Gaustadtoppen (1888 moh)
Gaustadtoppen (Telemarks høyeste fjell) uten strømkabler og TV-mast. I V2 har jeg beholdt TV-senderen men fjernet strømkablene. V3 er bildet før redigering. I V4 har jeg prøvd å lage en gammel versjon av orginalen.
V4 minner meg om bildekvaliteten som var i de gamle skolebøkene vi brukte på barne -og ungdomskolen og fremdeles var i bruk da jeg gikk ut av undgomskolen i 1988. Jeg prøvde bare for moro skyld å gjenskape noe av disse minnene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-04-25 16:32:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-04-25 16:33:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2015-04-25 16:51:47
    Versjon #4
Utstyr
  • SONY SLT-A77V
  • 18-55mm
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1027696} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ingrid Milly L.
Jeg liker alle 3 første og de har alle vakre farger og utsnitt samt skarphet. I v4 ble det mye støy og litt for lite lys.
mvh. Ingrid Milly
John O.
Dejlige billeder fra et sted jeg har været nogle gange.
Første gang vi var der, var en dag først i maj, da var der for meget sne, til at komme på topppen - det samme anden gang.
Sidste gang, kom jeg ca. halvvejs op, så måtte jeg erkende, at mine dårlige knæ, ikke kunne klare det!!

Har du været på toppen?
Mvh. John
Vidar Magnus J.
Mange takk til Ingrid Milly og John for gode og hyggelige kommentarer.

John: Jeg har vært på toppen. Militæret har hatt en jernbanelinje inni fjellet i mange tiår, men dette var hemmeligstemplet inntil de i fjor overgav anlegget til offentligheten og en stiftelse åpnet jernbanen for turisme. Jeg tok dette toget opp og ned, siden været var ustabilt med vekslende regn og tåke, av og til noe solgløtt før tåken og regn satte inn igjen.
Anders S.
Hei!
Fantastisk flott bildeserie Vidar Magnus!
Veldig bra at du fremviser versjoner før og etter redigering! Jeg har selv holdt på med det og syntes det er morsomt å givende å se andre sitt arbeide. Jeg har nå "studert" bildet ditt på jakt etter spor fra kloningen og resultatet er meget bra! Imponerende å fjerne så mye strømlinjer og stolper, slik du har gjort her. Dyktig og vel utført må jeg si! Jeg liker versjon 4 godt, liker støyen og det mørke mot det lyse i fjellet. Ellers klarer jeg ikke å velge ut en favoritt. Så jeg liker alle versjoner, jeg syntes de er meget gode alle sammen!
Hilsen Anders
Ivar W.
Du har gjort en god jobb med å fjerne mast og strømkabler. Jeg klarer, i likhet med AS, ikke å finne spor etter redigeringa.
Allikevel; foretrekker v2 da jeg synes TV-masta tilfører bildet noe.
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Anders og Ivar. Setter høy pris på tilbakemeldingene.

Denne siden av fjellet er kanskje det mest imponerende siden Rjukan ligger langt nede i dalen under og bilveien er så nære toppen. Det er derfor synd at fjellets karakter blir forstyrret og utsikten mot fjellet blir ødelagt av disse strømkablene.
Jostein S.
Hei
Enig i at strømkabler og ledninger ikke er noe vakkert syn i landskapet. Men foretrekker at de er med, så sant de ikke dominerer for mye. De er på en måte en dokumentasjon på tiden vi lever i
På sikt bør vel slike kabler legges i jorda
Jostein
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Jostein.

Trestolper med ledninger og lys langs veien kan være et fint fotomotiv hvis de blir komponert fra rette vinkler, men disse store stålmastene synes jeg ødelegger for mye. Er enig med deg i ditt synspunkt at de av og til bør være der, men noen ganger blir det for mye av dem, og i dette tilfellet blir de for dominerende, i tillegg lyser kablene opp i landskapet med lange hvite striper. Derfor fjernet jeg kablene for å få et bilde av fjellet slik jeg ønsker å se det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu