When Volcanoes make abstract 64
Etter mitt forrige opphold på Lanzarote startet jeg på en serie som navnet i tittelen her. men det er et langt lerret å bleike som det heter så i går fortsatte jeg med redigering av stein.
Dette er det siste så langt.
Jeg har dratt godt i fargemetting, kontrast og oppskarping for å få fram fargene fra det som opprinnelig fremstår som gråstein. Det ytterste laget er egentlig bare oksidasjon så under der ligger fargene hvilket jeg for alvor fant ut da jeg pukket gråstein, rullesteiner i Akerselva og la dem i min trommelvibrator for sliping av stein og endte opp med rullesteiner i alle regnbuens farger.
Hvorvidt fargemettingsfilteret o.a. i Photoshop henter ut disse fargene har jeg intet forskningsmessig bevis for. men tanken slo meg da jeg en gang dro til på en grønn vegg og plutselig fikk fram det som befant seg bak siste malingslag der man kunne se at store felter hadde avskaling. Derfor drar jeg altså litt hardt i spakene på såkalt gråstein og får ut farger som jeg antar befinner seg der opprinnelig.
Her gjorde jeg litt med et par mørke felter til venstre som jeg isolerte, dro opp kontrasten og dempet lyset på for å få de mer tilnærmet andre hull som var der fra før.
Da dette uttrykket sto der var jeg fornøyd.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MAC
  • Brennvidde109mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 100.
    Lysmetting nedsatt til -0,67
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026939} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Walter S.
Her var det 2 ting som fikk meg til å stoppe opp og studerer bildet:

- Blåfargene, som jeg er spesielt glad i, slik som her hvor Ultramarine dominerer og hvor Indigo og Kobolt avrunder og gir fine kontraster til jordfargene som Brent Siena og Brent Umbra. Litt Oker gir ekstra "piff"!
:o)

- Stein er alltid en kilde til inspirasjon.

Mvh,
Walter
Jostein S.
Hei
Et bilde som formidler, både i form og uttrykk
Deter spennende og noe en kan fordype seg i
Et av dine beste motiver på lenge
Et bilde som inneholder MYE
Jostein
Jan G.
Et vakkert bilder med sjeldne fargenyanser, Jeg tror ingenting på at Photoshop kan se i "dybden" av en vegg eller stein. Men en rekke virkemidler (spaker og valg av funksjoner, alene og i kombinasjoner) i etterbehandlingen kan gi fargevridninger i en uendelighet av retninger. Ofte rent ut de store overraskelser. Vel, det viktigste er resultatet, og her er du godt innen for rammen for det som kan kalles et autentisk kunstverk som du har opphavsretten til.
Mvh Jan
Arild T.
Godt bilde der fargenyansene i blått dominerer med gradvise overganger i samme fargeskala. De fire "hullene" i venstre blir blikkpunktet som man stadig blir brakte tilbake til visuelt når man går på oppdagerferd i bildet. Bildet gjør seg godt mot den mørke rammen med gullkant. Liker det jeg ser.


Hilsen Arild
Avsluttet .
Snakk om å gjøre "gull" av gråstein. Gjenkjennelig og "rennende" fargesterkt uttrykk fra din hånd.
John O.
Det er et godt abstrakt billede, hvor man i stenene kan se mange ting, når man bruger fantasien.
Mvh. John
Ingrid Milly L.
Fin fargeklatt med mye overflatestruktur også.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Harald N.
"Gull av gråstein," Ketil kan få sagt det.

Mvh Harald
Roar K.
Takk til deg også, Harald.

Roar
Sissel Elisabeth H.
Flott struktur og nydelige fargekombinasjoner. Likte dette!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu