Øvre Vats
Bildet ble tatt i går, 31.3 2015. Blir det for søtt, men det var slik. Øvre vats med dette finurlige vannet som bukter seg rundt gårdene er bare fascinerende. Jeg blir aldri lei av å se på dette landskapet. Jeg har sett på det i over 50 år. Kall det gjerne nasjonalromantikken, men fint er det, til og med røyk i pipa. Vi fikk denne vinkelen da vi skulle bestige en fjelltopp som heter Krakkanuten. Det er ingen ting som overgår norsk natur. Det er nå min mening.
Jeg synes nå det er ok og liker det, men for mange blir slike bilder dødskjedelige, så da må dere ikke se, men skulle noen like dette, så er det her.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • 18.0-135.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde74.4mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/140s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. Brukte et objektiv på 18- 135 mm.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
karin s.
Er selv svak for slike landskapsbilder,viser norsk natur på sitt beste,storslagent og vakkert,;)! Kanskje litt mere kontrast,Takk for titten.
Jostein S.
Hei
Meget flott landskapsbilde
Så varrert et vårbilde. Det oser av stillhet fred og ro i dette motivet
Fine vårlige marker mot løvskogen som ikke har fått blader ennå
Liker lysskjæret som kommer inn her
Jostein
Hilde P.
Hei
Jeg esker slike bilder,dette var en godt et.
Hilde P.
Hei
Jeg elsker slike bilder,dette var en godt et.
Ingrid Milly L.
Nydelig bilde i stort format dette så veldig mye å se på. Blir litt blassere farger bakover i bildet men det er vel slik det ofte er.
mvh. Ingrid Milly
Jan G.
Enig med deg i karakteristikken av landskapet og naturen. Det er litt av en kjærlighet du har til det stedbundne. Jeg hadde nok for min del lagt bildet en tanke mørkere, særlig den nedre delen. Det ser ut for meg som at det ligger en "dis" over motivet?
Mvh Jan
Anders S.
Jeg elsker den nasjonalromantikken som viser frem her og beskriver med så gode ord! Den er meget treffende! For ett stemningsbilde!
Trygve B.
Mange takk for konstruktive kommentarer og for at dere gidder å se bildet. Jeg setter pris på det. Jeg redigerte bildet på en stasjonær Mac, der synes kontrastene å være rimelig bra, men når jeg ser samme bildet på min IPad, så blir det litt bleikere. Det var litt dis i bakgrunnen som gjør lysforkjellen. Jeg kunne nok fått dette bedre hvis jeg hadde undereksponert litt, men denne gangen var fruen med, og da ble det ikke tid til å prøve seg frem. Når jeg er alene og har god tid til å eksperimentere, da forsøker jeg flere varianter. Noen som kjenner seg igjen her.
Roar K.
Litt annet landskap og land enn din forrige presentasjon.
Utsnittet favner vidt og gir litt håp om at våren kanskje er i anmarsj på dine kanter av landet.
Vannet er et fint innslag i komposisjonen.
Antagelig ville jeg ha klona litt nede langs høyre ramme, men det er vel ikke din stil kanskje?
Selv om bladverket fortsatt glimrer med sitt fravær gir likevel bildet håp om at vinteren endelig skal slippe taket.

Roar
Arild T.
Nydelig landskap og flott presentert! Liker spesielt disen i bildet som ofte er karakteristisk for denne årstiden. Et godt fotoarbeid!

Hilsen Arild
Harald N.
Vakkert vårbilete med vare fine fargar.
Mvh Harald
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakkert, stemningsfullt og idyllisk.
Eirik B.
Jeg syntes bildet var spennende først og fremst på grunn av den høye kameravinkelen som gjør at man får en god oversikt over landskapet. Øynene flakker gjerne litt etter et hovedmotiv, eller no å feste seg ved. Men man får likevel et godt inntrykk av landskapet, som jeg godt kan forstå at du er stolt av å vise fram.
John O.
Det er et meget flot billede af landskabet, og gården med vand på begge sider.
Fine farver, lys og stemning.
Mvh. John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu