Lykkelig. Ønsker tips & råd.
Mitt aller første portrett bilde!
Jeg er altså på "utrygg grunn"!
Jeg setter stor pris på ærlige innspill og kritikker. Da jeg ønsker å lære mer om portrett.
Ris & Ros, tips & råd tas imot med STOR takk.
Hilsen Anders
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • Canon EF 24-105mm f/4L IS
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1028035} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jostein S.
Hei
Nå er ikke jeg akkurat noen målestokk når det gjelder portrettfotografi, for det holder jeg ikke på med
Men et lite råd alikevel.......
Det er ikke bare portrettfoto her Anders. Bl.a.et digert kors!
Jegville ha konsentrert meg om DAMA
Jostein
Anders S.
Hei Jostein!
Jo tusen takk for godt råd og ærlig innspill! Det ble bare slik, da bilde ble tatt. Jeg skal huske på det til neste gang! Jeg også enig i at bakgrunnen kan virke forstyrrende å ta vel mye oppmerksomhet!
Tusen takk igjen for at du er ærlig!
Hilsen Anders
Arild T.
Fint og skarpt bilde, men må si meg enig med Jostein her. Dama må få større plass i billedflaten. Alternatitvt kunne du ha brukt en større blender og dermed fått en mer diffus bakgrunn. Lyssettingen er god.
Portrettfotografering er ikke min sjanger, så jeg kan ikke gi deg noen gode råd, men lykke til videre i ditt prosjekt!

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
Et godt smil og glimt i øye. Det er ihverfall en god begynnelse.
Jeg har heller ikke spesielt mye erfaring med portrettfotografering. Det jeg vet så langt er, ca. 50mm til halv-og helfigur, og ca. 85mm til ansiktsportrett. Og kameraet i øyehøyde som en hovedregel. Du kan jo ta en titt på denne lenken for å se om du kan hente noen tips:
http://foto.vg.no/tips-og-triks/hvordan-ta-bedre-bilder/s...pa-bilder/

Mvh Hans Richard
Jan G.
Jeg synes lys og komposisjon er utmerket her, men jeg føler kanskje at portrettet er litt privat? Etter min mening er det OK at damen og korset står skarpt mot en diffus bakgrunn av trær.
Mvh Jan
Anders S.
Hei Arild, Hans & Jan!
Mange tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og gode råd og tips! Det setter jeg utrolig stor pris på! Jeg lærer forhåpentligvis til neste gang jeg skal forsøke portrett bilder.
Hans; Tusen takk for link, den skal jeg undersøk nærmere. Takk for dine råd.
Jan; Mange tusen takk for gode ord og dine syn om bildet. Ja du har rett, det er ett privat bilde. Det var også en av tankene bak bildet. Jeg tenkte også litt på kontraster med dette miljøet. Men som sagt før, portrett er ikke mitt felt overhode.

Takk til alle sammen igjen!
Hilsen Anders
Roar K.
Portrett kan være så mangt. Personlig tar jeg stort sett det jeg kaller snapshots når det gjelder portrett - noe i likhet av det du har gjort her. Men portrett er stort sett ikke min greie.
Det kommer jo ofte an på hva som er intensjonen med bildet - om det er å portrettere personen som sådan eller om det er som her å plassere personen i et miljø.
Dette synes jeg funker helt OK. Personen er plassert fint i flata og kommer fint fram til tross for det digre korset som hun står lent inntil.
Men hvis det var for å portrettere personen spesielt så vill jeg klipt bort det meste rundt og kanskje heller funnet en annen og roligere bakgrunn.
De beste ideene får man kanskje ved å se litt på hva andre har gjort og se om det er noe der som fenger - om du finner kanskje din vri på portrett.
Det gjelder vel bare å bare ta mest mulig bilder og så forsøke seg fram under redigeringen.
Proffe fotografer bruker jo gjerne studio med flere lamper og paraplyer osv. fordi lyset er egentlig viktig i portretter. Selv tar jeg stort sett ute og har en forkjærlighet for å legge halve ansiktet i skygge.

Roar
Vidar Magnus J.
Portretter er heller ikke min side, men av erfaring fra tidligere familiebilder jeg har tatt vet jeg at skarp sollys som oftest ikke egner seg som lyskilde siden huden ofte blir kraftig overeksponert på solsiden og lyser som en glorie utenfor ansiktet mens den andre siden blir undereksopnert. Blits har lett for å lage uheldige slagskygger igjen utenom hjelpemidler som f.eks en hvit plastkopp over blitsen som demper mye av disse slagskyggene og gjør motivet bedre, men det er alt jeg vet om lyskilder innenfor portrettfotografering utenfor fotostudio. Men det finnes mange lærebøker om portrettfotografering.

Et greit bilde egentlig men synes det er for mye skygge i ansiktet på modellen siden lyset kommer inn fra siden. En ekstern blits med hvit plastkopp over ville mulig jevne ut skyggene dersom lysstyrken er stilt på de svakeste lysverdiene, men det kan også gi et kunstig lys på modellen. Men prøv igjen, erfaringene kommer etter hvert.
Anders S.
Hei Roar & Vidar Magnus!
Mange tusen takk for utfyllende og gode tilbakemeldinger! Jeg har vel konkludert med det samme, bakgrunnen bør med fordel være roligere. Samtidig er jeg også opptatt av å gjøre noe eget og unikt, noe som skiller seg ut, men som også skal fungerer så godt som mulig! Nei, det er nok egentlig bare å knipse mange bilder i ulike former og setinger, for så å lære underveis med prøve og feile metoden.

Tusen takk for gode innspill, tips og råd. Blitz er jeg jo ikke flink til å bruke, tiltross for at jeg har en meget god ekstern blitz fra sigma. Den er pent brukt, altfor lite brukt. Det skal jeg gjøre noe med.
Takk!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu