Lukkede rom
To i rommene sjelens og naturens.
Utstyr
  • Nikon D3000
  • AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
  • Brennvidde52.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023203} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ulf S.
Et stekrt poetisk bilde med tema over mennesket og den mektige naturen. han og henne skuer mot havet hvor alt startet, Adam og Eva i en stille stund og tankefult ettertanke, etter edens have.
Eller bar det lille menneske i denne store verden.
Et bilde som absolutt gjør seg i svart/hvit, bra utsnitt, med fine linjer og stor ro.

ulf
Avsluttet .
Rom for tanker var det første som slo meg:) At det er "lukket" mellom de to personene kan nok kroppsspråket tyde på, likeså sittebenkenes plassering i forhold til hverandre. Et motiv/fortelling med kontraster både innholdsmessig og som helhet i forhold til det store åpne "rommet". Et motiv/fortelling som passer utmerket i sort/hvitt. Kanskje hadde det tålt enda større teknisk kontrast. Bra bilde!
Agnar H.
Her var mye lukket. Ingen dialog, ingen blikkontakt. De kan ikke engang sitte på samme benk. Ting har nok låst seg; og da er det vanskelig med første skritt mot dialog og tilnærming. Og så speider de utover vannet for å se om det er grønnere på den andre siden. Men ingen fargar å se, alt er låst i sort/hvitt. Ser ikke bra ut... Eller rettere; bildet er bra da :-)
Ulf S.
Ser ikke sammenhengen med motiv og tittel :)

Ulf
Jostein S.
Hei
Underfundig tittel som jeg studerer litt på
Agnars kommentar kan være dekkende
Jostein
Sissel Kleivdal H.
Takk for kommentarer! Beskrivelse og tolkninger er gjenkjennende for den subjektive følelsen jeg fikk som betrakter av paret.
Ulf, du skriver i en kommentar at du ikke ser sammenhengen med motiv og tittel. Jeg valgte de to ordene for tittel da jeg synes de assosierer til en dypere mening i den scenen jeg så/opplevde. Noen ganger 'må' ikke bare bildet men også en tittel tolkes. Kanskje er dette en slik tittel? Ellers kan en jo også se bort fra tittel å ikke la seg lede av den i en tolkning. Her synes jeg ordet 'lukkede' beskriver kommunikasjonen (og omgivelsene) mellom disse to som noe som er låst, stengt, sperrende eller tilsnørt. Ordet 'rom', i tittelen har mening å assosiere til 'ytre -og indre' rom. 'Tittel' er et spennende tema med mange synspunkter. Jeg hører gjerne andres mening om titler generelt og om tittelen til dette bildet.
/Sissel
Jostein S.
Hei igjen
Tenkte nettopp på det, detindre rom!
Synes tittelen har mye å si for bildet
Jostein
Harald N.
Flott bilete som gje rom for tolking og ettertanke.

Mvh Harald
Roar K.
På hver sin benk med hver sine egne tanker - jo, det blir så absolutte lukkede romm, eller som en sjømann ville sagt det - tette skott.
Jeg tenker nok at halvparten av skogen på andre siden kunne vært nok.
Men så er det smaken og baken da som aldri blir enige med hverandre.

Roar
Roger H.
Hei Sissel. Jeg leser at du vil høre meninger om titteler på bilder.
Ser det er noen meninger i kommentarene her. Litt vanskelig å si så mye om det da de fleste velger en tittel som skal fortelle hva vi skal se i bildet. Jeg synes i de fleste tilfelle at en tittel blir en brems på opplevelsen.
Når jeg leser tittelen så er historien fortalt selv om den ikke stemmer med det jeg ser. Da synes jeg en kommentar blir litt vanskelig når jeg ser noe helt annet i bildet.
Jeg synes at titteler er ok hvis det er et stedsnavn eller lignende, det er jo nøytralt.
Nå er jeg vel i ferd med å skrive meg helt bort, men du forstår hva jeg mener.
Det bildet her er jo et godt bilde med en kvinne og en mann som ikke har kontakt med hverandre, eller er det ikke det. Mulig de er et par som har satt seg ned for å se på vannet.
Siden de har hver sin bag eller er det sekk, så kan det være det og. Det er jo mulig å skrive noen sider om et bilde, men jeg gir meg her.
Jeg liker bildet og stemningen.
Er litt i tvil om jeg skal poste kommentaren, men ok.
Jeg trykker på pubilsèr.
Sissel Kleivdal H.
Takk for nye kommentarer til bildet.
Roger, jeg er glad for at du postet kommentaren:) Synes det er interessant å lese dine tanker om emnet 'tittel'. Jeg synes også at det kan være vanskelig når jeg tolker noe annet i et bilde enn det noen titler forteller meg jeg skal 'se'. Andre ganger synes jeg tittelen gjør bildet mer spennende. Uansett er det en helhetsvurdering jeg gjør av et bilde, om det fanger - eller ikke.
'Lukkede rom' ble valgt som et ekstra budskap, men hadde nok virkning som pålagt tolkning. Med det vil jeg kunne 'gå glipp av' historier i bildet sett med andres øyne, men jeg fikk fortalt min:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu