Gjerdedalsvatnet
Vinter og dets lys er ofte så mye bedre enn lyset om sommeren. Dette motivet fant jeg for en ukes tid siden. Jeg var som vanlig på jakt etter gode naturopplevelser. Skulle pakke fotoutstyret ned, men tok en liten omvei for sikkerhetsskyld. Det ble den dagens motiv. Tilfeldig som det ofte blir. Gjerdedalsvatnet ligger i Nedre Vats i Rogaland fylke.
I grunnen er jeg fornøyd. Den øya gjorde nå bildet for meg. Litt stramt i toppen, men jeg valgte 16:9 format for å få frem selve motivet som etter min mening er øya og fjellene. Trærne på øya blir nok noe igjengrodd, men her syntes jeg at dette mørke området ikke gjorde noe. Kontrasten til de øvrige elementene i bildet ble da bedre. Tar alltid imot andres meninger med takk.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • 35.0 mm f/1.4
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • AnnetI grunnen ikke noe spesielt. Jeg brukte denne gangen 35 mm fast objektiv. Mange sier at fast objektivene yter bedre kvalitet, litt usikker selv. Lukkertiden var 1/90. Det går bra det når en holder pusten klikker av.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023492} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Elisabeth V.
Hei. Jeg er veldig glad i speilefekten du har fått frem i bildet ditt. Og nydelig balangse mellom skyggene :)
Ingrid Milly L.
Nydelig motiv dette med flotte farger. Jeg synes at den øya blir fremhevet som midstillet i bildet, ved at den er så mye mørkere enn resten av motivet, men det er min oppfatning bare.
mvh. Ingrid Milly
Jan G.
Her er både komposisjon og motiv fra øverste hylle. Den silhuett-aktige skogen på øya er genial, slik den samler oppmerksomheten mot en bakgrunn med variert lys og farger. For min egen del ville jeg ha klippet litt i begge sider.
Mvh Jan
Jostein S.
Hei
Veldig flott Trygve
Dette bildet inneholder mye
Ishinnen på vannet skaper en svevende følelse
Effektfullt. Fine kontraster og nydelig lyssetting
Jostein
Vidar Magnus J.
Her synes jeg ikke det gjør noe at øya er midtstilt eller noe mørk, fint med isen som ligger rundt og øya lager gode speilinger i vannet. Vakker natur og god bakgrunn.
Sissel Kleivdal H.
Vakkert landskap i nydelig vinterlys.- Fine kontraster, spennende skygger og flott speiling. Gode og naturlige fargetoner. Liker virkningen av hinner med is som bryter speilingen. En flott komposisjon!
/Sissel
John O.
Dejligt billede, med fin vinterlys og spejling.
Mvh. John
Kirsten H.
Flotte vinterfarger! Dristig valg av komposisjon, men det funker!
Eirik B.
Jeg bet meg veldig merke i kontrasten mellom det lyse og muntre, med blått og gult (som utgjør både fjellandskapene i bakgriunnen og dets speilinger) og det dystre og møre utpå øyen der. Det ligger følgelig for meg en spenning og nerve i her. Jeg vet ikke om det er tilsiktet fra fotografen, men slik ble det i hvetfall for meg. Ikke bare et idyllisk vinterlandskap, men noe mer...noe mørkt, ukjent og fryktinngytende. Det er som tatt fra en skrekkfilm. Hva skjuler seg utpå øyen, og hvem i huleste våger seg ut der. Ikke jeg i hvertfall.

Ellers er jo dette et fotografi med et velbalansert og innholdsrikt utsnitt av linjer og speilinger. Etter min mening ihvertfall.

Arild T.
Dristig, men effektfull komposisjon. Opplever øya som midtstillt, men pga av speilingene gir dette bildet en ny dimensjom, som sikkert også er tilsiktet fra fotografens side. En svært så vellykket komposissjon!
Hadde det vært en ide å lyse opp skogen på øya slik at man hadde fått frem flere detaljer? Jeg bare spør.

Hilsen Arild Thingvoll
Nils Christian S.
Speiling og motiv imponerer her. De mørke trærne skaper en spennende kontrast! Midtstillingen av øye fungerer godt !
Mvh
Nils Christian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu