V2. av En Sommereng. Bare si rett ut hva du mener! Jeg er ivrig og engasjert, og blir ikke fornærmet av kritikk, selvom det kanskje så slik ut på forrige versjon!
Orginalen er etter en idê av Vidar Magnus om å la de innerste stolpene og linjene være der. Har fjernet så møysommlig og pirkete som mulig, den ledningen som går igjennom hele motivet.
Redigeringsarbeidet er finforbedret og pirkete gjennomført etter gode råd og tips fra Geir Knutsen.
Tusen takk! Link til den første serien av samme motiv. bilde nr. 1026256
Dette er mitt Lightroom prosjekt! Bare si rett ut hva du mener! Du/dere trenger ikke være engstelige for å fornærme meg!
Takker så mye for mange hyggelige og meget gode innspill på flere av mine bilder fra før!
Med ønske om all ting godt til alle dere!
Jobber videre med en ny versjon, som blir lagt ut under denne som en versjon 2!
Hilsen Anders
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-04-01 23:14:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-04-01 23:15:39
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 17-40mm f/4L
  • Brennvidde17.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger117
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Paal S.
Jeg ser du tidligere fjernet stolper og elektrisitet. All ære av den jobben. Men Anders jeg foretrekker denne versjonen, ærlig, ingen kosmetikk.... Rett fram. Et flott bilde og en god dokumentasjon av det du så. Tiden skal aksepteres, synes jeg.
mvh Paal
Anders S.
Hei Paal!
Mange tusen takk for rask og ærlig tilbakemelding, meget hyggelig! Veldig morsomt at bildet skaper engasjement, det veldig givende bare det!
Jeg respekterer det du skriver og mener, jeg er tildels enig med deg. Men jeg er litt delt også i dette synet! Jeg mener at utviklingen og industrien, det moderne som til stadighet inntar samfunnet, bure tatt noe mer hensyn til naturen og omgivelsene rundt seg! Spesielt i ett så skjønt og vakkert kulturlandskap som dette! Jeg er ikke i mot utvikling. Jeg motstander av at den kommer stormende og brutalt igjennom ett landskap som dette, slik som strømledningene. Her kunne de blitt gravd ned, da leger naturen sårene på sin måte og landskapet er tilsynelatende uberørt og uforstyrret. Derfor vil jeg fremhvis en versjon av dette landskapet, slik det engang var før stolper og ledninger kom igjennom landskapet.
Min ærlige mening!
Takker så mye for dine ord og mening! Som sagt, jeg respekterer deg fullt ut!
Hilsen Anders
Geir K.
Bra jobba Anders.
Ser du har jobbet deg frem til en flott versjon hva gjelder redigeringen og kloningen her. Prøve og feile metoden har virket ser jeg. Fortsatt litt og gå på for å dekke alle spor,men dette er bra det. Men husk at du etter å ha klonet bort f.eks en stolpe som her,og du ser spor etter ujevnheter,så kan du bare fortsette og klone bort ujevnhetene. Kopiere fra område rundt.
For min del så foretrekker jeg originalen,lysstolpen og strømledningene til huset hører med. Du fikk fjernet kabelen som virket skjemmende og det er bra.

Geir
Ingrid Milly L.
Jeg liker v2 best her fordi dette lille er tatt litt nedenfra og opp og gir stolpene i v1 dobbel effekt pga fotovinkel, synes jeg. Det er nok den fremste stolpen foran syrinen som er mest skjemmende, etter mitt syn da.
mvh. Ingrid Milly
Kjell H.
Idyllisk først og fremst. Valget blir originalen (i farger) fordi fortellingen da viser virkeligheten til meg som betrakter. Jeg er ikke så interessert i dine ps prestasjoner selv om de sikkert er bra:)
Håkon B.
Foretrekker V3 . Kanskje en anelse for mørke gråtoner. Men uansett det jeg føler går igjen på alle tre bildene. Ja det er det med for trangt på høyre side, mens venstre side har den luften som trengs
Vidar Magnus J.
God etterbehandling, Anders. Bildet fremstår mye bedre nå der el-stolpen kommer mer i bakgrunnen og ikke er så dominerende lenger. Godt redigert bort i V2, og hushjørnet på låven bak kommer bedre frem.
Anders S.
Mange tusen takk til dere alle sammen for meget hyggelig tilbakemeldinger! Gode råd, innspill og tips er alltid meget hyggelig!
Takker så mye igjen!
Hilsen Anders
Jostein S.
Hei
Jeg er litt delt i synet om hva som er best
I utgangspunktet synes jeg motivet godt kan være som det er
Det er det originale slik det er/var. Da kan en gå tilbake i tid å se at akkurat slik var det
Dette blir da en historisk dokumentasjon
Men er ikke imot at ting kan fjærnes for å få frem et "perfekt" bilde rent fotografisk
Jostein
Anders S.
Hei Jostein!
Mange tusen takk for hyggelig tilbakemelding og ditt syn på saken!
Jeg er også todelt i slike tilfeller som dette, det er vanskelig.
Ellers er jeg også enig i at det er ok å fjerne ting, for å skape ett bilde. Da er det ett bilde som må sees på som kunst og ikke en dokumentasjon!
Takker igjen!
Hilsen Anders
Kjell H.
Leser kommentaren din. Photoshop bilder blir ikke kunst av den grunnen Anders. Bildene du har lagt ut her er dokumentasjon med eller uten ledninger og stolper. Derfor er det best å "fortelle" virkeligheten. Foto er foto, og kunsten er å skape
Anders S.
Hei Kjell!
Jeg er helt enig med deg Kjell! Den forrige kommentaren min var kløntete formulert! Kunsten er å skape ett bildet! Jeg mente ikke at disse bildene mine i denne serien er kunst, på ingen måte mente jeg det! Disse bildene er FOTO og en dokumentasjon av ett kulturlandskap!
Takker for rettelsen!


Her har utvilkingen som, strømledningene og stolpene representerer i disse bildene, kommet brått og brutalt inn i kulturlandskapet. Uten å ta hensyn! Som sagt tidligere, jeg er ikke i mot utvikling og fremskritt. Jeg synes bare at utviklingen og fremskrittene kunne tatt mer hensyn, i kulturlandskap som dette! En enkel løsning i dette tilfellet, ville vært å gravet ned ledningene. Slike skader etter graving, ville naturen ordnet selv i løpet av en sommer. På denne måten ville landskapet fått være i fred for disse "fremmed elementene" som ikke hører hjemme i slike natur skjønne omgivelser som dette! Slik det var for 150 år siden.
Derfor ville jeg fremvise ett bilde med og uten disse elementene. Og fordi det er ett Lightroom prosjekt som jeg ønsket å dele med dere her på foto.no. Da var det en selvfølge å fremvise begge deler, og få frem meninger som er for og i mot denne typen redigering og bildebehandling! Det er veldig morsomt og givende at bildene engasjerer om temaer som dette! Jeg har lært mye, fordi det er mange som kommer med gode innspill, meninger, tips og råd!

Tusen takk igjen for meget godt innspill, Kjell! Jeg respekterer ditt syn i saken! Og syntes det er bra at du sier din ærlige mening!
Hilsen Anders
Kjell H.
Bare mine tanker Anders, og absolutt ingen rettelse. Dine valg er det ingen som kan rette på, men kanskje mene noe om hvis du ber om det:) Kjør din stil du. Du er på god veg, særlig med din entusiasme:)
Anders S.
Hei Kjell!
Jeg blir ikke fornærmet på noen måte. Er nok bare veldig engasjert og ivrig! Jeg så den som en rettelse av min klønete setning. Da den lett kunne misforstås, den med svaret til Jostein. Jeg skrev for fort og leste ikke igjennom.
Takker igjen!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu