Bygård i forfall (2)
En gammel bygård som sto tomt i mange år, har gjennomgått to påsatte branner før den ble revet våren 2014. Et nytt boligkvartal er planlagt på tomten.
Siden jeg har sansen for svart/hvitt-bilder med sterke kontraster synes jeg bildet ble OK.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-01-30 18:16:40
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • Sony 18-55mm
  • Brennvidde26.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetISO 400, ingen blits. Bildet er eksponert i et filterprogram i kameraet; Svart/hvitt høykontrast.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Roar K.
Ville ikke bli forundra om det blir høyt glasshus der arkitekten har prioritert sota ruter.
Greit utsnitt og komp, men ville unngått lysglipa oppe til venstre. Men fint med skrå kameravinkel i svarthvit som kaller mer på nostalgien.
Skarphet og detaljer er det heller ingenting å si på.

Roar
Anders S.
Meget flott dokumentert av et bygg med sjel og karakter! Dette er et flott bilde som fremhviser historien på en utsøkt måte. Jeg frykter at om en 20-30år tid så vil ingen slike karakterbygg stå igjen. Tenk hvor mye bedre det ville vært å bevare bygge, pusse det opp til sin forttids prakt.
Meget godt bilde som gjør seg praktfullt i svart-hvitt!
Hilsen Anders
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Roar. Den lysglippa har jeg oversett i bildebehandlingen så jeg har nå lagt ut en ny versjon.
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Anders. Enig med deg, mange motiver må tas når de er der, en dag er de borte for alltid. Jeg har tatt mange bilder tidligere hvor motivet nå er borte eller noe er bygget foran kameraposisjonen jeg hadde slik at det blir umulig å eksponere nye bilder fra den samme siden. Men slik er jo fremtiden...
Roar K.
La faktisk ikke merke til det første gangen, men nå som glipa som tok min oppmerksomhet er borte så ser jeg at litt opplysing av det sorte ute til venstre for å få ut litt konturer og kanskje detaljer kunne vært en fordel - hvis det da ikke blir bare grums.. Helsvart trekker lett mye ufortjent oppmerksomhet.

Roar
Vidar Magnus J.
Mange takk for kommentar, Roar, men her blir det mye grums hvis jeg lyser opp. Forbildet for disse harde kontrastene i mange av mine svart/hvitt-bilder har jeg etter inspirasjon fra lyssetting på gamle klassiske svart/hvitt-filmer der jeg fra tidlig alder på 1970-tallet likte de harde kontrastene i TV-bildet.
Jostein S.
Hei
Flott dokumentasjon
Noe må dø for å gi nytt liv til andre
Jostein
Vidar Magnus J.
Mange takk for kommentar, Jostein. Byfornyelse må til og det gamle blir da borte. Om ikke lenge blir nabobygningen revet også for å fremføre det nye boligkvartalet.
Avsluttet .
Enig med Roar, og liker dermed v2 best, selv om det er pirk! Bildet er godt, liker kontrastene. Og symbolikken med betalingsautomaten nede til venstre. Mye detaljer. Godt bilde, god dokumentasjon.
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentar, Thomas. Pirking er en god fordel, det er slik vi lærer av hverandre. Hyggelig å se dine synspunkter ang. bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu