Test på Sigma ART 24-105mm f/4 DG på DX-sensor / 1
JPEG er godt nok til mitt bruk...
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma ART 24-105mm f/4 DG
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Anders S.
Hei igjen!
Flott og vakkert bilde! Ett skikkelig hverdagsbilde, slik jeg kaller dem. Det er positivt ment! Jeg liker skildringer av hverdagen, blir ofte bra bilder, slik som her!
Er det nytt objektiv du tester kanskje? Det er alltid spennende, uansett så er resultatet blitt bra! Gode farger, jeg liker himmelen godt! Og sola som kommer inn, litt fra siden og lyser opp båtene og bygg der borte er pent som alltid!

Flott bilde!
Hilsen Anders
Walter S.
Skulle se hvordan denne Sigma ART 24-105mm f/4 DG oppfører seg på DX-kamera (APS-C), fordi objektivet egentlig er et FF-objektiv, men på DX bruker man bare "Sweet-Spot'en" i midten. Har jo egentlig Nikon sin utmerkede 24-70mm f/2.8G men den er så "j**la" tung å bære!
Når jeg tester utstyr har jeg ikke tid til å finne motiver, men bare fyrer løs langs med elven. der er det alltid noe å ta med seg hjem. Jeg trenger bare litt kontrast (sol / skygge) så klarer jeg meg.

Takk for kommentaren, Anders!
:o)

Mvh,
Walter
Erik L.
Ser bra ut teknisk, men det gjør jo de fleste av dine bilder, Walter. Du får se etter cromatisk aberrasjon på originalen. Vaierene til masten skulle avsløre dette på stor blender.
Selv har jeg funnet ut at tung bæring ofte gir de beste resultater hvis man forlanger å få fra "øverste hylle". Lykke til.
mvh. Erik
Walter S.
Du er inne på noe der, Erik!
CA er noe av det verste jeg vet, og har et objektiv svakheter i CA, så orker jeg ikke å bruke det. Har sett etter i originalen i full oppløsning (Fil # 0016 + 0017 + 0018 (Brackets) og det finnes ikke spor etter CA langs med stagene, så den delen er bra.

Det jeg IKKE liker med Sigma 24-105mm er at VR'en [Optical Stabilizer (OS)] har en tendens til å ikke skjønne når kamera er montert på stativ.

Ut av 3 eksponeringer er 1 av de ikke In-Line med de andre. D.v.s. samme (dårlige) IS som de første (V1) stabiliseringer som Nikon hadde (18-105mm VR). Det betyr at jeg må skru av OS manuelt på objektivet når kamera sitter på stativ. Det orker jeg ikke å tenke på og glemmer det uansett.

Gi meg Nikon sin VR II som ikke har det problemet, men på den andre siden - Nikkor sin 24-70mm f/2.8 har ikke IS i det hele tatt!
:o/

Takker for kommentaren Erik.

Mvh,
Walter
Trygve B.
Alltid gøy med noe nytt. Og dette funket bra. Et fint bilde fra ditt nærmiljø. Du er en mester i å formidle det som er lokalt.
Walter S.
Takker for dine tanker, Trygve!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu