ut så er det jo gratis.

Roar

Roar
Knut R.
Mye fint er allerede sagt så jeg behøver ikke gjenta det. Og en hund uten bånd, hvem er vel friere enn den?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu