Fornalutx
Fornalutx er liten landsby nord på Mallorca. Den er vernet og står på Unesco sin liste over sjeldne byer. Den er bevart i sin opprinnelige form med små og trange gater. Byen består av 600 innbyggere og er som et levende museum. Vi har bodd her i 3 uker.
Greit nok. Ønkser gjerne å vise denne byen som ligger øverst i grøderike Sollerdalen. Her møtes fjellvandrere fra hele verden. Det går et utall stier ut fra Fornalutx. Det høyeste fjellet er på 1400 meter.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • 18.0-55.0 mm f/2.8-4.0
  • Brennvidde31.5mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/70s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. Det er alltid et krevende lys på disse breddegrader. Jeg brukte et gradert gråfilter for å hindre det harde lyset å trenge igjennom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1025345} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan G.
Spennende å se hvordan alle holder seg til en fin samklang i fargen på bygningene, og arkitekturen er helhetlig og praktisk for forholdene. Gleder meg til å se mer fra oppholdet!
Mvh Jan
Jostein S.
Hei
Veldig interessant Trygve
Liker slike bilder som forteller en historie
Flott reiseskildring
Jostein
Walter S.
Inntil noen greier å finne opp / utforme en slik parabol-antenne som ser "antikt" ut og som kamuflerer seg som murstein så må man vel bare finne seg i at landsbyens innbyggere vil se like mye TV som resten av verden med sine runde "tallerken".

Artig overblikk over landsbyen og inntrykk av en annen verden. Godt eksponert og detaljrikt!
:o)

Mvh,
Walter
Arild T.
Sjarmerende bilde av arkitekturen og "planløsningen" i denne sjeldne byen. Ser fram til flere motiver fra byen!
Gratulerer med anskaffelsen av X-T1! Fornøyd?

Hilsen Arild
Avsluttet .
Noget anderledes end vores by fint taget mvh Suss
Roar K.
Vanskelig å finne noe å sette negativfingeren på her om jeg ikke skulle gå litt på tvers av dine oppfatninger og si at jeg ville hatt litt mer smell i farger og kontrast. Men det er altså ikke din stil så det glemmer vi.
Jeg var lit skeptisk til noen mørke felter oppunder ramma til høyre først, men ser at da følger ei lita hvit stue med på lasset og den synes jeg bør være med.
Nede i venstrekanten ser jeg en liten svart halvmåne som avslutning på muren. Tenker litt kloning der for å la muren gå helt og rent ut i kanten. Men ikke alle liker kloning for de vil heller ha det akkurat slik det var i virkeligheten.

Roar
Trygve B.
Hjertelig takk for konstruktive kommentarer.
Lisbeth S.
Flott oversiktsbilde og så fin litem by, med ryddige farger på husene , her er det ingen som skiller seg ut. Må være en artig opplevelse å gå å fotografere i de trange strøkene også .
God ferie videre.

mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu