Fotografen er oppdaget
Til slike bilder foretrekker jeg selv å holde et lavt profil og friheten det gir å kunne komponere uoppdaget av motive(ene)t. Da blir det mest naturlig, etter min mening. Men her ble jeg tidlig oppdaget av en annen fotograf. Til gjengjeld fikk jeg øyekontakt...
Stedet er Isegran museumshavna under den årlige fartøysamling i forbindelse med Pinseregatta "Lera Rundt".
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde140.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetJpeg
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Roger K.
I det øyeblikket man løfter et kamera opp til ansiktet og inntar "skuddposisjon" så er det nok ganske lett å se at en fotograf har tenkt å fotografere. Uansett hvilken kameramodell man løfter opp til ansiktet.

Bildet illustrerer i det minste at du har blitt oppdaget...:-)
Tone A.
Her synes eg faktisk at det er eit pluss med den smilande mannen, som gir liv saman med kameraten. Trass mange element frå denne kaien med alle seglskutene, har du fått litt ro pga ein glimrande komposisjon med dei diagonale og solide båtfesta på kaien. Flott med den bruntona seglbåten i forgrunnen. Ser ut som om karane har vore ute på ein tur ein litt kjøleg vårdag. Ser mest ut som det bles på trea i bakgrunnen. " Maritime godbiter", passar godt her, med friske fargar og mange detaljar.
Helsing Tone
Carsten W.
Jeg anbefaler å holde kameraet foran mage og håper på det beste. Resten tar beskjæringsverktøy...;)
Walter S.
Hjertelig takk for kommentar, Roger, Tone og Carsten.

@ Tone: Din inngående analyse er alltid hyggelig lesning.

@ Carsten: Ditt råd er O.K. hvis det er snakk om et vidvinkel-objektiv, men med en brennvidde på 140mm på en 1.5x crop-sensor (som da tilsvarer en bildevinkel på 210mm FF) er ikke det noe alternativ!
:o)

Mvh,
Walter
Jan G.
Jeg bruker alltid kompaktkamera når jeg "lurer meg" til å ta bilder av folk. Folk flest er opptatte av seg selv og merker ikke at jeg tar bilder av dem når jeg fører kameraet litt rundt i miljøet og tar mange eksponeringer i flere retninger. Arbeidet begynner når jeg kommer hjem. Når det gjelder selve bildet slutter jeg meg til Tones analyse og konklusjon. Et godt bilde med fin helhet, på tross av mange billedelementer.
Mvh Jan
Walter S.
Jeg takker også for ditt bidrag, Jan!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu