Skvulp
Et litt kjedelig bilde, dette. Ingen fantastiske farger som ved solnedgang, ingen dramatiske bølger som når det er storm eller kuling fra sørvest, som det ofte er. Heller ingen båter eller fugler. Nesten ingenting.

Jærkysten er ikke bare milelange sandstrender, her finnes også strekninger med rullestein som har fått sin form fra før oldtiden og den siste istiden. Her på Hårr blir jeg ofte litt filosofisk i stemningen, her hvor det Euroasiatiske kontinent møter Atlanterhavet. En strek på kartet som markerer akkurat dette - hvor de geologiske kreftene fortsatt er virksomme – kontinenter i drift omgitt av hav. For oss menneskekryp et evighetsperspektiv.
Bildet inngår i albumet Bilder Stavanger og Rogaland -
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D800
  • 28.0-300.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde210.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger55
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1027658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Hva gjør et bilde kjedelig, eller er det som gjør at et bilde ikke er kjedelig. Det finnes vel noen milliarder svar på det. Men du har lagt det ut, det betyr at det er et bilde du ønsker å vise frem. Det betyr kanskje at det er bilde du ønsker kommentarer på. Kanskje fordi det er kjedelig? Eller fordi du ønsker å se om noen andre synes det ikke er kjedelig? Gudene vet. Men jeg stoppa ved bildet. Dels fordi hav/ sjø/vann vekker noe i meg. Og fordi rullesteiner, steinstrender har en plass i hjertet mitt. Og dels fordi beskrivelsen din, at du har en tekst som følger bildet, gjør at bildet blir noe annet enn "kjedelig".
Hans Petter S.
Føler bildet, tittel og tekst sier mye! Like for all del bilder av store bølger i flott lys og gjerne med en fin strand i tillegg, men dette blir en flott kontrast til disse bildene. Et lite skvulp og rullestein! Av og til er det viktig å stoppe opp ved disse motivene også! Kontinenter i drift og evighet, jeg synes dette lille bildet gir mening!
Trygve B.
Tekst og bilde ga meg mye. Takk for den fine refleksjonen samt bildet som var satt til teksten. Det ga meg mange gode tanker. Jeg likte den tilnærmingen som du valgte her. Du gikk litt utenom de tradisjonelle, som du selv sier. (Sol/bølger etc.) Strand, stein som har ligget der i tusenvis av år. Det gir noe å tenke på. Godt arbeid dette.
Jan G.
Takk for kommentarene Thomas og Hans Petter. Fotografi og filosofi er kanskje en ganske uvanlig kombinasjon?
Mvh Jan
Avsluttet .
Jeg tror den er ganske vanlig - men tror det er mange som velger å forholde seg til "bare fotografiet" som om det er noe eget uten kontekst og uten tråder til/fra andre livsområder
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu