Kom inn - kom ut...?
Motiver i mars: Tett med parkerte biler foran inngangen dikterte kameravinkel litt på skrå. Det var bare denne muligheten.
Testet min gamle AF-S 17-35mm f/2.8 - og det ER faktisk den skarpeste kniven i objektiv-skuffen min! Tegner nydelig, men pass opp for flare (solrefleks).
:o)
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm f/2.8D ED
  • Brennvidde25.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetJPEG tatt på stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1025275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Vidar Magnus J.
Inngangspartier på gamle bygårder har ofte en kvalitet av godt håndverk, som her med fine utskjæringer over dørkarm og vinduer. Fint gjenskinn i døren, og gode farger på veggene.
John O.
Det er et dejligt billede.
I har så mange smukke gamle bygninger!
Mvh. John
Egon Ø.
Flot indgangsparti i en fornem billedkvalitet.
Hilsen Egon.
Jostein S.
Hei
Stilig flott. Fin dekor fra rutene
Jostein
Geir K.
Flott bilde med gode farger.
Meget skarpt og fint med gode detaljer.

Geir
Lasse S.
Flott, karakterfull bygning. Perspektivet fungerer fint når du som her passer på at kameraet er i vater. Objektivet er nok skarpt, men virker å ha noe fortegning, også når man trekker fra at treverket har "levd" i mange år. :)
Anders S.
Strålende flott motiv! Meget vakkert inngangsparti, fullt med historie og liv! Jeg liker kameravinkelen, at den er litt skrå gjør ingenting! Gode reflekser i vinduet!
Hilsen Anders
Jan G.
Du viser vanligvis større utsnitt av Gamlebyen, rikt på masse detaljer. Denne gang går du nærmere, fokuserer på enkle, mindre utsnitt. Jeg ser for meg at du har en stor rikdom av motiver å velge blant her. Dette var i hvert fall meget bra.
Mvh Jan
Avsluttet .
Et sjarmerende bilde som leder tanken hen til en annen tid, en annen verden. Som bilde sett, en nydelig collage av farger, fine detaljer, en uvanlig, men likevel vellykket vinkling. Som bygning sett...vel...når man slipper å bo i det sjæl, er det fantastisk kjekt å se slike byninger :-)

Men legg merke til lag på lag med maling, det som for meg ser ut til å være nyproduserte, koblede vinduer og en dør som kan være en restaurert, gammel dør. Joda, her har eieren mange timers arbeid bak seg, og enda flere timer foran seg med løpende vedlikehold i årene som kommer. Strengt tatt burde det jo vært originalt, gammelt glass i vinduene i et slikt hus som dette, men byantikvaren i Fredrikstad er nok snillere og litt mer fornuftig enn andre steder i landet!
Walter S.
Hjertelig takk for overveldende respons her, Vidar Magnus, John, Egon, Jostein, Geir, Lasse, Anders, Jan og Terje!
:o)
Som mange her bemerker. Slike gamle hus er flott som motiv fra en svunnen tid, men man skal være mer enn entusiast for å bo i noe slikt. Dessuten er nesten hele Gamlebyen fredet, slik at endringer ikke tillates og vedlikehold er en evig runddans.
:o)

@ Lasse: La ut objektivet for salg, men oppdaget (i tide) at fokusmotoren "synger" bitelitt ved fokusering nærmere enn 1 meter, så jeg trakk annonsen tilbake. Skulle bare ta objektivet for "en tur" ut for å jobbe litt (noe jeg ikke har gjort på lenge). Tror ikke at det å stå stille inne i et skap i nesten 2 år, er så heldig.


Mvh,
Walter
Avsluttet .
Walter, du skal ikke se bort fra at du har rett: mekanikk har en lei tendens til å "sette" seg når den ligger ubrukt. Har opplevd lignende ting med annet fotoutstyr opp gjennom årene. Enklere duppeditter kan man jo saktens demontere, rense, smøre osv, og til og med sette sammen igjen, men et autofokusobjektiv krever litt mer ressurser.

Det kan jo være at det fungerer ti år til, i ditt sted ville jeg brukt det videre, og eventuelt fått overhalt det i et lavkostland en gang du er på ferie. Merker meg også at du avsto fra å selge det med det samme du merket et potensielt problem, du må være en usedvanlig ærlig og kjekk kar :-)
Agnar H.
Interessant stilstudie dette og skarpt så det holder. Har selv dette 17-35mm som jeg overtok uten kostnad da fokusmotor var defekt. Men fungerer godt med manuell fokus. Fint motiv, fint objektiv. Skulle til å skrive fin fotograf, men det blir kanskje litt feil.. Flink fotograf da :-)
Arild T.
Nært og spennende motiv der skarpheten er upåklagelug. Et godt eksempel på at gamle motiver fortsatt gjør jobben. og vel så det!

Hilsen arild
Walter S.
Takk for kommentar, Terje, Agnar og Arild!

@ Terje: Det du skriver om å avstå og selge et produkt (17-35mm) som er befengt med en (potensiell?) skavank, er vel det eneste rett å gjøre. Noe jeg vil forvente av at andre også gjør. Man skaper ikke trygghet og beholder ikke venner ved å fortie noe så viktig som det. Ærlighet varer lengst og jeg setter en god nattesøvn høyere enn noen tusenlapper, selv om jeg er pensjonist!
;o)
Jeg kommer til å beholde objektivet og det gjør nok sin nytte i mange år ennå for mine landskaper hvor en Autofokus ikke er så påkrevd. Selve tegningen er helt suverent på det.

@ Agnar: Ja, det er et solid objektiv (da bortsett fra Autofokus-motoren, selvfølgelig!) og det tegner meget bra. Bare pass på direkte sollys på frontlinsen, så er kontrasten også upåklagelig!
:o)

@ arild: Som man sier: "de gamle er eldst" ikke sant?

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu