Gammeldags analog og meget fysisk informasjon
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-05-21 11:53:30
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde20.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029232} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jan G.
Siden skiltet er temaet her, hadde jeg nok forventet at det skulle være i fokus.
Mvh Jan
Walter S.
Jan - det ER i fokus. Se versjon #2 som er en 100% forstørrelse - et utsnitt på pikselnivå som viser at OGSÅ skiltet er i fokus.

Det du henger deg oppi - antar jeg - er at slik skrift - hvitt på sort bunn - får ujevne kanter (husker ikke uttrykket for akkurat dèt) når det forminskes og ikke er særlig leselig.

Ellers så er hele bilde softet nok så mye p.g.a. at løvverket i trærne vil lage "krøll" når man skjerper etter den siste skaleringen.
Mvh,
Walter
Jostein S.
Hei
Herlig vakkert!
Nydelig komposisjon
Jostein
Lasse S.
Pent og typisk bilde fra deg :)
Det at skriften blir hakkete kalles vel aliasing (på engelsk). Dette sees på som en feil, men er jo et resultat av maksimum detaljering med det antall pixler som er til rådighet. Alternativet er et uskarpt, mykere bilde som f.eks. ved at sensoren har et mer eller mindre kraftig antialiasfilter.
Jan G.
Hei Walter, da ble det kritikeren som måtte stå skolerett. Men det kan man jo også lære av.
Mvh Jan
Vidar Magnus J.
Vakkert forsommerbilde med gode farger og lys. Fin arkitektur på bygningene og gatelyktene som er utført i gammelt design.
Roar K.
Du er en vanskelig mann å få satt fast, Walter. Men vi får vel følge godt med og se om det kan by seg en og annen mulighet selv om Jan bomma litt her.
Perfekt komp som vanlig og ikke finner jeg noe annet å sette negativfingeren på heller.
Kanskje burde Fredrikstad kommune spandere et museum til dine bilder for bedre dokumentasjoner fra området finner de neppe.

Roar
Walter S.
Takker også Jostein og Vidar Magnus for kommentar, men spesielt Lasse som med sedvanlige nøkternhet og profesjonalitet forklarte om aliasing og anti-aliasing (et uttrykk jeg ikke fant frem i hodet mitt i går...). Fint at du opplyser oss!
:o)

@ Jan: Det at pikslene i utgangspunktet er kvadratisk og skal gjengi buede forme eller skrå linjer (plagsom ved f.eks. stående og løpende rigg på en seilbåt) det er der det oppstår problemer. Ikke så mye i full oppløsning, men når man da skal skalere ned til størrelsen her på foto.no.

Som man se på infotavlen i originalen, er forstyrrelsen størst ved skråstrekene i skriften og tøddelen over Å'ene.

Mvh,
Walter

P.S.: jeg mener å ha lest en gang at for å unngå slike artefakter så bør man foreta skalering gradvis over 3-4 forminskninger og bare litt ad gangen. men det blir for mye flisespikkeri og jeg har ikke tålmodighet (og kunnskap!) til det.
W.
Walter S.
Takk også til Roar, som forgjeves leter og ikke finner - noe jeg setter stor pris på. Men selv om det byr seg en mulighet av og til, så synes jeg det bare er hyggelig, fordi jeg opp gjennom åra har lært mye av deg.

Spesielt dette med linjer som går ut i kryssene og ryddig avslutning på alle 4 kanter, som du har messet om så lenge jeg kan huske, sitter nå ganske godt i skolten på meg selv.

"Ta en siste Roar-titt" før jeg legger ut, pleier jeg å si til meg selv!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu