En Sommereng. Ett Lightroom prosjekt som jeg har jobbet med en stund
Håndholdt.
En gammel husmannsplass, hvor historien er skjult og hemmlighetene godt gjemt.
Ett sted som vitner om levd liv engang. Det ligger langs en vei uten støy. I stille og skjønne omgivelser, langt bort fra det moderne samfunnet.
Ett stykke langt vekk fra nåtiden. Det eneste moderne som har kommet hit, er strømmen. (ser ihvertfall slik ut) Har fjernet en del strømledninger og stolper. Da jeg syntes de er "fremmed elementer" i dette skjønne kulturlandskapet. Burde vært mulig å skjult disse ledningene, feks. ved å grave dem ned.

Si gjerne din ærlige mening om dette bildet & prosjektet!
Hilsen Anders
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-03-29 21:45:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-03-29 21:48:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 17-40mm f/4L
  • Brennvidde17.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026256} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jostein S.
Hei
Fantastisk flott Anders!
Sommeren på sitt vakkreste
Et herliglandlig motiv du bare får lyst tilå løpe ut i sommerenga
Gode lyse fine farger og himmelen er lys og lett med skyer på, akkurat som en sommer skal være
Jostein
Anders S.
Du verden så rask du er Jostein. Jeg rakk ikke å skrive ferdig teksten og tankene mine om dette bildet! Det er flere versjoner på tur ut!
Mange tusen takk for lynrask og meget hyggelig tilbakemelding, Jostein!
Det setter jeg utrolig stor pris på!

Ønsker deg en riktig god påske!

Hilsen Anders
Ingrid Milly L.
Fint motiv med særpreg ifht. dagens gårder og boligområder. Folk hadde mer plass ute før i tida mens nå har folk ofte mye mer plass innendørs.
Jeg synes at motivet er fint og naturlig i farger men lurer på om du bruker polafilter som har fått så flott himmelfarge..?
mvh. Ingrid Milly
Hans Petter S.
Flott arbeid dette Anders! Fargesterkt og fint, med en flott himmel! Dette likte jeg godt! Motivet er ikke så vakkert i V3, enig med deg at ledninger og diverse der ødelegger. Mange ganger er jeg i tvil, om jeg vil fjerne elementer fra et bilde og ender som regel opp med at det som er med på bildet, det skal være der! MEN her synes jeg du har gjort flott redigeringsarbeid, og det som du presenterer som originalen er flott!
Liker også s/h-versjonen, men der synes jeg himmelen blir litt ødelagt! Derfor går jeg uten tvil for originalen: Vakkert!
Anders S.
Hei Ingrid Milly!
Og tusen takk for meget hyggelig tilbakemelding! Nei Jeg har ikke brukt polafilter, faktisk så har jeg ikke annet enn uv-filter og det er benyttet her, slik som på alle andre av mine motiver, da disse sitter på alle av mine objektiver som beskyttelse. Men jeg skal kjøpe meg ulike filtere etterhvert, har bare ikke kommet så langt.
Takker så mye igjen!

Hei Hans Petter!
Tusen takk for meget hyggelig tilbakemelding! Veldig koselig å lese at du liker bildet mitt, her har jeg hatt mye tålmodighets jobbing med fjerning av ledninger og stolper. Jeg syntes det er vanskelig å gjøre slike inngrip i ett bildet, med ett resultat som er usynlig. Har holdt på veldig lenge her, det tar mye tid. Ellers så har jeg også samme oppfatning som deg, når det gjelder elementer i bilder som vi kanskje ikke liker så godt. De er der i virkeligheten og da skal de også få være med på bildet, men her valgte jeg både virkeligheten i nåtiden og slik det engang sikkert har vært i gamle dager, i fortiden. Rett og slett fordi jeg syntes industrien og modernismen har kommet stormende og brutalt inn i dette skjønne landskapet og forstyrrer harmonien som er her fra naturens side.

Takker så mye igjen!

Hilsen Anders
Ivar W.
Herlig sommerbilde.
Stolpen med lykt er fjernet på nennsomt vis.
Derimot synes jeg du har vært litt grov med jobben når det gjelder lyslinja som går over himmelen.
Arild T.
Et flott motiv og et dyktig utført fotoarbeide. Har ikke noe å utsette her; dette er etter min smak.
Hadde ikke versjon 3 blitt presentert, hadde jeg gått for originalen. Jeg er av den oppfatning at et bilde skal være mest mulig autentisk. Strømkablene viser at en ny tid har trådt inn, en velsignelse for de fleste. Derfor blir versjon 3 min favoritt. Derimot bortkloning av kvister og tuster som man ikke oppdaget da man tar ett bilde, er ok, etter min mening.
Du skal være stolt av dette produktet,Anders!

Hilsen Arild
Agnar H.
Fargerikt, sommerlig og flott. I slike tilfeller er litt fjerning av ledinger og masker helt OK synes jeg. Og der har du gjort en fin jobb :-)
Anders S.
Hei Ivar!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Setter pris på at du er ærlig!
Jeg har jobbet mye med bildet (brukt masse tid), og det er utrolig vanskelig med himmelen og det å få den helt fin igjen. Også er jeg utålmodig så det holder og det gjør ikke saken bedre, hahaha. Tror jeg må la himmelen være slik den er, ihvertfall foreløpig!

Takker så mye igjen!

Hei Arild!
Og tusen takk for meget hyggelig tilbakemelding med god ord, som jeg syntes er veldig oppløftende!! Tusen hjertelig takk for disse ordene, nå ble jeg veldig glad!
Hyggelig at du liker versjon 3. Den er autentisk helt 100%. Himmelen var ekstra unik og praktfull denne dagen!

Tusen takk igjen!

Hei Agnar!
Tusen takk for meget hyggelig tilbakemelding! Veldig koselig at du liker bildet mitt! Meget hyggelig å lese at du syntes min redigerings jobb er fint utført! Har brukt lang tid på dette, det er tross alt, ett tidkrevende arbeide. Jeg er fornøyd selv også.

Tusen takk igjen!

Ønsker dere alle sammen en god påske!

Hilsen Anders
Hilde P.
Hei
Et så hyggelig bilde bringer minner til 60 tallet,da man vandret med små barneføtter i blomsterenger og rundt gamle hus.Kjempekoselig,likte versjon 3 best av disse.
Jan G.
Jeg synes også at originalen var interessant, med stolper og ledninger. Jeg merker meg at du i det gule huset til venstre ikke har fått med stående panel, som jeg antar at det er her, eller er det et murhus?
Mvh Jan
Anders S.
Takker så mye for hyggelige tilbakemeldinger, Hilde & Jan! Det setter jeg stor pris på!

Jan; Svar på ditt gode spørsmål! Når det gjelder det gule huset og veggene, så er panelen gammel og slitt. Det er en gammel type panel som er smal og uten over og underligger. Derfor blir panelen å gå mer i ett, da denne panelen også er av typen not & fjær. Kort sagt, du får en liten fuge/overgang mellom bordene. Denne overgangen er veldig tynn og smal, nesten unnselig. Som ikke lager skygge eller kontrast.

Det kan selvfølgelig skyldes min eksponering, at den rett og slett er for lys. For sett i ettertid så har jeg brukt for høy ISO og det skulle ikke vært nødvendig på en solfylt dag som denne. Jeg har jobbet med veggene både før og etter publiseringen her på dotten, nettopp fordi jeg ønsker mer liv i dem. På dette bildet og denne serien, som jeg har av dette motivet, lar det seg ikke gjøre. Veggen gjør veldig lite ut av seg. Og jeg har en god del å gå på i forhold til lyset i begge retninger. Derfor mener jeg, at det ikke skyldes eksponeringen i dette tilfellet.
På det røde uthuset, er det over og underliggere. Her får du en større kontrast i veggene, fordi overliggeren skaper de velkjente skyggepartiene som går nedover veggene. Dette er også den typen panelen som blir mye brukt i dag. Derfor kan vi anta at uthuset i rødt, muligens er noe nyere enn det gule.

Det ble ett langt svar, det er grunnet all min tid som jeg har brukt på å jobbe med dette bildet. Jeg har gått i hver minste detalje, så godt det lar seg gjøre. Derfor fortjener spørsmålet om veggene, ett uttfyllende svar!

Tusen takk igjen!
Hilsen Anders
Vidar Magnus J.
Vakker bildeserie og en koselig plass. Fint å se syrina blomstre ved husveggen og et stort gammelt tre bak uthuset. Gode farger og fin bildebehandling. Jeg synes den siste resten av strømstolpen mellom huset og uthuset forstyrrer litt, ellers har jeg ingenting å pirke på. God svart/hvitt-versjon som minner om et gammelt bilde. Kunne tenke meg en versjon hvor kabelstrekket i fronten av bildet ble fjernet inn mot stolpen bak og latt resten av stolpene og kablene i bakgrunnen være i bildet siden dette strekket er det mest sjenerende elementet i V3 (bare et forslag). Ellers et godt og vakkert motiv som bringer frem gode sommerminner.
Geir K.
Hei Anders.!
Du jobber flittig med redigeringen og det er bra.
Det er slik man lærer sies det.
Et flott motiv du har funnet deg her,med en særdeles flott himmel. Flott komponert og nydelige farger.
Hva redigeringen angår,så synes jeg det er altfor mye spor etter i etterbehandlingen og fjerningen av lednigene. Du ødelegger den flotte himmelen om du ikke er mer nøyaktig.
På den andre side så synes jeg ikke det er nødvendig å fjerne alt heller,men kun den mest dominerende ledningen som går over himmelen.
Regner med du bruker Lightroom når du kloner,selv bruker jeg PS og kan ikke med Ligthroom. Jeg tar bare en liten bit om gangen når jeg kloner,da er en sikrere på at det ikke synes så godt. Enkelt.? nei men tidkrevende..ja. :-) Her er det bare å øve,prøve å feile metoden som gjelder.
Om du forstørrer opp bildet når du kloner så er det enklere.
Får håpe du ikke blir så veldig skuffet av min kommentar her.
Liker jo ganske godt bildet ditt da. :-)
Synes det er spennende å følge dine bilder og din iver i redigeringen.

Geir
Roar K.
Det blir nok originalen på meg selv om jo ledningene i i V3 skaper linjer i bildet.
V2 er vel sånn det hadde blitt med mitt første kamera som jeg kjøpte etter 12 års dagen min i 1959. Kanskje uten himmelstøyen som fremkommer her.
Litt malurt i begeret. Kant i kant i høyresiden bør unngås - enten litt luft utenfor eller kutt inni. her ville jeg foretrukket litt luft utenfor.
Ellers ingenting å si på komp. lys, skarphet, farger og detaljer.

Roar
Anders S.
Hei Vidar Magnus!
Mange tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jo jeg jobber med en versjon til, der jeg også skal følge rådet ditt. Det tar bare litt tid, har ikke hatt internett på 3-4 dager. Det er ett godt forslag til en ny versjon, tusen takk for det! Jeg er også enig med deg angående den siste rest av stolpen midt i bildet, den skulle vært helt fjernet! Slurv fra min side, rett og slett.
Takker så mye igjen!

Hei Geir!
Mange tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Setter pris på at du er ærlig og rett frem i dine ord, det lærer man veldig mye av! Jeg blir slett ikke fornærmet heller såret! Jeg er bare engasjert, veldig ivrig og helt sikkert altfor utålmodig en del ganger. Så jeg tar til meg det du sier om at det er for mye spor etter redigering og kloning i dette bildet! Jeg takker også for gode råd og tips om redigering, slikt er gull verdt. Jeg har funnet ut, at det lønner seg å klone vekk mye mindre deler om gangen, enn hva jeg har gjort her på dette bildet. Jeg holder på nå med en ny versjon, jeg skal bruke mye lengre tid og forsøke å være mye mer pirkete og nøye. Også får vi se, åssen det går. Tusen takk igjen!

Hei Roar!
Mange tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det setter jeg stor pris på! Jeg er helt enig at det skulle vært mer luft på høyre side, det har ikke jeg sett eller tenkt på før du nevner det nå! Det skal jeg ta med meg, neste gang jeg er ute med kamera.

Tusen takk til alle dere igjen!
Ønsker dere alle sammen en God påske!
Hilsen Anders
Trygve B.
Harmonisk og fin komposisjon. Ekte norsk dette og jeg liker det så godt. Orginalen vil jeg nok foretrekke her. Behagelige og fine farger også.
Anders S.
Hei Trygve!
Mange tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Koselig at du liker bildet!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu