(Blikk)stille før stormen...?
Noen "skumle" og tungt utseende skyer reiser seg i horisonten, mens det er total stillhet i Nøkledypet småbåthavn på Isegran i Fredrikstad.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde50.5mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1700s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029379} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Jostein S.
Hei
Fint lysspill og speilinger Walter
Fine friske farger
Jostein
Nils Christian S.
Meget velkomponert - gode farger og reflekser i vannet, flott formidling av sommeridyll før uværet kommer.
Mvh
N.Chr.
John O.
Dejligt billede fra lystbådehavnen, med blank vand, fine farver og spejling.
Mvh. John
Bjørnar P.
Harmonisk komposisjon og god opptaksteknikk. Litt mer usikker på etterbehandlinga. Det kan virke som du bevisst har prøvd å skape et lett sløret uttrykk. Uttrykker minner om det du får fra støyreduksjon, men jeg kan vanskelig tro det var problemer med bildestøy her. Mulig du ønsket et slags malerisk uttrykk der de små detaljene blir diffuse for å gi et mykere helhetsinntrykk uten fokus på detaljer?
Om man liker et slikt uttrykk er selvsagt subjektivt, men personlig ville jeg nok foretrukket et mer tradisjonelt fotografisk uttrykk her.
Walter S.
Takker Jostein, Nils Christian, John og Bjørnar, for kommentar!

@ Bjørnar: Har ikke brukt støyfjerning på flere år. Helt unødvendig med dagens moderne APS-C-sensorer.
MEN: Slike havnebilder med mange seilbåter (de skrå stagene og vantene av tynne stålvaier) har alltid vært et problem for meg, fordi den nødvendige skjerping etter nedskaleringen, gjør at disse vaierne blir seende "hakkete" og uryddig ut. Jeg tror det heter aliasing, og for å unngå slik aliasing, så softer jeg hele bildet ned, før selve oppskarping. Med den softingen kan jeg skjerpe bildet etterpå uten å få til disse haloer- / aliasing-artefakter på skrå linjer. Det samme gjør jeg når det er snakk om mye løv på løvtrær f.eks. hvor en skjerping lager mye "krøll" og uro i trekronene.

Mulig det er det du ser her. Samtidig så liker jeg det uttrykket jeg får her, så jeg fortsetter med det.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.
Hvilke verdier bruker du når du etterjusterer skarpheten? Problemet du beskriver kan skyldes for stor radius. Verdier i området 0,5-0,8 er som regel passende for bilder i formatet som brukes her på dotten. Da bør du unngå haloer og hakkete linjer. Siden du fotograferer i jpeg, vil også kameraets skarphetsinnstilling spille inn. Lav verdi på skarpheten på originalen gir deg mer spillerom under etterjusteringa.
Walter S.
Bjørnar: jeg har ikke kunnskap nok om skjerping så jeg bruker et annet program (Irfan View) til å etterskjerpe bildene etter selve skalering, som også foregår enklest i samme programmet. Har prøvd å sette meg inn i skjerpe-problematikken men ga det opp. det er alt for omfattende og komplisert for meg.

Men jeg setter pris på din hjelpsomhet med å ville hjelpe!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu