Åmsosen, Nedre Vats.
Bildet er tatt ganske tidlig om morgenen. Åmsosen er omgitt av ganske høye fjell. Solen kommer på skrå langs fjellsiden og fungerer som en spotlight på motivet her. Det var veldig stille.
Jeg er i grunnen fornøyd. Her var det stillheten og stemningen som ga bildet en fin opplevelse.
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • 18.0-55.0 mm f/2.8-4.0
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/600s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. F.10 ble brukt og 18-55 mm objektiv. Lukker 1/600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029385} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ulf S.
Hei
Et vakkert og harmonisk og vakkert landskap, bekrefter betydningen av å komme seg opp om morgene, for der ligger de beste bildene.

Ulf
Jan G.
Gir min tilslutning til Ulfs kritikk. Jeg hadde nok skåret eller klonet bort lysrefleksene i nedre kant, men det er en "synsing" fra min side. Liker spesielt god koloritten i dette bildet og den helhet du her har fått til.
Mvh Jan
Trygve B.
Takk for kommentarer. Jeg var litt usikker på den lysstripen nederst. Burde den tas bort, eller burde den være der. Lett å bekjere den bort. Det blir vel som Roar sier: enten mer av det eller bort med det. Her må den kanskje tas bort.
Oddmund K.
Hei Trygve,
nydelig stemning med fint morgenlys og flotte fargetoner, smak og behag men selv hadde jeg kuttet vekk lysstripen nederst.
Mvh Oddmund
Arild T.
Et nydelig motiv og flott eksponert. Dette er helt etter min smak, beundrer din sarte, noe forsiktige redegering som gir et ypperlig result i slike motiv og versituasjon! Ville likevel vurdert et kutt på 2-3 cm i nedkant uasett om den hvite stripen hadde vært der eller ikke.

God Pinse!

Hilsen Arild
Nils Christian S.
Stemningsfoto dette ja, vakkert !
( Enig med de andre, at lysstripen i nedre kant kunne vært kuttet vekk. )

Mvh
Nils Christian



Roar K.
Grønnskjæret gir en spesiell stemning.
Artig med det grønne feltet til høyre i bildet som fremstår som om sola bare traff akkurat der.
Lurer litt på om et kutt nede for å fjerne det lyse langs bildekant som lett trekker oppmerksomheten bort fra resten?

Roar
Trygve B.
Takk for kontstruktive kommentarer. Er nok enig med lysstripen helt nederst. Den skal jeg ta bort. Som sagt Roar sin regel er: Enten mer av det eller bort med det. Her blir det bort med det.
Avsluttet .
Nydelig og stemningsfullt bilde!! Enig med Roar om et lite kutt nederst da blir det renere og enda mer fokus mor hosvedmotivet!!
Hilsen Tove
Tone A.
Ei nydeleg morgonstemning som osar av stilla med den vesle holmen som dreg blikket saman med den opplyste marka i bakgrunnen. Ser at lyset fell diagonalt her, mens resten av fjellsida ligg i skugge.
Med lysstripa i forgrunnen opplever eg at bildet er underksponert, så difor skulle stripa ha vore kutta bort. Trur ein større blendar hadde vore betre her, men du kan prøva litt justeringar i PS med levels eller curves og ligg shadows/highlights. Men det blir fort støy ved oppletting.
Synes likevel du har fanga ei nydeleg morgonstemning kor disen mjukar opp bakgrunnen og lysspelet med refleksjonar i det stille vatnet gir ein fin effekt.
Helsing Tone
Eirik B.
Nydelig lys her Trygve. Ser ut som du har delvis motlys her. Vegetasjonen på den lille øyen får en flott glød. Liker også lysets lek over landskapet i bakgrunnen.

Det fantastisk hvor blikk stille vannet ofte er grytidlig på morningen.

Skulle man prøve å komme med endringsforslag, så er det vanskelig å finne noe konkret å sette fingeren på. Jeg ville kanskje lekt litt med forskjellige plasseringer av øyen i komposisjonen. F.eks helt midtstilt, mindre midtstilt og mer mot krysningspunktene i det gylne snitt, etc. "Work the motive" som de sier. Det har du kanskje allerede gjort og kommet til at dette ble best. Og det jeg kan si er at dette funker absolutt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu