- Surfedrøs -
Bildet inngår i albumet Borestranda året rundt -
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon 70-200 f/4
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1025863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Walter S.
Jeg vet ikke hva en "...drøs" er, men jeg liker bildet ditt godt, Tone. Meget bra dynamikk som viser både glinsende svart neopren og hvite bølgekammer. Liker veldig godt speilingen av de to surferne i den våte sanden og den opprørte sjøen.
Gode, friske farger, og Feistein-fyret balanserer godt resten av bildet.

Mvh,
Walter
Agnar H.
Drøset går nok om hvordan de skal angripe bølgene der ute, ikke bare enkelt det. Friske forhold for surferne denne dagen. Fine blåtoner. Fyret er en velkommen brekk i horisontlinja :-)
Arild T.
Framandarta med desse svarte skapningane mot det skumkvite, frådande havet. Surfarane er det opplagte blikkfanget i biletet der fyret er med på å skape balanse og dynamikk. Hadde det ikkje vore for dei fine speilingane av surfarane i sanden, ville eg foreslått å kutta biletet noko i botn. Det hadde, etter mi meining, skapt endå betre fokuspunkt i biletet, nemlig surfarane. Men uansett: Eg likar biletet slik som det er!

Helsing Arild
Harald N.
Kvar sin lyst, eg har vore på Borestranda ein gong og då var det over 30 grader der.
Bilete er vakkert og originalt med surfarar på land mot frådande hav. Kanskje eg ville hatt menneska litt lengere til høgre i biletflata?
Mvh Harald
Tone A.
Walter:" Å drøsa" er på jærsk det same som å ta ein uformell samtale. Ikkje verst at du veit at det er Feistein fyr som ligg bakerst. Du skildrar biletet glimrande og ser kvifor eg ville ha med speglingane.
Det er dottera mi til venstre som er heime frå Ungarn og her er i drøs med ein kamerat.
Agnar: Du har antakeleg rett i kva dei drøsar om pga det var vanskelege surfetilhøve denne dagen med skummande bølgetoppar. Gildt at du likar komposisjonen.
Arild: Takk for god skildring av biletet, og eg har fotograferte med hensikt for å få speglingane av surfarane. Bølgene slo brått langt innover stranda denne dagen, og eg stod klissblaut mange gonger mens eg fotograferte dottera mi.
Trur nok at surfarane og dei skummande bølgene hadde fått dominert meir med ditt forslag til kutt.
Harald: Borestranda i over 30 gr er mest for varmt. Denne dagen i mars 2015 var det 4 gr og bris frå nord, men med vintersurfedrakter frys dei ikkje her.
Takk for forslag om anna utsnitt.
Helsing Tone
Trygve B.
Et meget fint motiv. Gjennomtenkt. Her har du fått med så mange elementer som harmonerer godt sammen. Først fyret som skaper en fin dybde i bildet og som er godt plassert i bildeflaten. Dernest sjøen som bryter inn over landområder gjør at bildet ikke blir kjedelig. Så prikken over i,en, de kobberkledde personer som seter ute som levende skulpturer, de fanger med en gang en betrakters oppmerksomhet. I tillegg speiler de seg i vannkanten. Meget bra, godt fotoarbeid.
Tone A.
Trygve: Takk for di fine skildring av av stemninga her. Du ser kva eg ville ha fram her.
Med 200mm objektiv vart det vanskeleg å fanga surfarane langt ute i sjøen, så difor vart dei beste bileta på land.
Helsing Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Dine bilder frå Jærstrendene er vakre, og du er godt kjent der etter så mange år, heldig som ofte har "modellar" som naturleg passar inn i kystlandskapet, som her. Eg likte godt speglinga i sanden her.
Mat for veggen dette, Tonemor!

Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.
PS: ein "drøs" er også eit dialektutrykk på mine kantar :-)
Tone A.
Inger Anne: Takk for grundig kommentar og at du likar speglingane som eg la stor vekt på under fotograferinga kor eg vart klissblaut. Godt at du kjenner til kva ordet "drøs" er. Nå er dattera mi på surfeferie i Siri Lanka kor ho slepp å ha vintersurfedrakt på.
Helsing Tone
Håvard F.
Funker dette. Et hverdagslig bilde som i sin enkelthet og gode komposisjon gjør alt for opplevelsen av det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu