Fra stedet under himmelen
Fra Eidsvoll, rett ved Eidvollsbygningen.
Det er vel ett impulsbildet. Det er fra arkivet, tatt i fjor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-05-22 23:37:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-05-23 00:23:24
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • Canon EF 24-105mm f/4L IS
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger118
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029346} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Hans Petter S.
Tja, impulsbilder kan vel være bra det! Veldig vakker speiling! Farger og lys er nesten i grenseland her, men akkurat i dette motivet så synes jeg de gjør seg veldig godt! Du får til et interresant og vakkert bilde her! Ville nok ha vurdert en beskjæring i toppen. Uansett; et flott bilde du leverer her!
Anders S.
Hei Hans Petter!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Den setter jeg stor pris på!
Versjon 3 er lagt ut med kutt av himmel, tok kanskje litt mye?
Takk igjen!
Hilsen Anders
Hans Rich. A.
Klart og fargerikt kveldsbilde. Stille vann og fine speilinger. Fin himmel med skyene og flyet? For meg funker originalen godt.
Mvh Hans Richard
Hilde P.
Hei
Dette var er herlig impulsbilde,jeg kan ikke bli enig med meg selv om hvilket som er best her for alle var like gode.Versjon2 gir et mer mystisk preg over bildet.Likte at stjernene og skyene vises!!;)
Hilde
Roar K.
Ble jo litt nysgjerrig på stripa i himmelen på V1.
Enig med Hilde - vanskelig å velge versjon.
Men jeg faller lett for lys og farger.

Roar
Vidar Magnus J.
Et vellykket bilde som har gitt gode resultater, her har du fått frem den klare blå nattehimmelen, god skarphet og lys på bygningene og god speiling i vannflaten. Jeg liker landskapsmotiver med dette lyset. Dette er vakkert. Går for hele serien her.
Trygve B.
Vakker og fin kveldsstemning. Well done.
Jostein S.
Hei
Flott motiv Anders
Litt enig med Hans Petter angående fargene, men på grunn av kveldsstemningen gir fargene fint liv i bildet
Fin drive på skyene
Jeg går for V3
Jostein
Sissel Elisabeth H.
Klart og fargeflott. Litt i overkant eksponert slik at noen lyskilder har fått litt for mye piff. Vakker himmel som jeg ville klonet vekk den hvite stripen på. Lune og fargefine speilinger. V1 for meg.

Mvh,

Sissel Elisanbeth
Nils Christian S.
Nydelig motiv og eksponering - stemningsfullt!
Speilingen og fargetonene gjør bildet her!
Jan G.
De fleste av mine bilder - alle unntatt orkidebildene- er impulsbilder som ramler inn i søkeren på ulike former for turer. Jeg tar det jeg får og så sorterer jeg etterpå. Et bilde blir ikke et bilde før det er croppet og justert til noe annet i etterbehandlingen. Så velger jeg den versjonen som jeg tror ligger nærmest opp til det jeg ønsker å formidle. Jeg tror kanskje at du har arbeidet på samme måte her. I hvert fall er resultatet blitt glimrende, nært, fortellende.
Mvh Jan
Anders S.
Hei ALLE sammen!

Tusen takk for utrolig koselige tilbakemeldinger, jeg setter enormt stor pris på alle deres syn og ord! De varmer og gleder meg stort!

Hans Richard; Tusen takk for hyggelige ord! Stripa på versjon 1 er for meg også ett mysterium, jeg aner virkelig ikke hva det er. Jeg husker godt når jeg tok bilde, det var ingen fly på himmelen denne kvelden. Ihvertfall ikke det jeg kunne se eller høre med mine sanser. Men det kan jo ha vært veldig høyt og langt borte, slik at jeg verken så eller hørte noe. Jeg vet ikke.

Hilde; Tusen takk for god-ordene dine! Veldig artig at versjon to fremstår som noe mystisk for deg, det var min tanke bak denne versjonen!

Roar; Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Veldig koselig å se at du er fornøyd, og at du ikke nevner noe om kutt her og der. Da er jeg vel kanskje "innafor"? Ellers skal det sies at jeg har lært masse fra dine betrakninger og bemerkninger om bildebehandling på mine og andre sine bilder. Tusen takk for det, igjen!
Vidar Magnus; Tusen takk for hyggelig respons! Veldig artig at hele serien falt i smak!
Trygve; Tusen hjertelig takk, det varmer!

Hei Jostein!
Tusen takk for dine ord og syn på bildet og denne serien! Det setter jeg stor pris på!
Sissel Elisabeth; Tusen takk! Jeg er enig med deg at noen lyskilder i bildet har fått for mye piff, jeg har forsøkt å dempe dette i Lightroom. Jeg vet det er helt på grensen nå, og jeg valgte bevisst å ikke dempe mer av lyset. Jeg syns at det er pent slik det er nå. Da jeg dempet mer enn det det er nå, syntes jeg resultatet ble for mørkt og trist. I versjon 3 er den hvite stripa på himmelen borte, kuttet vekk for å få panorama formatet, hvilket jeg liker best!

Hei Nils Christian!
Tusen takk så mye for dine ord og betrakninger av bildet og denne serien! Veldig hyggelig å lese at du syntes det er stemningsfylt og at eksponeringa er bra! Slike bilder syntes jeg er krevende og det krever ofte flere forsøk med uliker innstillinger før det sitter.

Jan; Tusen takk for dine ord og tanker om bildeskapning! Du har alldelse rett i dine betrakninger, jeg har jobbet meg frem til dette resultatet på den måten du beskriver. Det er en flott lærerik måte å lære mye om foto om!

Ønsker dere alle sammen en god helg videre og alt godt!
Gode ønsker fra Anders


Tor Einar K.
Stor tommel opp for disse bildene.
Et i utgangspunktet flatt og ikke alt for spennende motiv som smeller til takket være det fantastiske lyset, speilingen og himmelen bak. Derfor står valget mitt mellom orginal og versjon 2. Hvem jeg liker best er litt vrient. Versjon 2 har slående kontraster, men hadde det ikke vært så mye grønnstikk i de hvite flatene hadde jeg helt klart gått for orginal.

Noen nevner overeksponerte høylys. I seg selv er ikke disse et problem for meg. Men objektivet ditt håndterer dem på en særdeles dårlig måte og lar dem spise seg utover i bildeflaten. Her vil du nok finne bedre korrigert optikk som håndterer nattfotografering på en mer tilfredstillende måte.
Anders S.
Hei Tor Einar!
Mange tusen takk for hyggelig kommentar og syn på dette bildet! Veldig lærrerikt med slike betrakninger som dette!
Spesielt det du skriver om objektivet mitt. Jeg kjøpte det sammen med kamera, for å ha ett allsidig objektiv og mer fleksibilitet. I så måte er jeg meget fornøyd med, det er skarpt og har en suveren bildestabilisator. Sett i ettertid, så hadde jeg valgt ett med blender tall på 2,8. Har vurdert canons EF 16-35mm F 2,8L II OG canons EF-24-70mm F 2,8L II.
Det er prisforskjell inn i bildet her på ca 4000 tusen kroner.
Hadde noen av disse vært ett godt valg tror du?

Hilsen Anders
Tor Einar K.
Jeg kjenner ikke Canon så kan ikke gi deg et godt svar på dette. Gjennomgående har jeg hatt bedre resultater om natta med fastoptikk. Muligens fordi de har færre glasselementer?

Ta deg en tur innom Skedsmo kunstforenings fotogruppe. Flere Canon-brukere der.

http://skedsmokunstforening.blogspot.no/p/fotogruppe.html
Anders S.
Hei igen Tor Einar!
Tusen takk allikevel, og takk for linken og rådet! Det ser spennende ut!
Takk for svar!
Hilsen Anders
John O.
Det er et dejligt aftensstemning. i fine farver og lys.
V3.
Mvh. John
Anders S.
Hei John!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
Hilsen Anders
Inger Anne Maritsdotter V.
Versjon 3 blei veldig fin,
flott speiling her.
Anders S.
Hei Inger Anne!
Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding på bildet! Det setter jeg stor pris på!
Hilsen Anders
Sindre Andre H.
Fin stemning over bildet ;)
Anders S.
Hei Sindre Andre!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu