Forvitring
Fjellet Dru i Mont Blanc-massivet nær Chamonix. Man kan se de store feltene med nytt grått fjell som en kontrast til det værbitte brunrøde fjellet. Dette skyldes gigantiske steinsprang de siste årene. Fjellene i Alpene er til en viss grad holdt sammen av permafrost. Når denne tiner får vi en økning i frekvens og størrelse av steinsprang.
Bildet er ment å illustrere effekten av klimaendring på naturen i Alpene.
Bildet inngår i albumet Alpene - Bilder av fjell og aktiviteter i Alpene, særlig Italia, Frankrike og Sveits.
Utstyr
  • Canon PowerShot G1 X
  • 15.1-60.4 mm
  • Brennvidde60.4mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetIngen spesiell teknikk. Rå-filen er "fremkalt" i Adobe Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jostein S.
Hei
MEKTIG
Imponerende vakkert
Jostein
Magne M.
Veldig bra dokumentarfoto. Interessant det du skriver. Får meg til å tenke på det katastrofale som skjer i Andesfjellene.
Geir B.
Hei Magne, Du tenker på smeltende breer i Peru og Bolivia? Jeg så en headline på nettet her om dagen om et eller annet i Peru tror jeg (ikke den bussulykken men noe annet), men jeg var for opptatt med andre ting til å klikke på den. En urovekkende sak i Peru er Laguna Palcacocha, en bredemning som kan briste når som helst og forårsake en katastrofal flom i Huaraz. Hvis du har noen lenker til interessante artikler er jeg interessert.

MVH

Geir
Magne M.

Hei Geir. Jeg kjenner mest til Perú, hvor de fleste av breene er (i det største ismassivet på den sørlige halvkule - bortsett fra Antarktis selvf.)
Artig du nevner Huaraz; Denne isbreen - Pastoruri - som nevnes i denne artikkelen er rett i nærheten. Her sto jeg på ski i 1988. For hver gang jeg var der senere var den blitt mindre og mindre, var i strøket der nylig også - og den er som en "sukkerbit" i forhold..
Her er et bilde av den fra ifjor:
http://cdn.phys.org/newman/gfx/news/2014/partofthesno.jpg
Her er en artikkel fra Public Radio Int.:
http://www.pri.org/stories/2012-09-25/sawdust-and-paint-l...s-glaciers

Har forstått at du har kunnskaper om fjell, og jeg tror du lett vil finne mye på egenhånd om denne katastrofen - ja, jeg/vi kaller den katastrofe. Men jeg har noen linker: Dette med at man maler fjellene hvite og forsøker å "isolere" isbreene med sagflis forteller endel om hvor forferdelig situasjonen er - og ikke minst hvor desperate lokalbefolkningen er.
http://www.bbc.com/news/10333304
http://edition.cnn.com/2011/11/28/world/americas/peru-mou...index.html
Ellers er vel FN's klimapanel en seriøs kilde til informasjon, samt tidskrifter som Nature, National Geographic osv. osv. Skal prøve å få tid senere til å hoste opp flere.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu