Måneskinn
Fasinerende hvor lyst det kan bli når fullmånen lyser over et snødekt landkap. Bildet er tatt sent på kvelden og langt fra kunstig lys.
Jeg har redigert vekk de fleste av stjernene fordi de ble en lys sirkel rundt et mørkt senter. Noen som har en forklaring på hvorfor det ble slik?
Min erfaring med lang lukkertid fra tidligere er at stjerner som regel blir litt "dratt"pga jordrotasjonen, men jeg har aldri opplevd at det blir sirkler som i dette bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 6D
  • 24-70mm
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026550} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Roger J.
Grunnen til at stjernene blir sånn, er fordi du har ikke fokusert på uendelig som vil gi stjernene riktig fokus/blir små. Men med 24mm måtte du da ha vært endel meter unna personen for å få h*n også i fokus.
Ser forresten at du har fokusert helt på fremste del av fjellet sånn at personen heller ikke er i fokus.

Ellers var det ikke et dårlig bilde/ide :)
Per S.
Hei, Uten å vite hva som er hovedmotivet er jeg enig i at du skulle fokusert på uendelig. Men en annen viktig innstilling for å få både forgrunn og bakgrunn skarp er valg av blender. Den bør som oftest stilles på mellom 8 og 16 mens du har brukt 2,8 som gir veldig liten dybdeskarphet.
Marit C.
Takk til Roger og Per for gode tips!
Dette var første gang jeg prøvde meg på måneskinn og av mangel på noe bedre fulgte jeg "oppskriften" jeg har brukt på nordlys. Dybdeskarphet på 2.8, ISO så lav som mulig og fokus på uendelig. At det ikke ble uendelig er et uhell -er det innafor å skylde på bruk av tykke hansker? ;-)

Jeg får prøve igjen med litt ulike fokus-settinger for å se effekten på stjernene neste gang det er klarvær og måneskinn. I dag er det dessverre overskyet :-(
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu