Trofaste slitere på Havna
Drammens to slepebåter "Thor III" og "Tjalve" liggende ved Tollbodkaia i Drammen. Thor III er konstruert som isbryter og har derfor ekstra sterkt skrog. Han har i over 50 år holdt åpen råk i Drammensfjorden på vinterstid siden deler av fjorden fryser igjen ved langevarige kuldegrader. Begge båtene bidrar også til å lede store transportskip når de skal ut fra Drammen havn siden mange av dem er for store til å snu inne i selve Strømsøløpet (Drammenselvas utløp på sørsiden av Holmen, det er havnevirksomhet på begge sider av løpet). Disse må da bakkes ut og deretter vendes når de kommer ut i Drammensfjorden.
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • Sony 55-200mm
  • Brennvidde110.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024059} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Se der, ja!
Her kommer det taubåter på løpende band. En skikkelig rugg, denne Thor III, den ruver godt i terrenget. Ser også på skrogfasongen på'n at den har isbryter i seg, ja. Mange tror at isbryter bare skal skjære gjennom og spjære isen, men den egentlige hemmeligheten er jo at skroget skal trykke ned isen med skrogets vekt og fasong.

50 år er en lang tid når det gjelder maritim historie, så jeg forstår godt at du fotograferer her.

Det var også noen svære hauger med tømmer som ligger der, ser ut som den har begravet hele (halve) kirken, så bare spiret titter frem.
;o)

Takk for titten, Vidar Magnus.

Mvh,
Walter
Anders S.
Ett nydelig bilde med flott og utfyllende historie og info. Farger og lys er helt topp. Motivet og komposisjonen er også veldig bra, veldig god stemning også! Liker også bakgrunnen med tømmer og kirke, meget gode og pene kontraster.
Hilsen Anders
Vidar Magnus J.
Mange tekk for gode og hyggelige kommentarer, Walter og Anders. I perioder blir store megngder tømmer eksportert over Drammen Havn, det er litt av dette tømmeret som vi ser bak her.. Det ser ut som Tangen Kirke er begravet, men den ligger trygt i åsen et stykke bak havna.

Walter: Jeg kom på nettopp på at jeg har bilde av Balder og Thor III liggende etter hverandre på Drammen havn i bildeprofilen min. Bildet (Vårkveld på Havna) ligger her: { http://foto.no/i/996526}
Jostein S.
Hei
Interessant med informasjon om de trofaste sliterne
Fin historie rundt bildet
Flott bidrag
Jostein
Avsluttet .
Hyggeligt billede gode farver masser af stemning her vh Suss
Vidar Magnus J.
Mange takk til Jostein og Susanne for gode og hyggelige kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu