- Rember september 1971 -
13 år gammal tok eg dette biletet av mi veslesyster i 1971. Det er friska litt opp i PS5, men elles ville eg halda på nostalgien frå Kodakpapiret.
Bildet inngår i albumet -Barn eg kjenner- -
Utstyr
  • Eit Minolta kamera, trur eg.
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Trygve B.
Et herlig bilde fra den tiden. Ekte og så naturlig.
Tone A.
Trygve: Gildt at du likar dette gamle bildet som eg har skanna og redigert ørlite. Bildet står i eit album men eg reknar med at det er eit kodakpapir.
Roger H.
Dette bildet synes jeg er bra med de gamle fargene som ble på fotopapiret den gang.
Sånn passe "rotete", men du verden for et interessant bilde, her er jo alt som det skal være fra 70 årene når en var ute med kamera for å fotografere.
Den røde vognen og rosene frisker opp og jentas positur er bare så bra.
Tone A.
Roger: Gildt at du likar fargane frå 70-talet. Trur at det er såpass mykje med pga solsikkene og at veslesystera mi er målestandard . Ho ser ganske amper ut.
Tone
Jostein S.
Hei
Skikkelig flott Tone
Nydelig nostalgisk virkning
Jostein
Avsluttet .
Fint eksempel på hvor mye et fotografi kan berette. Det en tok for gitt dengang har nå endra karakter.Blitt til en ny historie, ikke bare om barnet men også omgivelsene rundt. Et koselig flash back fra den analoge tidsalder.
Lasse S.
Så vakkert! Det har tålt tidens tann godt. :)
Roar K.
Nå sier jo ikke bildet noe om hvor gammel du var da du begynte å fotografere. Sjøl kjøpte jeg mitt første kamera i en alder av 12 i 1959. Men fra da og til fargefilmen dukka opp skulle det gå mange år så mine første bilder er i svarthvit og antagelig et mindre format.
Joda gammal Kodak ålreit dette. Tror jeg sjøl holdt meg til Agfa slides på den tiden. Men var nok ikke like flittig fotograf som nå.
Greit med midtstilling, men kanskje har du tatt med litt mye oppe og nede i høydeformatet.. Forstår at du presenterer det slik det ble eksponert. Det ville jeg gjort også.
Når det gjelder ramma så ville jeg nok benytta kloner'n og fiksa høyresiden.
Lys, skarphet, farger og detaljer sitter jo OK.

Roar
Tone A.
Jostein: Gildt at du likar nostalgien. Dette bildet brukte eg til gratulasjonskort til systera mi sin 50-årsdag.
Roar: Gildt med dine tankar rundt dette gamle bildet kor eg nok som 13-åring var mest oppteken av å dokumentera kor høge solsikkene var, om ikkje systera mi var så veldig glad for å stilla opp.
Lasse: Takk for positiv kommentar, var mest for å ha anna enn mine landskapsbilde her på foto.no.
Og eg har fått 500 bilde på papir siste veka, veldig gildt med familebilete på papir og i album.
Roar: Takk for grundig kritikk. Står under bildet at eg var 13 år då eg fotograferte dette motivet. Trur at eg var 11 år gammal då eg fekk mitt første fotoapparat.
Me hadde mørkerom i kjellaren og framkalla svart/kvitt bilde og seinare gjekk det i fargar. Dette bildet har me ikkje framkalt sjølv, kanten er slik pga det står i ein album.
Helsing Tone som ikkje fattar kor alle åra har blitt av.
Harald N.
Artig at du viser oss bilete frå barndomen, Snart tenkjer vi mest på den.

Mvh Harald
Kjell H.
Herlig nostalgi med de "riktige" fargene i!
Agnar H.
Brukbar teknisk kvalitet. Tviler på at dette er Kodak Instamatic, der var skarpheten dårligere. Jo, det er et visst nostalgisk og gulnende skjær selv om du nok har frisket opp fargemiksen en del i PS. De fleste ville nok tatt bildet i breddeformat, det var det vanlige. At du valgte høydeformat vitner om godt blikk og fotografisk teft i ung alder. Viktig å ta vare på gamle bilder.
Tone A.
Harald og Kjell: Gildt at de likar nostalgien her.
Agnar: Takk for grundig kommentar og du har rett i at eg har friska bildet litt opp i PS. Høgdeformatet er nok heilt bevisst for å få fram kor høge solskikkene er målt mot systera mi på 6 år.
Eit breddeformat hadde ikkje fungert pga det er ein høg levegg til høgre, noko du ser reflektert.
Trudde at det helst var Kodakfilmar som dominerte i 1971?
Helsing Tone
Lars-Anders M.
Idyll.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu